Jump to content

Mazda 6 alacağım bir kaç sorum var.

HuggyBear
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhaba ben istanbuldan sezer 22 yaşımdayım şu anda sahibi olduğum ve ilk arabam olan 2005 Volvo S80 imi satıp 2009-2010 Mazda 6 almak istiyorum baktığım km aralığı 160.000km ve altı Mazda 6 alırken bakmam gereken incelemem gereken şeyler neler ? Göğüs problemi haricinde kronik bir problemi varmı bu kmde bir Mazda 6 ne gibi sorunlar çıkarır yakıt konusuna takılmıyorum ama parçaları volvo kadar pahalımıdır ? Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Sezer zaman ne çabuk geçiyor. 

17 Yaşındayken Mazda markasına ilgi duyup foruma üye olmuştun. Üzerinden geçen 5 yıl sonra ilgi alaka halen devam ediyor.

Mazda 6'nın bir serisinde direksiyon pompası sıkıntı çıkarmıştı. Kimisi değişti kimisi revize olmuştu. Bu duruma bir baktırırısın alırken.

Volvo kadar pahalı olması mümkün değil.  EVO firması Mazda / Volvo / Bmw yetkili servis hizmeti veriyordu düne kadar. Bir dönem Volvo'yu bende içimden geçirmiştim. O zaman bizzat sormuştum servis maliyetleri nasıl diye. 2,5-3 Katı fazlaydı o dönem Mazda 3 / Volvo V40 periyodik bakım maliyetleri.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, İlhan :

Merhaba Sezer zaman ne çabuk geçiyor. 

17 Yaşındayken Mazda markasına ilgi duyup foruma üye olmuştun. Üzerinden geçen 5 yıl sonra ilgi alaka halen devam ediyor.

Mazda 6'nın bir serisinde direksiyon pompası sıkıntı çıkarmıştı. Kimisi değişti kimisi revize olmuştu. Bu duruma bir baktırırısın alırken.

Volvo kadar pahalı olması mümkün değil.  EVO firması Mazda / Volvo / Bmw yetkili servis hizmeti veriyordu düne kadar. Bir dönem Volvo'yu bende içimden geçirmiştim. O zaman bizzat sormuştum servis maliyetleri nasıl diye. 2,5-3 Katı fazlaydı o dönem Mazda 3 / Volvo V40 periyodik bakım maliyetleri.

Evet 5 yıl önce RX8 bakardım mazdayı tanımama vesile olan araçtır kendisi hatta 2005ti galiba fuar fotoğrafım var RX8le :) bende kalite merakı var şu dönemde sorunsuz bir araba istiyorum o yüzden şansımı japonların lexustan sonra bence en iyi markası olan mazdadan yana kullanmak istiyorum alırken bulduğum araba istanbuldaysa adem ustaya gösteririm ve bakımlarıda orada yapılır zaten tavsiyeniz için teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direksiyon pompası dışında kronik sorunu yok o modellerin.

Baktığınız araçlarda km den ziyade binici ye bakmanızı öneririm. Çünkü bu araçlar görece yeni olsa da 10 senelik araçlar ve eskiyor haliyle. Bir problemin çözümü 1000 tlye de 5000 tl ye de olabilir. 1000tl ye çözülen bu sorun ileride size daha fazla masrafa yol açabilir. Aracını seven, işten azıcık anlayan kişi ucuza kaçmaz neyse raici verir yaptırır. 

IMG_0747.thumb.JPG.73f6195cf396698c5511f00e05301ec7.JPG

Resimdeki araç benim eski aracım. Gördüğünüz boya bile orijinal boyası. 413 binde sattım motoruna hiç ellenmemişti ne yatak vurması ne üfleme hiçbirşey yoktu. Sattığıma da bu gün bile pişmanım. İnternete girin aynı modelin 250binde olanlarına bu foto ile kıyaslayın dediğimi daha iyi anlayacaksınız. 

Mazda kullanıcısı biraz daha özenli. Ondan dolayı temizini bulma şansınız bi hayli yüksek. Kolay gelsin. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...