Jump to content

cx-3 bose sistemi

ilkercaglayan
 Paylaş

Çözüme git ilkercaglayan tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar, yıl 2021 ve bana 2015 model cx-3 almak nasip oldu, dolu paket olsun diye power sence aldım,

bir elimde kitap öbür elimde telefon sürekli yazılanları okuyorum ve benim merak ettiğim bir konu var,

bose müzik sistemi var diye power sence paket aldım,

izlediğim video ve okuduğum yorumlarda multimedya ekranda ses ayarları kısmında menünün en altında autopilot ve centerpoint seçenekleri var.

ama bende yok, sadece bip kutucuğu var, müzik sesi de tahmin ettiğimin altında olunca acaba ses sitemi yokmu diye düşünürken bagajda kocaman bir bose kutusu olduğunu gördüm.

genelde böyle mi ben mi videolarda başka modelleri izledim bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX-3 kullanmadığım için nokta atışı cevap veremiyorum fakat yabancı bir forumda benzer konu açılmış ve bu özelliğin belirli ülkelerde olup kimisinde olmadığı şeklinde. Genel olarak CX-5 modellerinde mevcutmuş. Kullanıcılar ise genel olarak bu özellikleri pratikte pek etkili olmadığı gerekçesi ile kapalı tutuyorlarmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim. Yurt dışı videoları daha dikkatli inceledim, o modellerde multimedya ekran arkasında hoparlör mevcut, Türkiye modellerinde 6 hoparlör var ama anlamadığım burda satılık ilanlarını incelediğimde 7 hoparlör, 9 hoparlör bose sistem diye açıklama girmişler, muhtemelen say desen 6 da kalacaklar 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende 6 hoparlör diye biliyorum hatta yine benzer yurtdışı forumlarında cx-3'ün  gösterge panelinin arkasındaki alan küçük olduğu için merkez hoparlörün mantıksız olduğunu (bu yüzden olmadığını) söyleyenler vardı. Konuyu gören cx-3 kullanıcıları veya bilen kişiler daha net yorum yapacaklardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

https://www.cx3forum.com/threads/question-on-bose-audio-setting-alc.3353/page-3

Burada tartışması var hocam. 7 hoparlörlü bir sisteminiz var ve Bose centerpoint ile audiopilot özellikleri bazı pazarlarda (Türkiye dahil) sunulmuyor. Onun yerine ALC denilen bir ses ayarlama kontrolü var ancak sadece hıza duyarlı, araç kabin sesini dinleyen bir mikrofon yok audiopilot gibi. Ancak sürekli CD'den müzik dinlemiyorsanız audiopilot olmasının da bir anlamı yok çünkü başka kaynaklarda çalışmıyor. CD'de audiopilot gerçekten hassas çalışıyor.

Centerpoint fena bir özellik değil ama her zaman, her tip kaynak ve ses tipinde aynı sonucu vermiyor. Bunlarda DSP olmadığı için Bose'nin kendi yaptığı bir ses algoritmasıyla DSP'li ses sistemini imite etmeye çalışan bir yazılım. Bence iki özelliğin de olmaması büyük kayıp değil.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...