Jump to content

Mazda 2 (Demio) Aux Özelliği Kazandırma

jamesjay
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar yaşı gereği aracımın radyo panelinde aux / bluetooth / usb herhangi bir giriş yok. CD sürücüsü de pek nazlı, temizlememe rağmen CD seçiyor, bazen okuyor bazen okumuyor, yoldaki titreşimlerden çok etkileniyor. Bir tane FM transmitter'ım var o da bildiğiniz gibi frekans kaybediyor yolda sık sık, kaliteli bir müzik deneyimi de sunamıyor. Bu yüzden Mazda uyumlu ilk fotoğraftaki aux kablosunu sipariş vermek üzereydim ki benim radyo panelimde "media" butonu olmadığını farkettim (2. fotoda Media butonu olan radyo paneli ve 3. fotoda ise yerine MD / TAPE butonu olan benim radyo paneli). MD / TAPE butonu olanlar bu kabloyu ne yazık ki çalıştıramamışlar çünkü butona basmak hiçbir şeyi aktif etmiyormuş. Bunun için arduino gibi bir programlama cihazı ile radyoyu orada MD çalar disk olduğuna dair kandıracak bir cihaz yapmak gerekiyormuş. Bunun yerine radyonun arkasında aynı sokete giren "virtual cd changer"lar kullananlar gördüm (4. fotoğraf). Bunu bağlayıp hem aux hem usb üzerinden mp3 dinleme özelliği kazandırabiliyormuşuz. MD / TAPE butonu yerine aktif etmek için CD butonunu kullanıyormuşuz. Bu konuda bilgisi olan, daha evvel denemiş olan birileri yorum yapabilir mi?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biri benim :D 
Bu aşağıda resmi olan zamazingo dan kullanmıştım mazda6 da. Ses kalitesi çok iyi olmamakla birlikte çok kullanışlı bir şey. Müzik sistemi cd changer olarak tanıyor. 6 tane cd de 99 tane olmak üzere 594 tane mp3 yükleyebiliyorsunuz usb ye. Kendisi indexliyor ve çalıyor. Bazen kafası karışıyor çalmıyor, cd okumadığı zaman ne oluyorsa öyle şeyler olabiliyor atlıyor vs vs. 

Ben olsam üstteki sadece kablo olanını alır, kaliteli bir bluetooth kulaklıkla telefondan müzik uygulamalarından sevdiğim biriyle kullanırım. Eğer kaliteli bir bluetooh araç kiti bulabilirseniz araç içi konuşma da mümkün. 

İki versiyonda çalışmıyor. Mesela mazda6 da kullanabilirken rx8 de kullanamıyorum bu sebeple. Eğer alacaksanız alacağınız zaman teybinizin versiyonunu kontrol etmeyi unutmayın. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, zoptrik :

Biri benim :D 
Bu aşağıda resmi olan zamazingo dan kullanmıştım mazda6 da. Ses kalitesi çok iyi olmamakla birlikte çok kullanışlı bir şey. Müzik sistemi cd changer olarak tanıyor. 6 tane cd de 99 tane olmak üzere 594 tane mp3 yükleyebiliyorsunuz usb ye. Kendisi indexliyor ve çalıyor. Bazen kafası karışıyor çalmıyor, cd okumadığı zaman ne oluyorsa öyle şeyler olabiliyor atlıyor vs vs. 

Ben olsam üstteki sadece kablo olanını alır, kaliteli bir bluetooth kulaklıkla telefondan müzik uygulamalarından sevdiğim biriyle kullanırım. Eğer kaliteli bir bluetooh araç kiti bulabilirseniz araç içi konuşma da mümkün. 

İki versiyonda çalışmıyor. Mesela mazda6 da kullanabilirken rx8 de kullanamıyorum bu sebeple. Eğer alacaksanız alacağınız zaman teybinizin versiyonunu kontrol etmeyi unutmayın. 

Teşekkürler, demek bu cihazla bile ses kalitesi gerçek bir cd kalitesi etmiyor 😯 Kendisi indexliyorsa demek ki kafasına göre sırayla çalıyor. Üstteki kablo olanı ben de almayı düşünmüştüm ama mesajımda belirttiğim gibi benim teybimde "media" butonu olmadığı için "aux" olarak aktif edemiyormuşum kabloyu. Edebilmem için arduino ile ufak bir cihaz üretmem gerekiyormuş. En alttaki sizin de kullandığını cd changer işi okay ama o oluyor. Çok pahalı bir parça değil ama değer mi sizce buna? Yoksa cd çalarım okuduğu yere kadar, fm transmitter'ım çektiği yere kadar mı gitmeli? 😂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cd çalar güzel bir alternatif ama fm transmitterin ses kalitesi malum. Bu araç içi konuşma ve mükemmel ses kalitesi ikisi bir arada olması sadece kaliteli bir bluetooth kulaklık ve üstteki ucuz kabloya bakar. Bir de spotify üyeliğine. Ben kendim üye değilim baştan söyleyeyim. Ses kalitesi benim için önemli. Kendim müziklerimi bulabilirsam raw indirir kendim mp3 e yüksek kalite çeviririm. Sonra telefonuma yüklerim. Yoksa da youtube dan çeviririm her türlü fm transmitterden de aşağıdaki zamazingo dan da güzel ses alırım. Aracınızda ortalama bir ses sistemi var ise telefondan alacağınız müzik hazzına o kablo değer. Hiç olmadı direk takar dinlersiniz. Kabloyu alın derim ben. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, zoptrik :

Cd çalar güzel bir alternatif ama fm transmitterin ses kalitesi malum. Bu araç içi konuşma ve mükemmel ses kalitesi ikisi bir arada olması sadece kaliteli bir bluetooth kulaklık ve üstteki ucuz kabloya bakar. Bir de spotify üyeliğine. Ben kendim üye değilim baştan söyleyeyim. Ses kalitesi benim için önemli. Kendim müziklerimi bulabilirsam raw indirir kendim mp3 e yüksek kalite çeviririm. Sonra telefonuma yüklerim. Yoksa da youtube dan çeviririm her türlü fm transmitterden de aşağıdaki zamazingo dan da güzel ses alırım. Aracınızda ortalama bir ses sistemi var ise telefondan alacağınız müzik hazzına o kablo değer. Hiç olmadı direk takar dinlersiniz. Kabloyu alın derim ben. 

Ucuz kablo yukarıda bahsettiğim gibi benim radyo ünitesinde çalışmayacak ne yazık ki. Şu malum MEDIA butonu yerine MD/TAPE butonum olduğu için. Benim en alttaki CD changer'dan almam gerekir. Aracın ses sistemi orjinal ve oldukça iyi. Geçen gün birkaç CD test etme fırsatım oldu. Son temizlik yaramış. Şu an epey güzel okuyor CD'lerimi. Yol titreşimleri dahi etkilemiyor. Ya sondaki cihazı alacağım ya da bu şekilde CD'ye yazarak devam edeceğim. FM transmitter çok çok kötü ses kalitesi veriyor çünkü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...