Jump to content

Toyota Corolla Hybrid E210

tansu87
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Toyota’nın hybrid araçları için italyan birkaç vatandaş android uygulaması yapmış. Uygulama bedava ama obd adaptörü çin’den alınan adaptörle çalışmıyor. Sağlam bir adaptör istiyor. Obdlink marka adaptör aldım. 

uygulamada sıcaklıklar, pil fan durumu, benzinli motor kw gücü, elektrikli motor kw gücü, elektrik motor devirleri ve şarj alıp verebilme kapasiteleri, fren rejenerasyon durumu gibi bir çok farklı sürüş bilgisi içeriyor. 

Bu kış 4,5 ay istanbul’un ağır trafik şartlarında kullandık. Hafta sonları kısıtlamaları hariç araba her gün çalıştı. Ort hız 20km/s ve 3500km’lik kışlık lastiklerle yakıt ortalaması 4,5lt/100km oldu. Sürüşün çoğu hanıma ait. 

birkaç kendi videomu koyuyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Leanback :

@tansu87 Ön konsolun yansımasını kaydetmişsin hocam hep, arada yol gözüküyor :) CPL kamera filtresi lazım sana. 

https://urun.n11.com/arac-ici-kamera/xiaomi-70mai-pro-lite-ve-mini-icin-cpl-filtre-ucretsiz-kargo-P444262519

Ufacık film için 75₺ istemezlerse alırdım. Geçen sene de 60₺ idi. %30-40 işe yarıyor hem de. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 7 ay sonra ...

Benzin 11,50 oldu. Daha da artacağa benziyor. 

16.000km’dir yakıt ölçümü yaptım. Pompa verisi olarak bir yıllık sürüşümün ortalaması 4,5 lt/100km

bunun %75 istanbul içi yoğun trafik bölgeleri, %25’i uzun yol. Uzun yolda sakin sürüyorum. Düzde 110, rampa çıkışlarda hafif yavaşlama, inişlerde hafif hızlanma şeklinde. 

bu arabanın 1.8 motor vergisine rağmen yakıt zamlarından dolayı avantajı artıyor. Çünkü 2022 mtv’ye %25 zam gelirken benzine daha 2022 bile olmadan %50 zam geldi 

yapılan hesaplamalara göre 1-3 yaş için, hybrid corolla ile diğer araçların mtv’sini kıyaslamada

- 1.3 altı motor mtv farkı 165 litre benzin

- 1.3 - 1.6 motor mtv farkı 270 litre benzin 

yapıyor. Bu araba ile en en en az 3 litre tasarruf yaparsınız. Bazı kişiler benim gibi 6 litre tasarruf yapar. Yılda 10-15 bin km kullanan birisi için yaklaşık 500 litre benzin tasarrufu yapılır. Mtv farkının yanında ciddi bir kâr bırakır. 

mesela benim mazda ile yıllık ortalamam 9,5 litreydi. 5 litre tasarruf yapıyorum. Bu da yılda 750 litre tasarruf demek. Yani günün benzin parasıyla 8.500 tl yakıt tasarrufu yapıyorum

şu sıralar yakıttan şikayetçi olan kişiler için alternatif bir araba. Sıfırı da çoğu arabanın gerisinde kaldı. Galerilerde 470.000’e var. LPG de zaten malum, avantajı kalmadı. Doğalgaz fiyatları ucuzlamazsa

sürekli çevre yolundan giden, uzun yol giden, şehir içine trafiğe, trafik ışıklarına girmeyen ve spor kullanan kişiler için tercih edilmesine gerek yok. Yani turbo benzinli arabalar da çok tasarruflu artık. Hatta atmosferikler de sabit hızlarda az yakıyor artık. Corolla benzinli bile sabit hızda 5,5 litreleri görüyor. 

Ama şehir içinde süren için çok avantajlı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, tansu87 :

Benzin 11,50 oldu. Daha da artacağa benziyor. 

16.000km’dir yakıt ölçümü yaptım. Pompa verisi olarak bir yıllık sürüşümün ortalaması 4,5 lt/100km

bunun %75 istanbul içi yoğun trafik bölgeleri, %25’i uzun yol. Uzun yolda sakin sürüyorum. Düzde 110, rampa çıkışlarda hafif yavaşlama, inişlerde hafif hızlanma şeklinde. 

bu arabanın 1.8 motor vergisine rağmen yakıt zamlarından dolayı avantajı artıyor. Çünkü 2022 mtv’ye %25 zam gelirken benzine daha 2022 bile olmadan %50 zam geldi 

yapılan hesaplamalara göre 1-3 yaş için, hybrid corolla ile diğer araçların mtv’sini kıyaslamada

- 1.3 altı motor mtv farkı 165 litre benzin

- 1.3 - 1.6 motor mtv farkı 270 litre benzin 

yapıyor. Bu araba ile en en en az 3 litre tasarruf yaparsınız. Bazı kişiler benim gibi 6 litre tasarruf yapar. Yılda 10-15 bin km kullanan birisi için yaklaşık 500 litre benzin tasarrufu yapılır. Mtv farkının yanında ciddi bir kâr bırakır. 

mesela benim mazda ile yıllık ortalamam 9,5 litreydi. 5 litre tasarruf yapıyorum. Bu da yılda 750 litre tasarruf demek. Yani günün benzin parasıyla 8.500 tl yakıt tasarrufu yapıyorum

şu sıralar yakıttan şikayetçi olan kişiler için alternatif bir araba. Sıfırı da çoğu arabanın gerisinde kaldı. Galerilerde 470.000’e var. LPG de zaten malum, avantajı kalmadı. Doğalgaz fiyatları ucuzlamazsa

sürekli çevre yolundan giden, uzun yol giden, şehir içine trafiğe, trafik ışıklarına girmeyen ve spor kullanan kişiler için tercih edilmesine gerek yok. Yani turbo benzinli arabalar da çok tasarruflu artık. Hatta atmosferikler de sabit hızlarda az yakıyor artık. Corolla benzinli bile sabit hızda 5,5 litreleri görüyor. 

