Jump to content

Lifter Sesi - İtici Sesi Çözümü Nedir ? (Practica - Familia - Lantis)

demirhan09
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar yan sanayi parçalarla da olsa arabayı yaptık bakalım...servisten orjinal piston ve sekman sordum; pistonun tanesi 227tl+kdv yaklaşık 1000 tl pistonlar ve onlara sekman 700 tl, mecburen yan sanayi aldık umarım parça kırma olmaz yine...bu kadar pahalı orjinal parçalarla orjinal takılmak çok zor mazdada....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

peki söz konusu araç dizel ise?? yağ ile birlikte dizel mi konulacak yoksa farklı bişeymi :fiuw:

Konuyu hoooortlatmak adına değil de; bilgilendirme adına yazayım;

:P

Burada konulan dizelin yani mazotun görevi yağı iyice inceltmek, yoksa yakıt ile uzaktan yakından bağlantısı yok...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

İsim veren olmamış :)

Lifter Katkısı;

http://kolayurl.com/ubf

Karter temizleyici;

http://kolayurl.com/ubg

-------------------------

Yakında bu konuyla ilgili uygulamalı bir çalışma yapmayı düşünüyorum, altyapı çalışmalarına başladım, yukarıda linklerini vermiş olduğum ürünleri temin ettim... Kafama göre bir yağcı bulduğumda günümün bir kısmını bu iş için harcamayı göze aldım...

:o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

işe yaramaz düşüncesi ile iade ettim  :D

daha etkili bir çözüm var müziğin sesini açmak  :D

Evet kesin çözüm bu olabilir ama ben ilk yolu denedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba benimde arabamda bir vuruntu var şu an şanzıman arızalı hazır yapılırken bu da hallolsun arabam aşırı yağ eksiltiyor 600 km de 1 litre 20 5w kullanıyorum kalın yağ koy dedi ustam araba daha önce yapıldığında hava filtresiz sesini çekmiştim vuruntu burada da duyuluyor 3.000 devirde aşırı bir vuruntu var video linki ;

yardımçı olursanız çok sevinirim iyi forumlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş hemen arabanın yağını 10-40 yarı sentetik bir yağ ile değiştir, 1000-2000 km sonra lifter sesi kesilecektir,motor eski durumuna gelecektir, benimde başıma gelmişti 5-30 koymuştum bu kış, nerdeyse motoru mahvedecektim, yağ değişim zamanı gelmeden değiştirdim bir müddet sonra ses yokuldu, bu arada ince 5-30 tam sentetik yağlar eski motorlarda sızıntıya sebep olabiliyor, eminim yağ eksilmende çok azalacaktır, kolay gelsin, yağı değiş vede sabırla bekle, acele edip motoru söktüreyim deme sakın, gerekirse 5000 km sonra bi daha yağı gene 10-40 bırakarak yenile.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam Gürhan abi peki ya 600 km de 1 litre yağ eksiltmesi biter mi bu işlem ile birde şöyle bir  şey var benim silindir kapağı çatlamıştı yeni çıkma kapak aldım üstünde her şey vardı bu kapak takıldıktan sonra yağ eksiltmeye başladı. Daha önce okudum forumda subap lastikleri ile alakalı demişler aldım yine aynı oldu arabam çıksın bi hayırlısı ile. Deneyeceğim söylediğini çok masraf ettim bu arabaya dışına pek görülmese de burada anlayanı yok 7 kez silindir kapak contası değişti bu kadar masraf yaptım artık kesinlikle bineceğim satma kararımdan vaz geçtim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

silindir kapağını içi dolu olarak almışsın ama keşke içini kontrol edip taksaydınız , yani emin olsaydınız, yağ yakmasına sebep olacak bir kaç etmen olabilir ama araban yağı yakıyomu yoksa bir yerlerden sızıdıryomu, bundan emin ol , kaçak olup olmadığına iyice bak, ayrıca silinmdir kapağını takmadan önce rektefiyecinin bakması gerekir eğer bir sorun varsa taşlanaran düzeltilir, 7 kez conta değişti demişsiniz, hiç taşlama oldumu, eğer olmuışsa kapak yüzeyi aşırı silinmiş yanma odası daralmış olabilir, ha bide unutmadan  silindir kapak contası kesinlikle orjinal olmalıdır, yan sanayi kullanma servisten bir tane al vede motoru kontrol ettikten sonra onunla kapat, kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motorda yağ kaçağı olsaydı 600 km de 1 litre eksilten aracın park ettiğinde altında küçük bir yağ gölü oluşması gerekirdi diye tahmin ediyorum... Yani; büyük ihtimalle eksiltiyor...

