Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Key not found uyarısı

azrul
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba mazda ailesi. Bu hafta iki kere başıma gelen bir sorundan bahsetmek istiyorum. Geçenlerde arkadaşı evine bırakacaktım, kenara çektim ve yolcu koltuğundan arkadaşımın inmesini bekledim, biraz uzun sürdü inmesi ve bu esnada motor çalışmasına rağmen ekranda kırmızı bir şekilde key not found uyarısı verdi. Geçen gün yine arkadaşı yoldan alırken aynı şey oldu kenara çekip binmesini beklerken çalışan motorda yine aynı uyarıyı ekranda gördüm. Anahtarı elime alıp düğmeye bastığımda çalışıyordu. Pilin bitmiş olabileceğini düşündüm ama çalışıyordu. Arabayı az ilerde tekrardan durdurup kapıyı açıp kapattığımda uyarı yazısı kayboldu. Bu sorunu yaşayanınız oldu mu acaba. Araba anahtarı, motor çalışırken bir anda neden görmedi acaba. O şekilde arabayı sürsem uyarı ışığıyla sürüyorum, yani stop falan da etmedi. 

IMG_20201020_201815.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı açsa bile piliniz zayıflamıştır. Pilinizi değiştirip deneyin ama bi milyoncudan pil almayın, ambalajlı marka pil alın, sorununuz çözülecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, benim de aklıma pil geldi ama daha önce pil bitmeye yakın battery low gibi bir uyarı vermişti. Bu kez bu olmayınca şaşırdım. Pili değiştirip takip edecem bakalım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anahtarsız giriş olan modellerde 2 tane, olmayan modellerde 1 tane içeride sensör var. Eğer sorununuz pilden değilse sensördendir. Kablosunda temassızlık ya da sensörün kendisinde sorun olabilir. Araç çalışmaz haldeyken başınıza gelirse araba çalışmayacaktır. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız Start/Stop tuşuna parmağınızla değil de anahtarın kendisi ile basın. 

Anahtarsız giriş modeli:

SRNbE9W8b5.jpg.0c1fce1de6e83243d1cc21e081f1eb1b.jpg

Anahtarsız giriş olmayan model:

Vj8G0Hq644.thumb.jpg.e3634791023bef2064d469b65fa88f92.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle birşey denedim ve oluşan sorunun bir provasını yaptım. Aracı sürerken anahtarın pilin çıkardım ve uyarının gelmesini bekledim ancak hareket halindeki araçta bu uyarı gelmedi. Ne zaman ki arabayı durdurdum ve herhangi bir kapıyı açıp kapattım araç çalışmasına rağmen bu uyarıyı verdi. Pili kapılar kapalıyken çalışan aracın içinde tekrardan taktım ancak uyarı gitmedi. Kapıyı açıp kapatınca uyarı gitti. Burda kilit nokta kapının açılıp kapanması. Tahminim pille ilgili veya anahtarla ilgili araç çalışırken bir sıkıntı oluştu. Ben arkadaşı almak için durup kapıyı açınca bu uyarıyı verdi. O anlık bir sinyal kesilmesi mi oldu veya pil mi bitiyor da uyarı verdi bilemiyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...