Jump to content

Türkiye akaryakıt fiyatında açık ara önde.

NeBiAnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

lpg yakın zamanda benzinin fiyatına gelir onun da dizel gibi bir avantajı kalmaz araç fabrika çıkışı neyse öyle kullanın bence çakma işler randıman vermiyor bene

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 55
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Superas

5

• NeBiAnd

5

• Limpony

8

• bülenterguvan

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

O zaman jant lastık fıltre cam fılmı bunlarıda taktırmayalım orjınallıgı bozulmasın arabanın :D :D

Dunyanın kabul ettıgıne dırenmenın bır faydası yok hesapta kıtapta ortada ...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG maliyeti= 2000 ytl

2000/3,42= 584,79532163742690058479532163743 litre benzin

584,79532163742690058479532163743/55= 10,63264221158958001063264221159 depo benzin yapar.

napıyorum ben yaaa. hepten kafayı yedim galiba, hesap kitap yapıyorum ama neyin hesabını yaptığı bilmiyorum :D

Bu hesap kendi adıma yapılmıştır, diğerlerini bağlamaz :D :D

278000lira(benim km de yaktığım) - 150000lira(km de lpg ücreti olsun) = 128000lira km de kar var..

senede 12.000km ortalama yol yapıyorum.

12000km x 128000lira(kar) = 1536 YTL kar yapıyor.

Buradan hesapla yani yaklaşık 1 yıl 3,5 ay sonra lpg sisteminin maliyetini  çıkartabiliyorum.

Arabayı yeni almışsanız değer, ama benim gibi zaten en fazla daha 2 sene kullanacak olan biri için değmez...

Zaten biliyosunuz motosiklet aldım km de 120.000lira yakıyor. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg nin yan etkilerini görmemişsin sen yanlız

yağ eksiltir

motora daha cabuk yıprandırır

geç çalışma yapar bazen

dışarıya tüp kokusu saçar

aracı çekişden düşürür fazla yüksek devir kullanman gerekir

bir kapalı otoparka dahi alıyorlar bizim burda

bence km de 70 ykr kar için buna deymez  (benim düşüncem)::D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kısa sürede çok yol yapanlar için zaten lpg senin araba benim tahminimde 270 yakması lazım benzini japon arabasına tüp tektığında çok farketmiyor zaten olsa olsa 210 düşer oda bence deymez karbülatörlü arabalarda çok farkediyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sırf o yüzden evdeki tüplerin ne kadar pahalılandığını da hesaba katarsak sırf yakıttan vergi alınacak diye mutfağımıza da incir ağacı dikti bu furya..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu zamı yapanın ben taaa bu ne ya soyguncu herifler ben 40 yaşına geldiğimde bu benzin 10 ytl olur bu gidişle

fazla iyimsersin :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak kardes onlarında aparatını yapmıslar getır evdekı mutfak tupunu ıstasyonda doldurt yarı yarıya gelıyor butun lokantalar neredeyse bu sekılde yapıyorlar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Benzin fiyatları çıldırdı

Benzin yükselen petrol fiyatları ve artan dolar kurunun kıskacında. Artık zamlar 2 değil, 4'er kuruşlarla yapılıyor.

Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 4 YKr arttı. Yeni ayarlamayla Ankara ve İzmir'de BP, OPET ve Shell'de 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı, 3.44 YTL'den 3.48 YTL'ye yükseldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin fiyatları çıldırdı

Benzin yükselen petrol fiyatları ve artan dolar kurunun kıskacında. Artık zamlar 2 değil, 4'er kuruşlarla yapılıyor.

Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 4 YKr arttı. Yeni ayarlamayla Ankara ve İzmir'de BP, OPET ve Shell'de 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı, 3.44 YTL'den 3.48 YTL'ye yükseldi.

Abi biz bari ayarlama demeyelim "Kazık" diyelim "Yeni Kazıklarla" :eek:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Petrol 120 dolar olmuş, 200 dolara kadar yolu var diyorlar, 6 ay önce 100 dolara kadar yolu var denilince gülüyorduk... Spekülatör hedge fonların eseri bu, küresel bir sorun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Petrol 120 dolar olmuş, 200 dolara kadar yolu var diyorlar, 6 ay önce 100 dolara kadar yolu var denilince gülüyorduk... Spekülatör hedge fonların eseri bu, küresel bir sorun.

küresel sorun ama dünyada fiyat düşünce düşmüyorki bizim fiyatlar
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hep böyle yapıyoruz zaten, başkalarının sorunlarını kendimize sorun yapıyoruz. :):D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzindeki vergiler ayarlanmalı en yüksek akaryakıt vergisini halkımız ödüyor... %18 gibi bir makul bir miktara çekilmeli en fazla :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...