Jump to content

1. Nesil Mazda için multimedya tavsiyesi?

DonQuichotte
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Aracım 2009 Mazda 3 Touring. Zamanında CD/DVD sürücüsü bozulunca, forumumuzda zamanında konusu hareketli geçen ilk nesil android multimedya cihazı taktırmıştım ancak onun da sürümü 2.2'de takıldı, bir ara da sıfırlayınca, yeni hiç bir şey yüklenemez oldu.  Cihazın zaten açılışta kafasına göre program başlatması vardı, video veya radyo başlatması sorun değildi ama son günlerde yazılım güncellemeyi başlatıp sd kartta yazılım araması ve bulamayınca başlamaması yüzünden, sadece açılışta kalmış radyo kanalı olarak çalışıyor.

O yüzden güncel bir cihaz alıp taktırmak istiyorum. Bu konuda tecrübeleriniz varsa, çok makbule geçer.

Şöyle bir cihaza denk geldim, hem fiyatı uygun, hem gümrükten geçişini engelleyebilecek sim girişi yok. F/P olarak daha iyi bir cihaz var mı?

https://www.aliexpress.com/item/4000661429109.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.252c52f6yIojrf&algo_pvid=086d7671-956c-4d1b-95d3-c8926c88c6f9&algo_expid=086d7671-956c-4d1b-95d3-c8926c88c6f9-27&btsid=2100bdf116112170276583540ef9b3&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Linkte birçok özellikte farklı modeller var. En ucuzunu bile alsanız 1100 TL civarlarına geliyor ki bu modellerin işlemci ve ram kapasiteleri çok düşük. Şimdi yaşadığınız sorunları yaşamanız olası ! Diğer modellere geçtiğiniz zaman da 1800 TL civarı fiyatlara geliyor. O rakamlarda burada montajıyla beraber yaptırırsınız hem sorun yaşarsanız karşınızda muhatap olur. Belki taksit bile yaptırabilirsiniz.

Karar yine sizin tabii ama bu tarz cihazları hem kur farkı hem de gümrük koşulları nedeniyle aliexpress'ten almak maalesef artık çok mantıklı değil bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Simkartsız zaten iki model var orda, biri 1GB-16GB, diğeri de 2-32. 2-32 olan, en kötü senaryoda, kargo, gümrük, kdv, TRT payı dahil, maksimum 1600 ₺ oluyor.

Aliexpress de Aliexpress'teki satıcılar da tecrübelerime göre, bizim satıcılardan daha güvenilir. Elimdeki cihazı, Ankara'da bir firmadan 2015'te almıştım, Android 4.0 yerine Android 2.2 gelmişti, TV anteni, navigasyon yazılımı ve arka kamera da satış açıklamalarında yer almasına rağmen yoktu. Dahası, gelen cihaz, kullanılmıştı.

Yurtiçinde satılan cihazlara yine de baktım, mesela en yaygın olanı, bendeki cihazla aynı kasa, ancak android 7-8-9-10 diye yazmışlar. İşin aslı ise bu kasanın zaten sadece iki versiyonu vardı, biri zamanında parasını ödediğim android 4.0, diğeri de bana gönderdikleri android 2.2. Şimdi satılanlar ise Android 4.0 üzerine portlanmış yeni android numaraları. Cihazların sürümleri daha güncel görünseler de özünde hala android 4.0 ve pek çok uygulama, bu hileye kanmıyor. Bu haliyle 2400-3000 ₺ arasına satılıyor.

Cihaz, satıcı sahtekarlığına göz yummayan Amazon'da Android 4.0 https://www.amazon.com/Android-2004-2009-Player-Navigation-Bluetooth/dp/B00HUGVV46

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...