Jump to content

Lifter Sesi - İtici Sesi Çözümü Nedir ? (Practica - Familia - Lantis)

demirhan09
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bu itici sesi galiba bende de var .

aracım 8-9 saat gibi bir süre marşına basmaz isem bazen  ilk çalıştırılmada 1 dk kadar bazen 10 saniye bazende hiç ses yapmıyor böyle dikiş makinası gibi tıkı tıkı tıkı bir ses. motorda yağ yokken subaplardan gelen ses gibi. sonra kesiliyor. yağ  da eksik değil tam olarak sesi anlıyamadım ama galiba konuda bahsedilen itici sesi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracımda ayar yok otomatik kendi ayar yapıyor. yağa göre acaba . bu sesi genelde soğuk havalarda yapıyo ama her zaman da yapmıyor anlamadım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet karbüratörlü fakat 2 sene önce üst kapağı değiştim enjeksiyonlu bir aracın üst kapağını taktırdım. ve takan usta bu kapak da subab ayarı olmadığını söyledi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üst kapatka benzin otomatiğinin olduğu yer kapalı vaziyetteydi.Bu yüzden enjeksiyonlu diye düşündüm. tahminimce aynı kasanın enjeksiyonlu versiyonu olan modelin üst kapağıydı. aldığımız parçacı yurt dışından temin ettiğini belirtti.

benim bahsettiğim sesi araç yağsız kaldığında subalar ses yapar aynı o ses . yağ aşağı çöküyo ve yukarı çıkana kadar subaplar ses yapıyor. ama yağın bu kadar hızlı çökmesi anlamsız önceden 2-3 gün marşa basmadığım oluyordu böyle bi ses olmuyordu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki benzin otomatiği yok mu şimdi karburatörlü arabada? Benzinde nasıl çalışıyor? daha marşa basarken üst kapak yağlanmaya başlar aksi taktirde yağ lambası sönmez. ki buna rağmen dediğiniz gibi ilk çalışmada araç subap sesi yapabilir yağ olmadığı için ki bu lifter sesinden çok daha farklı bir şey lifter yağ basıncıyla çalışan ve subap basmadığı zaman horozlarla subap arasındaki boşluğu alan yani subap ayarı yapan parça. bozuk olursa bildiğin "şak şak şak" vurur. çok merak ettim şu üst kapağı bence yine de takan ustaya sormak lazım.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki benzin otomatiği yok mu şimdi karburatörlü arabada? Benzinde nasıl çalışıyor? daha marşa basarken üst kapak yağlanmaya başlar aksi taktirde yağ lambası sönmez. ki buna rağmen dediğiniz gibi ilk çalışmada araç subap sesi yapabilir yağ olmadığı için ki bu lifter sesinden çok daha farklı bir şey lifter yağ basıncıyla çalışan ve subap basmadığı zaman horozlarla subap arasındaki boşluğu alan yani subap ayarı yapan parça. bozuk olursa bildiğin "şak şak şak" vurur. çok merak ettim şu üst kapağı bence yine de takan ustaya sormak lazım.

iyi forumlar...

Benzin Otomatiğinin olduğu yerde kapak gibi bi parça vardı biz onu söküp oraya benzin otomatiğini taktık. ayrıca sesi şöyle çözdüm aracımın yağı azalmış 0.200 lt kadar ekleyince ses kesildi demekki yağ az birşey eksik olunca yapan bir sesmiş. sabahları ilk marşta belli bir süre yapıyordu yağı tamamlayınca kesti.

yani sizin dediğiniz gibi yağ gelene kadarki yapan ses galiba.

İlk zamanlar Adem ustaya sormuştum bu kapağı. Tam olarak o biliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınızın motorunun aynısından daha önce açmıştık. sohc 16v muntazam bir motor. inanılmaz titreşimsiz ve karburatörlü olmasına rağmen inanılmaz torklu bir motor. fakat 16valfin de hepsinin tepesinde ayar yeri vardı. ben sanmıyorum lifter olacağını fakat yine de sormak lazım ustaya. bu arada enjeksiyonlu olması lifterli olacağı manasına gelmiyor. enjeksiyonlu bazı araçlarda da subap ayarı var belki o modellerden olabilir sizin üst kapak da.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lali lali lii lai la li....o gelen ses zincir sesi:)....şim sesi falan değil, gidip tanesi bilmem kaç paraya 16 tane şim almaya gerek yok, sibop ayarı yaptırcan ses aynıysa sorun belli:; egzantrik zinciri ve altında gergisi var....zamanla ve özellikle araç 150.ooo km üzerindeyse aradada işini bilmez ustalara denk gelip motoru azbuçuk kurcalattıysan karşılaşacağın bir sorun bu...muğladaki mazda servisinden okan hoca bir ara bana yardımcı olmak istemişti, ben sese dayanamıyordum Practicayı kardeşime verdim o dayanıyor valla bedava verince:)... ben mazda 3 aldım. iki parça 480 falan civarı olmalı yinede bi görüşün derim. Yine hatırlatiyorum Mazdayı ustalar bozuyor yoksa çok denedim hor kullanmayla falan bozulmuyor bu araç:)

ha parça kodlarınıda yazim bakarsınız : z512201 ve z512500  bu practica için tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaç numara yağ var arabada?

