Jump to content

Yeni Renault Laguna

Ouz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benim 2005 1.9dci 6ileri vites bir lagunam var, bu 3. lagunam ve tecrubemden yola cikarak soyluyorum ki gorunumu guzel olmasa da surus zevki ve konforu sinifinin cok ustunde bir arac. yeni modelini de denedim ve cok begendim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Bugün full 1.5 dci lagunanın test sürüşünü yaptım ve izninizle tecrübelerimi aktarayım..

öncelikle kullandığım siyah aracın dışındaki krom şeritleri çok beğendim..

Araca ilk bindiğinizde büyük bir arabaya bindiğinizi hissediyorsunuz.. oturma yerleri çok rahat ve bacak mesafesi de gayet iyi..

Aracın deri koltukları gayet kaliteliydi(çok şaşırdım valla).. sadece ön koltuklar ısıtmalı olmakla birlikte hafızalı koltuk değildi.

Aracın malzeme kalitesi biraz iyileşmekle birlikte hala eski megane'larda kullanılan o iğrenç plastik maddeyi konsolun üzerine kullanıyorlar.. bizim megane'ın direksiyonunu artık elle tutacam valla, o dereceye geldi yani o plastiğin durumu.. ve lagunada da aynı kalitesiz aşındıkça ufalanan o pis malzemeye çok yakın bi malzeme kullanmışlar..

ilk kullanmaya başladığnızda hakkaten mazda3e göre üst sınıfta arabaya bindiğinizi hissediyorsunuz..

bi önceki kasa lagunalarda olan saçmasapan konuşmalı uyarı sistemini kaldırmışlar bunda Allah'tan.. 

aracın vites geçişleri çok ama çok kötü.. takır tukur dişli sesi geliyor resmen..

6 vitesli, kadran 270 gösteriyor ama 220 civarı yapar ancak o araç..

2000 ile 3000 rpm arasında turbo devreye giriyor ve hakkaten arkaya yaslandıpnızı hafişften de olsa hissedyorsunuz.. 3000rpm'den sonra sadece araç bağırıyor.. arkaya yapışmak falan yok yani :)

ses yalıtımı gerçekten on numara.. dizel sesi duymanız mümkün değil..

virajlarda yola tutunma gayet iyi..hızlı giderken bile hissetmiyorsunuz hızınızın ne kadar olduğunu.. bu biraz da sesi içeri yansıtmamasından da kaynaklanıyor..fren mesafesi de iyi sayılır..

benzin sarfiyatı da gayet düşük.. şehir içi şehir dışı karışık yolda 6.5 falan yaktı.. yol bilgisayarı da çok anlaşılır..

velhasılı kelam ama yine de mazdamız kadar estetik değil ve ben bu arabadan sonra kendi mazdama binince yine "oy benim güzel kızımm, benzemez kimse sana" diye diye eve kadar geldim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çalıştığım "resmi" kuruma, kiralama yoluyla 4 adet senin denediklerinden geldi Helin. 2 Tanesini kullandım. Kendiliğinden katlanan ayna, anahtarsız çalışma vs. vs. benide etkilemişti.Ama, bilgisayardaki "10.0 Lt./100km" olayını anladığımda içim titredi desem yalan olmaz.

Neyse, şu anda arabalardan 2300küsur km.de olan bir tanesi, içinde baba bir bürokratın köyleri gezisi sırasında stop etti. Ve hâlâ daha çalıştırılmayı bekliyor. Adam makamına Cendermenin land'ıyla gitti. :D (Halen Serviste).

Diğeri ise içinde bende varken, egzostunun düşmesi sonucu servise gitti.(Halen Serviste) Her ne kadar bir Mazda 3 kullanıcısı olmasamda, 3ün biconu kadar olamaz diyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ben de zaten en sonunda mazda3'üme bindiğimde  senin dediğin gibi dedim işte :)

"oy benim güzel kızımm, benzemez kimse sana" :)

Bir de ayrıyeten yan aynalar hem katlanabilir hem de sinyalli..

kart tanıma sistemi bence çok saçma bi olay.. aracı çalıştıran kart senin cebindeyken araca yaklaştığında, kapılar açılıyor.. ben mesela bagajla uğraşırken kapıları hep kitlerim, ama bu sistemde onu zor yaparsın.. ya da yaparsın ama aklın karışır.. kitli mi değil mi diye aklında kalır.. şahsen ben sevmedim o sistemi..

ayrıyeten el freni diye de bişey yok.. el freni araba durunca otomatik olarak kendi devreye giriyor ve gaza basındca da otomotik olarak kendi devreden çıkıyor..o da saçma olmuş bence.. ben mesela herhangi bi frende el freni çekme ihtiyacı hissederim.. bunda onu yapamıyosun..

son bişey daha... araç 8 valf :D :D kadire duyrulur :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de o elektronik el freninin kendiliğinden devreye girme ihtimali var ki hiç düşünemiyorum.

Helin sen arabanı nasıl değiştireceksin ileride çok merak ediyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

değiştirmicem ki.. bu araba benim için çok ama çok önemli.. hep benimle olacak bu araba :) manyak şekilde duygusal ve geçmişe bağlı bi insan evladı olaraktan bu araba hep bende kalacak (Allah sattırmak zorunda bırakmazsa tabi inşallah) :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

değiştirmicem ki.. bu araba benim için çok ama çok önemli.. hep benimle olacak bu araba :) manyak şekilde duygusal ve geçmişe bağlı bi insan evladı olaraktan bu araba hep bende kalacak (Allah sattırmak zorunda kalmazsa tabi inşallah) :)

Yarın bugün Cx veya yeni 3ler geldiğinde de aynı fikirde olacak mısın Helin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ben de zaten en sonunda mazda3'üme bindiğimde  senin dediğin gibi dedim işte :)

"oy benim güzel kızımm, benzemez kimse sana" :)

Bir de ayrıyeten yan aynalar hem katlanabilir hem de sinyalli..

kart tanıma sistemi bence çok saçma bi olay.. aracı çalıştıran kart senin cebindeyken araca yaklaştığında, kapılar açılıyor.. ben mesela bagajla uğraşırken kapıları hep kitlerim, ama bu sistemde onu zor yaparsın.. ya da yaparsın ama aklın karışır.. kitli mi değil mi diye aklında kalır.. şahsen ben sevmedim o sistemi..

ayrıyeten el freni diye de bişey yok.. el freni araba durunca otomatik olarak kendi devreye giriyor ve gaza basındca da otomotik olarak kendi devreden çıkıyor..o da saçma olmuş bence.. ben mesela herhangi bi frende el freni çekme ihtiyacı hissederim.. bunda onu yapamıyosun..

son bişey daha... araç 8 valf :D :D kadire duyrulur :D

şöle el frenini çekip yan yan gitmedikten sonra  neye yarar o araç :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...