Ama şehir içinde süren için çok avantajlı. 

Ben satııgıma pişman oldum Arac cok cok az yakıyordu Suankı fıyatlarda tam olarak lpg lı mazdanın yarısı yakıyordu sehır ıcı sehır dısı 4.3 le gezıyordum Toyota Hıbrıtle 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@tansu87 Devlet tarafından teşvik edilmesi gerekirken yüksek 1.8lt mtv'si ile alanen önü kesiliyor hybrid'in, yoksa müthiş bir talep patlaması söz konusu olur. Avrupa'da hybrid Toyota'lar 10 kat satış arttırdı, geçmişte esamesi okunmayan Corolla (Auris) Golf'e yakın satıyor, tamamı hybrid, hemde Suv baskısına rağmen. Plug-in, dizel vs olmadan 184 beygir, 5 litre "reelde" benzin yakan, B sınıfı emisyon bareminde (vergi sınıfında) araç satıyor adamlar, aynı-yakın fiyata satabildikleri sürece gerçek hybrid ile hiçbir motor tipi rekabet edemez günümüzde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Leanback :

@tansu87 Devlet tarafından teşvik edilmesi gerekirken yüksek 1.8lt mtv'si ile alanen önü kesiliyor hybrid'in, yoksa müthiş bir talep patlaması söz konusu olur. Avrupa'da hybrid Toyota'lar 10 kat satış arttırdı, geçmişte esamesi okunmayan Corolla (Auris) Golf'e yakın satıyor, tamamı hybrid, hemde Suv baskısına rağmen. Plug-in, dizel vs olmadan 184 beygir, 5 litre "reelde" benzin yakan, B sınıfı emisyon bareminde (vergi sınıfında) araç satıyor adamlar, aynı-yakın fiyata satabildikleri sürece gerçek hybrid ile hiçbir motor tipi rekabet edemez günümüzde.

Şu an liste fiyatı olarak tüm otomatik en ucuz c segment araba 530.000 tl. 600’e kadar çıkıyor. Baz paketten ve benzinli otomatik arabadan bahsediyorum. 

corolla hybrid liste fiyatı hem 460.000 tl hem de donanımı 2. seviye. Gayet yeterli. 

galerilerde 470.000 tl’ye ikinci eli var. Sıfır km olarak. Mtv hesabını üstte yaptım. Yaptığı yakıt tasarrufu mtv farkını 3-4’e katlıyor  o mtv farkı artık çok ucuz  benzin oldu 12 lira  sürekli artıyor 

bence mantıklı. Ama araba tercih meselesi tabi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Hibritin e-cvt şanzımanı ile normal cvt şanzımanın aynı ya da benzer olduğu düşünülüyor. Halbuki hiç alakası yok. Biri baklava iken diğeri peynir tatlısı kadar farklı şanzımanlar :) 

hibritte aslında şanzıman yok. O yüzden çok uzun yıllar sorunsuz ve konforlu otomatik vites araba arayanlar tercih edebilir. Neden?

e-cvt’de kavrama yok. Kavrama olmaması zaten başlı başına avantaj. Motor sürekli sisteme bağlı. 

sistem içinde herhangi bir plaka, debriyaj tarzı tasarımlar yok. Her şey sürekli birbirine bağlı birkaç dişliden oluşuyor. Tekerleklerimiz direkt olarak 2.elektrik motoruna bağlı şekilde dönüyor. Gaz pedalı ile benzinli motorun alakası yok. Gaz pedalına bastıkça güç isteği olacağı için motorun devri bilgisayar yükseltiliyor. 

E-cvt, kendine özel tasarımı gereği standart benzinlideki gibi sonsuz vites oranı gibi davranıyor ama aslında çok farklı şanzımanlar. 

bu cvt; klasik kasnak tasarım tork konvertörlü

image.jpeg.bafac3e12c8c6f9f0de2cb2a6f88041f.jpeg

bu e-cvt; tork konvertör yok. Kavrama yok. 2 elektrik motoru, 1 benzinli motor, 1 son dişli, 1 ara dişli var. Motor ile 1.elektrik motoru iç içe. İkisinin bulunduğu dişli içinde planet sistem dişliler var. Ayrıca marş motoru da olmadığı için benzinli motoru 1.elektrik motoru çalıştırıyor. Motor ve şanzıman bağlantı yerinde volan+debriyaj seti var. Ama amacı torku sınırlandırmak. İlk çalıştırmadaki titreşimi almak. Motor ve şanzıman dönüşü hiçbir zaman ayrılmıyor. Boş viteste bile

4-B7-F71-CC-1-AB8-499-B-8602-0-BB9-B59-E

bu siteden power split device denen şanzımanın animasyonu var. Pc’den açıp düğmelerle oynayınca nasıl çalıştığı görülüyor. 2 elektrik motoru 1 benzinli motordan oluşan sistemde 3 motorun devirleri doğrusal çubukla birleştiriliyor. O doğrusallık asla bozulmuyor. 

http://eahart.com/prius/psd/

bu amcamız kutu içini anlatmış. Merak edenler için link ekliyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...