Jump to content

P2096 Arıza kodu

korayoz7
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracımda Atiker Grand sistem var 1.5 sene oldu taktıralı afr ayarı yapılı geçen uzun yola cıktıgımda arıza lambası yaktı p2096 arıza koduyla obd2 cihaz ile söndürdüm.Kötü yakıttandır diye düşündüm ancak geri dönüştede Antalyada shellden doldurdum depoyu Anamurda tekrardan yandı Mersinde depoyu tekrar doldurdum ve Şanlıurfaya kadar geldiğimde hiç bir sorun olmadı ancak şanlıurfada ipragaz go dan doldurup diyarbakıra geldiğimde tekrar aynı arıza koduyla yanmaya devam etti.Arıza katalitik konvertör diyor ancak araçta hiç bir sorun yok benzindede sürdüm arıza ışığı yakmıyor hatta yola cıkmadan önce yağı filtreleri ve bujiyi de değistirdim yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

P2096'in katalizör ile tek alakası, katalizör sonrası oksijen sensörünün 'fakir' yanmış hava/yakıt karışımı algılaması.

Katalizör de bir sorun yok.

Benzinde kesin olarak bu kod yanmıyorsa, LPG ayarı veya pompasindan, filtresine, enjektorune kadar LPG sisteminden şüphe duyulabilir.

Ben olsam hangi hızda lamba yanıyorsa, LPG ayarını yapan elemanı sağıma oturtur, yine o hızda LPG ayarındaki gerekli kontrolleri yaptirarak işe başlardım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

atiker grand yakar..    tekrar ayar yaptırsanız da yakabilir. 

enjektör hortumlarını kısalttırın, veya individual enjektöre geçerseniz azalır sorunuz..   ama atiker kötüdür.  ayar falan nafile. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...