Jump to content

Mazda 6 GG Facelift Arka Amortisör

Ilgaz-p
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bu sene nisan ayında aracım 2 adet arka amortisör aldım amortisörlerim monreo marka

ancak düz asfaltta giderken arkadan lak lak diye ses yapıyor 3 farklı ustaya gösterdim amortisörler arızalı diye söylüyor özellikle sesi bir taraf fazla yapıyor, amortisörleri değiştirirken üzerinden orjinal amortisörler çıktı, amortisröler de sağlam sadece ucundaki burçları bozuk , daha önce başına böyle bir durum gelen varmı ? 

MONROE 23980

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Monroe hiç almadığımiz için bisey diyemicem ama o burçlar önemli. 

Orjinal aldım ben, ok gibi oldu araba. 

Çıkanlar da çok iyiydi, sadece burç yüzünden değiştirmiştim

Şuan yapabileceğiniz en mantıklı hareket, eskiler e sanayi de yapabilirseniz burç çaktırin. Biraz zor ama belki yapan bir yer bulursunuz. Sonra eskileri geri takarsıniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Zealot :

Monroe hiç almadığımiz için bisey diyemicem ama o burçlar önemli. 

Orjinal aldım ben, ok gibi oldu araba. 

Çıkanlar da çok iyiydi, sadece burç yüzünden değiştirmiştim

Şuan yapabileceğiniz en mantıklı hareket, eskiler e sanayi de yapabilirseniz burç çaktırin. Biraz zor ama belki yapan bir yer bulursunuz. Sonra eskileri geri takarsıniz

ses muhtemelen takılan amortisörlerdeki burçlardan içinden de gelmiyor ankaraya gittiğimde amortisör tamiri yapan yerlere uğrayacağım muhtemelen onlar burçları değiştiriyordur

spacer.png parça bu umarım ayrı satılıyordur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Viraj denge çubuğu lastiklerine baktınız mı? Yıllar içinde o lastik genişliyor. Denge çubuğu boşta sallanabiliyor. Lok sesi bu tanıma çok uymuyor ama yine de bi bakın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, tansu87 :

Viraj denge çubuğu lastiklerine baktınız mı? Yıllar içinde o lastik genişliyor. Denge çubuğu boşta sallanabiliyor. Lok sesi bu tanıma çok uymuyor ama yine de bi bakın

baktık bakmaz mıyız bakmadığımız yer kalmadı hatta 2 adet denge kolunu lastikleri patlak diye değiştirdim meğersem ses oradan da gelmiyormuş, ses böyle 30-40 km hızla giderken asfaltın yüzeyi az dalgalı olur ya o zamanlar geliyor yani , daha düz yolda iken yapıyor , aracı salladığımızda sağ arka amortisörü tuttuğumuzda oraya doğru vuruyor, bende çok gıcık oldum bu sese amortisörleri söküp öyle kullanıp bile bakmayı düşündüm :)

Z rot , ayarlı denge kolu alt tabla hepsi kontrol edildi yeni amortisörden ses geleceğini tahmin etmediğim için diğer taraflara yoğunlaştım, aslında ses amortisörden değil de amortisörün ucundaki burçlardan geldiğini düşünüyorum çünkü montajında amortisör ayrı bir parçaya monte edilip o parça 3 tane vida ile araç üzerine montajı yapılıyor , orjinal amortisördeki burç ile monreo marka amortisörün üzerindeki burç farklı yapıda  burcun içinden vida geçiyor acaba o vida ile burç arasında bir boşluk varda çok az salınımda bu sesi yapıyor diye düşünüyorum özellikle amortisörleri söktürüp tekrar kontrol edeceğim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bu gün tekrar kontrol yapıldı, arka viraj demir lastiklerini değiştim baya ezik duruyorlardı ancak ses de bir değişiklik olmadı , arka taşıyıcı ve ayarlı denge kolu mevcut onun burçlarının çatladığını gördüm ustam bunlarında ses yapabileceğini söyledi ayarlı denge kolu komple satılıyor ancak arka taşıyıcı yok,

focus gurubu ile benzer olduğunu gördüm ayarlı kol ford fusuion ile aynı ancak taşıyıcı aynı değil fosuslar için arka tamir takımı mevcut acaba o burçlar bizim araçlarınki ile aynı mıdır ?

605621057_tn50_0.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum,  arka  multilink bağlantıları sağlamsa,  çift amortisör alacaksın. başka yolu yok.

mazda diyor ki,  bu burçlar eskiyinceye kadar amortisör de eskir zaten..  en iyisi komple değişsin vatandaş. 

yani kısaca aracın 50bin km'de falan değilse arka amortisörlerin o sıkı yapısını , Stiff yapısını, tepki özellğini vs. kaybetmiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.11.2020 at 22:27, Zealot :

dostum,  arka  multilink bağlantıları sağlamsa,  çift amortisör alacaksın. başka yolu yok.

mazda diyor ki,  bu burçlar eskiyinceye kadar amortisör de eskir zaten..  en iyisi komple değişsin vatandaş. 

yani kısaca aracın 50bin km'de falan değilse arka amortisörlerin o sıkı yapısını , Stiff yapısını, tepki özellğini vs. kaybetmiştir.

sorunda orda ya amortisörleri değişdim , üst denge kolu değiştim inceden bi ses arka taraf boşken gelmeye devam ediyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...