Jump to content

3. Nesil Mazda3 Akü Değişimi - Mutlu 64 AH EFB Yüksek Düz Akü

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Akü 3.5 senenin ardından geçen gün iflas etti ve bugün birebir aynısı ile değiştirdim. Başka markaları da araştırdım ama bizim araca birebir uyan çok seçenek yok. Araç otoparktan çıkamayınca ve akü aldığım yer de 3 apartman yanda olunca her ne kadar 3.5 senede bitmesi soru işareti oluşturduysa da en hızlı ve uygun seçenek buydu. Şimdi i-stop ışığı yanıp sönüyor @Tarahumara nın alttaki konuda anlattığını uygulamaya çalışacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Burak :

Akü 3.5 senenin ardından geçen gün iflas etti ve bugün birebir aynısı ile değiştirdim. Başka markaları da araştırdım ama bizim araca birebir uyan çok seçenek yok. Araç otoparktan çıkamayınca ve akü aldığım yer de 3 apartman yanda olunca her ne kadar 3.5 senede bitmesi soru işareti oluşturduysa da en hızlı ve uygun seçenek buydu. Şimdi i-stop ışığı yanıp sönüyor @Tarahumara nın alttaki konuda anlattığını uygulamaya çalışacağım.

Orijinal aküyle mi değiştirdiniz yine? Hangi serviste ne kadar tuttu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim şimdi değilse de yakın zamanlarda akü almam gerekebilir.  Hala aracın orijinal aküsü var.  En iyisi bu Mutlu EFB midir?  Daha iyi bir alternatifi var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, ÜmitMazda :

Orijinal aküyle mi değiştirdiniz yine? Hangi serviste ne kadar tuttu acaba?

Yok konunun en başında belirttiğim aküden aldım yine. Mutlu EFB.D23.64.062.C. Yakınımdaki Mutlu Bayisi bir oto elektrikçi taktı. Eski aküyü verince 3400 TL dedi. Liste fiyatı 3800 müş. Akü birden bitince çok arama veya pazarlık yapma şansım da yoktu işin gerçeği. Bu aküyü tercih etme sebebim de malum bizim akünün boyut olarak çok kolay bulunabilir bir boyutta olmaması.

1 dakika önce, AKayhan :

Benim şimdi değilse de yakın zamanlarda akü almam gerekebilir.  Hala aracın orijinal aküsü var.  En iyisi bu Mutlu EFB midir?  Daha iyi bir alternatifi var mı?

En iyisi midir bilmiyorum ama orijinal aküyü çıkarınca yerine birebir uyan akülerden biri. D23 diye geçiyor bu aküler. Bana da yetkili servis tavsiye etmişti zamanında uzak olduğu için hem gelip gitmene değmez hem de daha pahalıya mal olur demişti o yüzden almıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Burak :

Yok konunun en başında belirttiğim aküden aldım yine. Mutlu EFB.D23.64.062.C. Yakınımdaki Mutlu Bayisi bir oto elektrikçi taktı. Eski aküyü verince 3400 TL dedi. Liste fiyatı 3800 müş. Akü birden bitince çok arama veya pazarlık yapma şansım da yoktu işin gerçeği. Bu aküyü tercih etme sebebim de malum bizim akünün boyut olarak çok kolay bulunabilir bir boyutta olmaması.

En iyisi midir bilmiyorum ama orijinal aküyü çıkarınca yerine birebir uyan akülerden biri. D23 diye geçiyor bu aküler. Bana da yetkili servis tavsiye etmişti zamanında uzak olduğu için hem gelip gitmene değmez hem de daha pahalıya mal olur demişti o yüzden almıştım.

Burak abi hayırlı olsun yeni akü.

Senin araç kullanırken ki alışkanlıkların nasıl?

Misal aynaları ve sunroofu motoru durdurduktan sonra mı katlıyorsun?

Motor çalışmıyorken müzik dinleme, koltuk ısıtma, park lambalarının uzun süreli yanma durumları.

Tavan lambası açık kalma durumu oluyor mu? Yoksa belirli bir süre sonra devre kesici koyup kapanıyor mu ?

Seyir halinde star-stop devamlı açık mı ?

Bir de en önemlisi sen karda kışta kıyamette memlekette çok bulunuyor musun ? Soğuk, eksi derece-don akünün düşmanlarından. Bizim forumda bir konu vardı akü seçimi ve değerlerle ilgili  CCA soğuk marş  akımını detaylı anlatan. O konu ile bende vakti zamanında akümü değiştirirken CCA değeri yüksek akü tercih etmiştim. 

Kaç bin km oldu abi aracın bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler İlhan, keşke sunroof olsaydı da motoru durdurduktan sonra kapatsaydım 😄

Onu dışında aynaları ve nadiren camları motoru kapattıktan sonra kapatıyorum ama bu her seferinde böyle oluyor diyemem. Bunların dışında aküde iken kolay olay bir işlem yapmıyorum. Kış lastiği olmadığı için de İstanbul dışına da kolay kolay gitmiyorum kış aylarında. 

Aküyü aldığım bayi zamanla plakalardan kopan ufak parçaların akünün tabanında birikip kısa devrelere sebep olarak hücreleri öldürdüğünden bahsetti. Benim de öyle bir durum olabilir zira bende direk 2 Volt kaybı oldu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.12.2023 at 17:47, Burak :

Şimdi i-stop ışığı yanıp sönüyor @Tarahumara nın alttaki konuda anlattığını uygulamaya çalışacağım

Buna gerek kalmadı, muhtemelen akü şarjı alıp olması gereken voltaja ulaşınca yanıp sönen turuncu i-stop uyarısı da dün akşam kapandı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...