Jump to content

CD çalardan gelen tak tak biçiminde ses

Rehber
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba 2009 model 1. nesil aracımın MP 3 çalarında cd çıkarırken veya alırken ardışık biçiminde tak tak ses geliyor.  CD'yi aldıktan sonra okuma aşmasında ve CD'yi çalarken bir sorun yok.  Bu ses yeni gelmeye başladı. Bir sorun işareti olabilir mi?   Bir de aux ile CD ses kalitesi bir miktar farkediyor ( CD lehine ) bu sanırım normal bir şey. 

Rehber tarafından düzenlendi
Anlamı güçlendirme
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlattiklariniza göre bence CD çalarin CD'yi içine alma ve disari çikarma mekanizmasinda bir sorun var.  Bu CD'ye mekanik hareket yaptiran bir mekanizma; bir elektrik motoru ve birtakim sensörlerden olusuyor.  CD'yi çalmak ayri bir görev, bu nedenle sadece CD'yi içine alirken ve çikarirken o ses geliyor.  Normalde CD çalar tamiri yapan biri tam olarak sorunu çözebilir ancak bu CD çalar aracin içinde monte edilmis.  Aracin içinden bu CD çalari kim söküp tamir eder, kesin bilemiyorum ama forumdaki arkadaslar fikir vereceklerdir.  Biraz arastirma yapmak iyi fikir olabilir.

CD ses kalitesi ile MP3 ses kalitesi arasinda bence daglar kadar fark vardir.  CD dijital olarak kodlanmis yüksek kaliteli müzik/ses içerir.  MP3 ise daha az yer tutsun diye SIKISTIRILMIS müzik/ses içerir.  Müzik/ses sıkıstırıldıgında önemli frekans ve ses kalitesi kayiplari olur.  MP3'ün CD'ye göre bir tek avantaji dosyalarin daha az yer kaplamasidir.  Audio yani ses kalitesine önem verenler ya CD ya da LP plak dinler; MP3 dinlemez.  CD her zaman profesyonel düzeyde ses verir, eger cihaziniz ve hoparlörleriniz yeterince kaliteli ise 20 Hz - 20,000 Hz araliginda frekans verme yetenegi vardir (bu aralik teorik olarak insan kulaginin ses yetenegidir).  MP3 hiçbir zaman derin bas ve yüksek tiz sesleri veremez çünkü çok ciddi kayiplar söz konusudur.  Ben bir zamanlar bu audio konusuna ciddi tutkundum.  Amerikan Audio ve Stereo Review dergilerine senelerce aboneydim.  Evimde California ABD üretimi three-way JBL hoparlörler var.  Bu arada, hoparlör bir audio sistemde hersey demektir.  Araçta ise Mazda'nin kendi koydugu sistemle yetiniyorum.  Kisacasi artik biraz duruldum.  🙂

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kalite farkı MP3 e çevrilirken seçilen kaliteye bağlı. Eğer doğru tercihler kullanılırsa birebir aynı kalite yakalanabilir. 2004 Mazda6 aracımda AUX'tan takılan MP3 çalar bağlamıştım. Elimdeki CD'leri uygun kalitede dönüştürünce kayıpsız dinliyordum. 

Aşağıdaki linkte de görüleceği gibi CD kalitesine ( 44.100 Hz ) denk gelecek şekilde 256-320kbps arasında bir değer seçilerek MP3 oluşturulursa aynı kalite yakalanır. Tabii bu durumda dosya boyutları büyüyecektir ama bir yerden kazanç başka yerden kayıp demektir zaten.

Audio Formats and File Types - Soundbridge

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim araçlardaki MP3 ler çok kaliteli değil, cd lere çok düşük hızda x4 gibi hızlarda kayıt yapılırsa normal müzik dinleyebiliyorum, yüksek hızlarda kayıt yapınca ya okuyamıyor, yada müzik dalgalı bir şekilde çalıyor.  Ayrıca MP3 oluşturulmuş kayıtlarda ses seviyesini çok açmak gerekiyor. AUX da müzik çalarla dinlerken kesinlikle hem kalite, hemde ses oldukça yüksek çıkıyor. AUX sa bağladığım müzik çalar mikado mini. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...