Çok iyi bir usta bul ve komple bakımını yaptır derim... Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam Gürhan abi peki ya 600 km de 1 litre yağ eksiltmesi biter mi bu işlem ile birde şöyle bir  şey var benim silindir kapağı çatlamıştı yeni çıkma kapak aldım üstünde her şey vardı bu kapak takıldıktan sonra yağ eksiltmeye başladı. Daha önce okudum forumda subap lastikleri ile alakalı demişler aldım yine aynı oldu arabam çıksın bi hayırlısı ile. Deneyeceğim söylediğini çok masraf ettim bu arabaya dışına pek görülmese de burada anlayanı yok 7 kez silindir kapak contası değişti bu kadar masraf yaptım artık kesinlikle bineceğim satma kararımdan vaz geçtim :)

Silindir kapağı değiştikten sonra yağ eksiltmeye başladı demişsiniz zaten...... aldığınız silindir kapağının kontrolleri tam yapılmamış olabilir (sonuçta ikinci el çıkma).... 7 defa sökülüyorsa bir sorun var gözden kaçan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar herkese yorumları için çok teşekkür ederim kapak hiç taşalmadı rektefiyeden aldım zaten. Her yandığında atıklık varmı diye kontrol edildi ama hiç bir aksilik yok ustam klima radyatörünün önü pis soğutmayı iyi yapamıyor demişti. Onu da temizleyeceğim aracın hiç bir yerden yağ kaçırması yok tüm keçeleri yeni değişti. Burada istanbuldan gelen bir usta var o kesinlikle lifter dedi ama diğer herkes segman atılacak diyor bu ses anormal değil mi ? Bende lifterlar dan olacağını düşünüyorum kapak takılmadan önce böyle değildi :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor açıldığında bakıldı yataklarda bir sorun yok dediler fakat segmanlardan yağ kaçağı olabilir dedi egzoza bir peçete koydum gaz verdım 5.000 devire kadar küçük siyah noktacılar oldu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Egsozdan çıkan duman gaza yüklendiğinizde, siyaha yakın veya mavi renkliyse yağı yakıyor demektir, ayrıca lifter sesi durumuna gelince, lifter dediğimiz aslında sübaplardır , bu sübaplar bazı arabalarda otomatik ayarlıdır, bazılarında manuel olarak usta tarafından ayarlanır, sizin aracınızın silindir kapağı monte edildiğinde, eğerki triger ayarı iyi yapılmış vede sentede kaçıklık olmamış ise sübap ayarları, toplamda 8 emme ve 8 egsoz olmak üzere 30 filer geçecek şekilde, sentil ile ayarlanmalıdır, tabii sübaplar bıraktığım resimdeki gibi ise bazen 323 lerin sübapları farklı olabiliyor, malum aldığınız kapak dolu olduğundan, farklı olabilir. Ayar mevzusunu ifade ettikten, sonra sübap sesine deyineyim, sizin aracınızın ayarı bu ayar olduktan sonra kesinlikle sübaplar ses yapmaz, eğerki ses varsa sorun sübaplardadır, ayarda değil,

Triger  de çok hassas vede ayarında takılmalıdır, kayışın orjinal olmasını öneriyorum, 107 diş olmalıdır.

Bahsi geçen ayarlar doğru ve hala sübaplar ses yapıyosa, sorun kullanılan yağdadır, uygun yağ bırakılmalıdır araca. 10-40

[smg id=8002]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Benim aracımda 91 323 hb otomatik.

Yaklaşık 2 aydır motoru yeni çalıştırınca şıkır şıkır ses geliyor.

Bir 10-15 km gidince azalıyor veya bitiyor.

Hatta yeni çalıştırıncada 1500 deviri geçince ses kesiliyor.

Geçen yağ değişimi için ustaya gittiydim ama baya yol gittiğim için ses çıkmadı ustada ses olunca getir dedi haliyle.

Lifterle alakalı olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda 91 323 hb otomatik.

Yaklaşık 2 aydır motoru yeni çalıştırınca şıkır şıkır ses geliyor.

Bir 10-15 km gidince azalıyor veya bitiyor.

Hatta yeni çalıştırıncada 1500 deviri geçince ses kesiliyor.

Geçen yağ değişimi için ustaya gittiydim ama baya yol gittiğim için ses çıkmadı ustada ses olunca getir dedi haliyle.

Lifterle alakalı olabilir mi?

Normalde lifter sesi gelmeye başladığında motor soğuyana kadar ses kesilmiyor diye biliyorum, yani devir ile alakalı bir durum mu emin değilim, ses geldiğinde usta bunu rahatlıkla anlayabilir...

Buradan sesi tarif etmek zor tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...