Jump to content

Lifter Sesi - İtici Sesi Çözümü Nedir ? (Practica - Familia - Lantis)

demirhan09
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim aracımda 91 323 hb otomatik.

Yaklaşık 2 aydır motoru yeni çalıştırınca şıkır şıkır ses geliyor.

Bir 10-15 km gidince azalıyor veya bitiyor.

Hatta yeni çalıştırıncada 1500 deviri geçince ses kesiliyor.

Geçen yağ değişimi için ustaya gittiydim ama baya yol gittiğim için ses çıkmadı ustada ses olunca getir dedi haliyle.

Lifterle alakalı olabilir mi?

kesinlikle lifter sesidir o ses, zaten lifter, motor soğukken ses yapar, ısınınca düzelir, hangi numara yağ kulllanıyosun ???  10-40 dan farklı ince bir yağ bırakmış isen değiştir hemen 10-40 yarı sentetik bırak 1000 km sonra düzelecektir , eminim yağdan kaynaklı bir sestir.

eğer yağ, dediğim ideal yağ ise problem yağ kaynaklı değil, sübaplar hafif gevşek kalmış olabilir, son zamanlarda sübap ayarı falan yaptırdınmı??? gevşekten kastım yani 30 filer olması gerekiyosa 32-33 filer olması durumu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesinlikle lifter sesidir o ses, zaten lifter, motor soğukken ses yapar, ısınınca düzelir, hangi numara yağ kulllanıyosun ???  10-40 dan farklı ince bir yağ bırakmış isen değiştir hemen 10-40 yarı sentetik bırak 1000 km sonra düzelecektir , eminim yağdan kaynaklı bir sestir.

eğer yağ, dediğim ideal yağ ise problem yağ kaynaklı değil, sübaplar hafif gevşek kalmış olabilir, son zamanlarda sübap ayarı falan yaptırdınmı??? gevşekten kastım yani 30 filer olması gerekiyosa 32-33 filer olması durumu.

Aslında bir ayar yaptırmadım uzun zamandır motorda sadece yağ değişti.

20W-50 yarı sentetik yağ vardı sonra 10W-40 tam sentetikle değiştirdim.

Ama yağ değişmeden öncede ses vardı.

20W-50'de de ses vardı, 10W-40'da ses var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o halde diyeceğim vede önereceğim bişe yok, tahminimi yazmıştım, zaten sadece tahminde bulunabiliyorum buradan sesi duyamadığım için. eğer sübaplar ise değişmeleri gerekir,umarım problemi çözersiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o halde diyeceğim vede önereceğim bişe yok, tahminimi yazmıştım, zaten sadece tahminde bulunabiliyorum buradan sesi duyamadığım için. eğer sübaplar ise değişmeleri gerekir,umarım problemi çözersiniz

Teşekkürler, umarım subap değildir bir ustaya götürüp baktırayım hafta sonu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motorun üst kısmından yani lifterlerin bulunduğu bölümden dikiş makinası tıkırtısı gibi bir ses bu lifter sesi, sanki çok sıkıntılı bir durum gibi gelse de, kullanıma ve yakıt tüketimine hiç bir sıkıntısı olmuyormuş, bana ustamın verdiği bilgi bu yönde idi...

Ben 10-40 olan yağı 15-40 ile değiştirince ses kesildi, fakat çok sıcaklarda veya klimayı açtığımda bazen lifter sesi yapmakta, onun çözümünü de biliyorum ama çok fazla tekrarlamadığı için ve sıkıntısı olmadığı için şimdilik uygulamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben önermiyorum bu tip katkı vede kimyasalları zaten aracın normalinde böle bir ses yok ise problemi bulmak vede çözmek gerek , bu tip katkılar bence geçiştirmek sayılır, faydalı olcağıda kesin değil çünkü sesin lifterden kaynakladığı tam net değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben önermiyorum bu tip katkı vede kimyasalları zaten aracın normalinde böle bir ses yok ise problemi bulmak vede çözmek gerek , bu tip katkılar bence geçiştirmek sayılır, faydalı olcağıda kesin değil çünkü sesin lifterden kaynakladığı tam net değil.

