Jump to content

MAZDA 3 2010 TAVANDA GÜNEŞ YANIĞI BAŞLANGICI

kemal35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

aracımı alalı 1 hafta oldu alırken böyle bi leke yoktu diye biliyorum. Arabaya 3 kişi baktık ve ustalarda baktı . Aracı ayrancılarda iç dış detaylı temizliğe götürdüm boya koruma atıldığı söylendi bende tamam dedim çıkış yaptım yeni yıkamadan çıktığım için 3-4 gün dış yıkama yapmadım çamur filan yağdı zaten bugün dış yıkamaya girdim kuruttum daha sonra böyle bi leke gördüm nasıl olur aklım almıyor boya koruma yapmış olabilir mi tabi yaptırdığım yer bizle alakası yok diyecek ben bu lekeyi büyümeden nasıl geçirebilirim yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkürler.

spacer.pngspacer.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle foruma hoşgeldiniz ve de aracınız hayırlı olsun.  Bence bu boyutta bir leke 1 haftada pek olmaz.  Muhtemelen vardı ama siz farketmemiş olabilirsiniz.  Benim daha önceki bir aracımda da böyle lekeler oluşmuştu.  Benim tahminim bunlar güneşten kaynaklanıyor.  Hemen hemen hepimiz araçlarımızı 7/24 dışarıya parkediyoruz.  Amerikalılar gibi evimizin yanında garajımız yok maalesef.  Apartman dairelerinde yaşayıp sokağa araç parkediyoruz.  Üstelik araçlarımıza ederinin en az 2 katı para ödüyoruz.  Bu bence bir paradoks.  Pahallıya satın aldıgımız bir ürünü sokaga terk ediyoruz.  Şehirleşmeyi senelerdir yanlış uyguluyoruz.  Şehir mimarlarının bir sorunu bu.  Ondört katlı apartmanlar inşa edip aralarına da daracık sokaklar koyuyoruz.  Yani hep üstüste yaşıyoruz.  Ege güneşi dogal olarak boyayı uzun vadede bozuyor.  Bence bunun tek bir çözümü var:  aracı gölgeye veya kapalı bir mekana parketmek.  Yazması kolay ama uygulaması zor.  😒

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız hayırlı olsun. Pasta cila yanığı değil, normal güneş yanığı bu. Siz alırken de varmış tavanda, ustalar standart güneş yanığıdır diyerek önemsememiş olabilir araca bakarken.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, AKayhan :

Öncelikle foruma hoşgeldiniz ve de aracınız hayırlı olsun.  Bence bu boyutta bir leke 1 haftada pek olmaz.  Muhtemelen vardı ama siz farketmemiş olabilirsiniz.  Benim daha önceki bir aracımda da böyle lekeler oluşmuştu.  Benim tahminim bunlar güneşten kaynaklanıyor.  Hemen hemen hepimiz araçlarımızı 7/24 dışarıya parkediyoruz.  Amerikalılar gibi evimizin yanında garajımız yok maalesef.  Apartman dairelerinde yaşayıp sokağa araç parkediyoruz.  Üstelik araçlarımıza ederinin en az 2 katı para ödüyoruz.  Bu bence bir paradoks.  Pahallıya satın aldıgımız bir ürünü sokaga terk ediyoruz.  Şehirleşmeyi senelerdir yanlış uyguluyoruz.  Şehir mimarlarının bir sorunu bu.  Ondört katlı apartmanlar inşa edip aralarına da daracık sokaklar koyuyoruz.  Yani hep üstüste yaşıyoruz.  Ege güneşi dogal olarak boyayı uzun vadede bozuyor.  Bence bunun tek bir çözümü var:  aracı gölgeye veya kapalı bir mekana parketmek.  Yazması kolay ama uygulaması zor.  😒

hoşbuldum teşekkür ederim. Evet detaylı araştırdım eski sahibine sordum dediğiniz gibi önceden varmış yapcak bişey yok dediklerinizde o kadar haklısınız ki diyecek hiç bir şey bırakmamışsınız otopark yok garaj yok sokağa emanet edip gidiyoruz o kadar emek ve para vererek aldığımız araçlar malesef ana cadde ve sokaklarda kalıyor Türkiye şartları diyelim değişmedi değişmeyecek bundan sonra dikkat ederim önerileriniz için teşekkür ederim :)

2 saat önce, Leanback :

Aracınız hayırlı olsun. Pasta cila yanığı değil, normal güneş yanığı bu. Siz alırken de varmış tavanda, ustalar standart güneş yanığıdır diyerek önemsememiş olabilir araca bakarken.

Teşekkür ederim.Evet aldığımda varmış arkadaş söyledi sağolsun gözden kaçmış dediğiniz gibi olmuş ustayada sordum çok göze çarpmıyor dedi akşamları belirgin oluyor sadece bakalım çaresini bulmaya çalışıcaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...