Herhangi bir yağ katkısı var mı?

10-40 var abi hiçbir yağ katkısı yok 2. sene önce bi ara bor power koymuştuk ama üst kapat çatladı yenisini aldık o ara sök tak sinerle temizle falan bişey kalmamıştır.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu itici sesi galiba bende de var .

aracım 8-9 saat gibi bir süre marşına basmaz isem bazen  ilk çalıştırılmada 1 dk kadar bazen 10 saniye bazende hiç ses yapmıyor böyle dikiş makinası gibi tıkı tıkı tıkı bir ses. motorda yağ yokken subaplardan gelen ses gibi. sonra kesiliyor. yağ  da eksik değil tam olarak sesi anlıyamadım ama galiba konuda bahsedilen itici sesi

Problem yok , 8-9 saatte yağ süzülüp kartere iniyor ,bahsettiğiniz olay yağlama gerçekleşene kadar olur sonra ses kesilir ,bu normal. Soğuk mevsimde daha belirgin bir ses verir ,ısıtana kadar mümkünse 1500 deviri geçmeyin ,bor katkısı o sesi yaptırmaz demişti bir ustam ,denemedim ,denemem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Mrb..bizim practicada dizel motoru aratmayacak seviyede bi ses başladı...açtık üst kapağı bi baktık ki egzantrik zinciri barsak kıvamında ve alttaki gergisindeki sıkıntı iice artmış. Ustalar böyle kullanırken koparsa sibopları yamultacağını söyledi, bence kopmazdı ama bu sesle yazık güzelim araca...ona kıyamadım, kıydım valla paraya:)..Okan hocayla temas ettik, bize ikramda da bulundu.. Belçikadan getirtti sanırım, yaklaşık 10 gün sürdü. Hafta içi zaman bulursam kardeşimden arabayı alıp burdaki ustama taktırcam yeni parçaları...avucunuza sığacak kadar 2 parçanın fiyatı normalde 505 tl düşünün buna bide onun en az yarısı kadar işçilik eklersek bu sesi kesicez:)...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıkıntının sebebi egzantrik zinciri ve gergisi değilmiş,,,değiştirmemize rağmen ses kesilmedi ve ustam alt karter kapağını açıp piston yatağı ve kollara bakalım dedi. Açtığımızda birde baktım bir pistonun eteği tam karterin üzerinde...hayırlı traşlar...sekman ve piston değişecek...bu arabaya 1 defa motor 1 defa sekman ve piston değiştiren, 1 defa sente atlatan ve kendinde hiç sıkıntı bulmayan eski ustama içimden ettiğim temennileri paylaşmak istedim.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mrb arkadaşlar, piston eteği kırılmış ve altta yağın bulunduğu hazneye düşmeden yağ süzgecinin köşede durmaktaydı, tek piston bulamayacağımızdan bir takım piston, bir takım sekman, silindir kapak contası ve emme manifold ile eksoz contalarını-büyük boy sıvı contayı ısmarladım getirtecek parçacı....arabaya 2 yılda bu 3. kez sekman ve piston değişimi, ve nedense bu defa sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Aslında istanbulda yaptırdığım ustanın öyle çok kötü bir usta falan olduğunu da sanmıyorum ama bu Z5 motor adamın elinde patladı bence, ne ben para harcamaya sıkıldım nede araba tam anlamıyla intihar ediyor ustaların elinden:) yaklasşık 2 yılda bir practica parası verdim tamirata,,, Siz siz olun yaptığı işten anlayan, yaptığı işin sorumluluğunu taşıyan bir servis yada usta ile çalışın, ben çok acı tecrübe ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açılmışken piston gömleklerini de ölçtürün bir daha açılmasın tam iş olsun.

Geçmiş olsun. çok garip bir şey yaf nasıl kırılabilir ki? Anlamak gerçekten güç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben malzeme kalitesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum keza bi yatak içerisinde gidip gelen pistondan bahsediyoruz ve kırılanda pistonun yanındaki bugün öğrendiğim etek kısımları, aslına bakarsanız bu sesin daha az volümlüsü istanbulda araç yapıldığından beri azda olsa vardı..araç 2-3 defa bir kaç hafta ustada kaldığı için bir gün akşam üstü artık illallah edip arabayı alıp çıkmıştım ve bana bu ses şim sesi, sibop ayarından demişti...kızdığımı ve neden yapmadığınıda sorduğumu hatırlıyorum, onun mantığında 16x15 tl büyük paraydı ama ben ona bi daha gelsem Edirneden yakıt ve işçilikle iki katı para verecektim...sanırım yaptırdıktan sonra kardeşimede sattırıcam arabayı, o çok anlamıyor bu işlerden benimde artık vaktimde sabrımda kalmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...