Jump to content

Egzoz gazı emisyon ölçümü

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Araç fenni muayene zamanı geldiğinde, öncesinde yapılan egzoz gazı emisyon ölçüm testinden her seferinde zor geçiyor. Geçenlerde yine muayene zamanı gelmişti. Muayene istasyonuna götürmeden önce emisyon ölçümü yapan istasyonlardan birine giderek öncelikle bu testi yaptırdım. Sırada beklerken önceki araçlar testten kısa sürede geçerken bizim aracın testi çok uzun sürdü. Benzer bir durumla karşılaşan arkadaşlarımız var mı diye merak ettim doğrusu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Arabalar :

Araç fenni muayene zamanı geldiğinde, öncesinde yapılan egzoz gazı emisyon ölçüm testinden her seferinde zor geçiyor. Geçenlerde yine muayene zamanı gelmişti. Muayene istasyonuna götürmeden önce emisyon ölçümü yapan istasyonlardan birine giderek öncelikle bu testi yaptırdım. Sırada beklerken önceki araçlar testten kısa sürede geçerken bizim aracın testi çok uzun sürdü. Benzer bir durumla karşılaşan arkadaşlarımız var mı diye merak ettim doğrusu.

ben hiç karşılaşmadım böyle bir şeyle. 2018 ve 2020de iki kez muayeneye girdi ve sorun yaşamadım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dizeller kara duman atsa da çok kolay geçio. bu konuda yönetmelikte bi açık var.

benzinliler biraz daha zor geçio..  ondandır..  geçiosa sorun yok. hiç kafaya takmayın.

katalitik konvertör olduu sürece çiçek gibi geçer no problem.

köfte arabası gibi duman çıkaran dizeller anında geçerken, benim mazda 6 ,  tertemiz lpg ile bile geçmiodu. pul vermiolardı..  mecburen  hile yapıoduk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Arabalar :

Motor soğuk muydu? 
Bmw’ yi motor soğukken götürdüm geçmedi. Adam iki gazla gel geçer dedi. Gazladım geldim, işlem tamamdır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direkt enjeksiyon motorlarda, benzinli araçlar için belirlenen partikül emisyonları eski Mpi eneksiyonlara göre epey yüksek (dizele göre çok düşük ama referans değeri de düşüktür dizele göre). Hatta bazılarında ilk okumada geçer sonuç alamayınca devri arttırıyorlar, 4k devirde ölçüm yapılıyor. Karışım biraz zenginleşince durum çözülüyor. Muhtemelen hidrokarbonlar yüksek çıkınca 2. faza geçip denemiştir operatör, bende de biraz uzun sürdü geçen ay girdim bende. Anlamsız, garip standartlar vardır bizde, nedir diye sorsan hiçbirşey öğrenemezsin muhtemelen, kendileri de bilmiyordur zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, M.E.G :

Motor soğuk muydu? 
Bmw’ yi motor soğukken götürdüm geçmedi. Adam iki gazla gel geçer dedi. Gazladım geldim, işlem tamamdır. 

Soğuk değildi. Hatta testi yapan adam da  sormuştu. Yinede bir dahaki sefere iyice bağırtayım gitmeden.

11 saat önce, Leanback :

Direkt enjeksiyon motorlarda, benzinli araçlar için belirlenen partikül emisyonları eski Mpi eneksiyonlara göre epey yüksek (dizele göre çok düşük ama referans değeri de düşüktür dizele göre). Hatta bazılarında ilk okumada geçer sonuç alamayınca devri arttırıyorlar, 4k devirde ölçüm yapılıyor. Karışım biraz zenginleşince durum çözülüyor. Muhtemelen hidrokarbonlar yüksek çıkınca 2. faza geçip denemiştir operatör, bende de biraz uzun sürdü geçen ay girdim bende. Anlamsız, garip standartlar vardır bizde, nedir diye sorsan hiçbirşey öğrenemezsin muhtemelen, kendileri de bilmiyordur zaten.

Üç aracın testini bekledim bana sıra gelmeden önce. Birisi hurda bir kamyonetti. Testin başlaması ile bitmesi bir oldu. Diğer araçlardan birisi Toyota'ydı o ve diğer araçta çabucak geçmişlerdi. Bizim araç ciddi uzun sürmüştü. Hatta herhalde testten geçemeyecek diye düşünmüştüm.   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Arabalar :

Üç aracın testini bekledim bana sıra gelmeden önce. Birisi hurda bir kamyonetti. Testin başlaması ile bitmesi bir oldu. Diğer araçlardan birisi Toyota'ydı o ve diğer araçta çabucak geçmişlerdi. Bizim araç ciddi uzun sürmüştü. Hatta herhalde testten geçemeyecek diye düşünmüştüm.   

Eski araçlar katalizör de tüp de yoksa anında geçiyor, onların referans değerleri ile modern araçlarınki alakasız, 80 kat 100 kat gibi çeşitli değerlerde salınım yapabiliyorlar, ancak katalizör olması gereken bir araçta c02 değeri yüksek çıkarsa kalınıyor. Hatta belli bir yıl öncesi araçlar egzoz emisyon testinden de muaf, 1980 öncesi falandı sanırım, sonra kural değişti mi bilmiyorum. LPG'li araçlarda da yol ayarı kötü olanlar, sensör okuma hatası olanlar çok sık bırakılır. Bizim araçlarda tek istisna soğuk motorla girmek, geçer vermeyebilir bu durumda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk muayeneye oksijen sensörüm arızalı iken girmiştim 2 veya 3. denemede geçti, sensörü tamir ettikten sonra ki muayenede uzun sürmedi 1 dakika içinde test bitip geçmiştim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...