Jump to content

Üretmeli mi? İthal mi etmeli?

Renegade
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben Türkiye Cumhuriyet Devleti yerine olsam yeni otomobil üretmek için kesinlikle riske girmem. İthal etmek veya lisanslı üreticilerle bu işi devam ettirirdim. Dünyanın neresinde 170 bin tl lik gümrük girişi bayi kar marjı eklenmiş otomobil, 560 bin tlye satılsın. Bu ötv kdv vs. vergileri başka hiç bir bahane ile toplayamazsın. Yerli üreteceğin otomobile bu kadar ötv koyabilirmisiniz kesinlikle hayır, koyarsan satamazsın, dışarıya ihraç her zaman riskli, iç piyasa temel olmalı. o zamanda vergi toplayamazsınız. Kısaca oto. üretmeye hiç gerek yok, oto, petrol, tütün, alkol vergileri işte kalkınmanın yegane ilacı!!!

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normal bir ülkede lokomotif sektörler olur.Ve bunlar üretimi arttırmak için her yolu deneyip ülkenin kalkınması için katma değer kazandırırlar.Fakat biz halk ve ülke olarak normal olmadığımız için ekonominin gereklilikleri de yerine getirilmeden ziyade kısa vadeli çözümlere bel bağlıyoruz.Kazanan hep aracı olduğu için devlette aracı hizmeti güderek basıyor vergiyi kısa yoldan kasa doluyor sözde..TL em ölü üretim neyime gelsin üreticiden yükü piyasa çeksin bende aradan 2 araba parası alayım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, mesut2323 :

Ötv %500 olsun hiç sorun değil. Nede olsa makam araçlarının ötv si yok. Zenginin de ötv derdi yok.

zenginlerde genelde şirket üzerine alır, vergiden düşer gene olan vatandaşa olur

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üretmeden yapınca ne büyüyorsun, ne küçülüyorsun yerinde sayıp duruyorsun.

22 yıldır Çalıştığım firmadan örnek vereyim. Türkiye ve Ortadoğunun en büyük Premiks Fabrikasıyız. Üretimde kullandığımız ürünlerin %98'i ithal ürünler. Üreten yada aracı firma bizden çok daha fazla kazanıyor.

Dolayısı ile 22 yıl önce neysek şu anda aynıyız.

Yerli hammadde üretmeye çalışıyoruz Tübitak ile ortak proje. Karşımıza o kadar çok engel çıkıyor ki.. Prosüdür, prosüdür, prosüdür...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üretmek için hammaddeler yurtdışından geliyor. Maliyetle başa çıkamıyorsun. Üretirsin ama pahalıya mal olur satamıyorsun sonra.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu otomobil, diğer sektörlerde yerlileşmek mutlaka şart. 

en küçük segment baz modelde, yaklaşık % 50 vergi devlete,

standard halk tipi baz araçlarda, yaklaşık % 80 vergi devlete,

standart donanımlı araçlarda, 2 araç parası ödüyorsun, 1 senin, diğeri devletin,

azıcık motor gücü yükseltiyorsun, 2,5 araç parası ödüyorsun, 1 senin, 1,5 devletin,

2,0 motor araç alacaksan, 3 araç parası ödüyorsun, 1 senin, 2 si devletin, varmı böyle bir gelir, niye üreteyimki, 22 bin euro araç parası, en ucuzundan 30 bin euro devlete vergi, ayrıca 2 tl lik benzin, 7 tl, mtv, muayene, sigorta vs. saymıyorum. Bizim milli gelirimiz ne ki? 50-60 bin euro mu?

Bugün, meksika, güney amerika, arjantin, balkan ülkeleri, afrika ülkeleri, orta asya türki devletleri, güney asya ülkeleri, gelişmiş ülkeleri saymıyorum, onlar da bizde normal gelirli insanların ulaşamadığı araçlar, caddelerde trafiği kilitliyor. Kısaca bize layık görülmüyor bazı normaller. Sizce garip değilmi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...