Kaliteli markaları kullanmakta sakınca görmüyorum, sorunu çözmek istersen en kesin çözüm lifterleri değiştirmek zaten...

:tey:

Lifter sesinin oluşumunda zamanla yağ dolan gözeneklerin kapanarak işlevini yitirmesi, bu ve benzeri kaliteli ürünler buraları açarak sesi önleyebiliyor veya daha önce vermiş olduğum linkteki işlemleri yaparak tıkalı yerler açılabilir (bu bir ihtimal, gerçi uygulama yapan yer kesin çözüm diyor) Zaten ses haricinde de bir sıkıntısı yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

denesin görelim o halde, bende öğrenmiş olurum , umarım işe yarar.

Denediğim için yazdım zaten...

;)

Aynı markanın, benzin enjektör katkısını, yağ duman önleyicisini, motor içi temizlik katkısını aldım ve kullandım ve herhangi bir zararını görmedim... İlgilenen arkadaşlara tavsiye edebilirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah mevcut kimyasalları kullanmışsınız ama ne sebeple ve ne gibi fayda sağladınız bilmek isterim , sonuçta 1991 model bir aracım var, ayrıntılı şekilde anlatırsanız sizin bakış açınızla çok memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest greystone

http://www.ebay.com/itm/MAZDA-KIA-FORD-ISUZU-ACURA-SUBARU-16-ENGINE-LIFTER-SET-LASH-ADJUSTER-/290915348084?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AMazda|Model%3A323&hash=item43bbe7ee74&vxp=mtr

lifter bu linkdekilermi yoksa horoz veya piano dediğimiz horoz kafasına benzeyen külbütör kapağını söktüğümüzde karşımıza çıkan şeylermi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah mevcut kimyasalları kullanmışsınız ama ne sebeple ve ne gibi fayda sağladınız bilmek isterim , sonuçta 1991 model bir aracım var, ayrıntılı şekilde anlatırsanız sizin bakış açınızla çok memnun olurum.

Motor temizleyicisini yağ değiştirmeden önce motora koyuyorsunuz ve rölantide 10 dakika çalıştırıp yağı değiştiriyorsunuz, motor içini tabiri caizse çalkalamış oluyorsunuz...

Duman önleyici katkı ise bir nevi yağ katkı maddesi gibi bir şey.

Lifter katkısı ise; lifterlerin tıkanan yerlerini temizleyip açmaya yarıyor.

Enjektör katkısı ise yakıt sistemini tortulardan arındırmak için.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

katkı aldım hiç bir işe yaramadı

Bende enjektör temizleyici alayım diyorum. pahalı birşeye gerek varmı? Mesela Würth gibi.

gazda çok kullanıyorum benzin fiyatları malumunuz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında 10 binde bir 1000 km sürekli benzinde kullansınız zaten , benzin tüm sistemi tertemiz edecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında 10 binde bir 1000 km sürekli benzinde kullansınız zaten , benzin tüm sistemi tertemiz edecektir.

Sıralı sistemlerde benzinden gaza geçiş derecesini yükselttirin olsun bitsin... Araç daha fazla benzinde çalışmış olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1000 km hiç durmadan yapmak gerekiyor değilmi?

tabi önce şu enjektörleri temizletsek, ya da katkı maddesi kulansak da ondan sonra yapsak?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende temzilemeye gerek olmasın diye sölüyorum, bir depo benzine würth enjektör temizleyici kat vede bitene kadar kullan hem zaten benzin başlı başına bir temizleyicidir, hem boğaz kelebeğini hemde püskürtme enjektörlerini tertemiz eder, bu arada ECU yani motor beynide kendine gelir yeniden ateşleme programı yapar  aracın orjinal yakıtıyla, yani her halükarde çok iyi gelir araca.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...