Jump to content

323F bg Hb şu ana kadar yapılan tamiratlar.

umc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selam herkese

sizinle pek paylaşamadım ama arabada baya bir yol aldım kendime öncelik sıralaması yaptım.

ilk motorla başlıyacaktım ama arabayı aldığımda üstünde yeni lastik olduğu halde çok kötüydü araba durmuyordu lastik değişmesi gerekiyordu

ilerdeki sıralamamda alaşımlı jant ta vardı bende ilk onu yapıp arabaya 16 inç jant lastik takımı aldım

sonra motor iyice duman atamaya başlayınca artık motora başladık piston sekman yatak motoru komple elden geçirdik şanzumanı  dağıtıp contaların yeniledik

motor yapılırken bir sürü sensör kablosu kopuk ve bağlı değildi araba gerçekten kendine geldi motorun enjeksiyonlu olması avantajıyla az yaktığı için lpg yi devre dışı bıraktım sadece benzinde kullanıyorum ve çok keyifli en son girne bulvarından konak yönüne çevre yoluna bağlandığımda önümde yeni kasa megan vardı kendi çapımızda birbirimizi denedik ben 3 ncü viteste 110 la götüne yapıştım ve çok zorlamakta istemediğim ve döneceğim kavşağa yaklaştığım için bıraktım zaten.

sonrası iç konsol çatlaklar vardı parasını verip yaptırmak istedim bir çok yer arabanın modeli eski diye yapmak istemedi bu modele yapmıyoz diye başlarından attılar beni

sonrası 1 yer yaparım dedi ama sadece işçilik için dünya para istedi ve konsolu söküp önüme koyacaksın dedi bende sinirlenip kendim yapmaya karar verdim.

konsol komple kıraker gibi olmuş dokunduğum yer elimde kalıyor komple sünger kalana kadar soydum. kaplamadan önce yaptığım hata sedece çukur olan yerleri macunla doldurmak komple macunlamak gerekiyormuş yapışkanı sürünce sünger çekip biraz çökünce macunlu yerler yukarda kaldı ama parçalanmış helinden 1 kat daha iyi çok önemsemedim ve geri toplamaya karar verdim hadi toplamadan elim değimişken havalandırma isitemini söküp temizleyeyim dedim kalölefer peteğini söküp yenileyeyim dedim aldığım parça küçük çıktı bende eskisini temizletip geri taktım ilk taktığımda hemen toplamadım iyikide toplamamışım delik varmış  hazır sökülüyken taban halısı leşti onunla koltukları yıkatayım dedim tabanı kaldırdım 3 noktada çürük pas vardı yaşına göre bence çok iyi onun için kaportaya gönderdim hem ön kısmı toplatıp boya ve çürük temizleme yaptırdım inan verdiğiniz parayla yapılan işçiliği hakketmiyor adam en iyi kaportacılardan biri baştan savma yapmış 17 günlük kapatmaya girince koltukla halıyı iş yerinin deposuna astım iyi oldu bu zaman içerisinde hepsi kurudu tavan temizledi koltuklar pırıl pırıl taban halısı temiz yeni paspaslar arbanın içi gül kokuyor resmen çok iyi oldu.

aldığımda arka silgeçi devre dışı bırakmışlardı eski sahibi elektirikçiye verdim tesisat bozuk deyip yapmamış dedi

ben söktüğümde arka silgec motorunun kartını kırmış adam motor parası kaçmasın diye hat bozuk deyip parçaları içinde sıkıştırıp toplamış bende hep diyordum bu takırtı nerden geliyor diye :) yani motor takıp halletim onu.

şimdi sırada komple eksoz sistemi yenilemesi katalizor araba yağ yakarken dolmuş olmalı ilk çalışınca ısınana kadar kötü koku oluyor yağ kokusu.

yan kapı döşemeleri çıkmacıma bir türlü düzgün gelmiyor bekliyorum.

coilover veya yay kesimi.

tampon lip veya etek yan marbiyel

ön frenlerin yükseltilmesi lantis fren isitemini takmayı düşünüyorum.

..

direksiyon simidi paramparça olmuş çıkamalara baktın onlarda berbattı spor direksiyon sevmiyorum kendi direksiyonu daha şık bende tamir etmeye karar  verdim direksiyonu sökütüm resmen yarısında sünger kalmamış eski sahibi üsten geçirmeli sert kılıf takmıştı görememiştim.

n1 silikon alıp eksik yerleri doldurdum sağlam gibi gözüken yerlerde demirden ayrılmış o kısımların içinede silikon bastım direksiyonun orta bağlantı yerlerine konsoldan  kalan deri ile ördüm  simit içinde satılan hazır derilerden aldım gerçekten direksiyonun böyle düzgün olacağını hiç düşünmedim beklentimin çok üstünde oldu

IMG20210612202805.jpg

IMG20210613112529.jpg

IMG20210613153020.jpg

IMG20210613153033.jpg

IMG20210613153027.jpg

IMG20210612202801.jpg

IMG20210613112511.jpg

evet arka kısmın ip rengi farklı ip yetmedi pazar günü de bulamadım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu ben hafta sonu yapıyorum izinli olduğum günler en büyük hayalim büyük bir garajın olması bunu gibi özel arabaları restore etmek..

Bundan önce 2014 308 pejom vardı arabayı kuracalamayamiyorum diye üzülüyordum. 😂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Renegade :

cenaze hayata orta yaş olarak dönmüş gibi. tebriği hak ediyorsunuz.

Teşekkürler bu arabayı almadan önce baktiklarim içerisinde iyi diyebileceğim sadece bu vardı. İnsanların 2 el araba alırken yaptığı hata yüzeysel bakmak asıl bakilicak yerlere bakmamak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam vallahi çok güzel bir restorasyon olmuş keşke İstanbul'da olsanız da benim 93 sedan için yüz yüze destek alabilsem sizlerden. Arabamın toz sorunu var ve hala çözemedim. Kalorifer ızgaraları acayip tozlanıyor bez ile temizleyip ve ardından silikon spreyle parlatıyorum ama yetmiyor. Özellikle ön kapıdaki hoparlör yeri de dıştan çok tozlu duruyor ne yapsam temiz kalmıyor. Torpido altındaki fan motorunun oradan çıkan yerde bi promlem olduğunu düşünüyorum. Çünkü konsolu iç tarafları da tozlu hep. Komple kaporta boyaya sokup bende diri bir görünüm kazanmasını istiyorum ama sağlık çalışanı olduğum için vakit ayıramıyorum maalesef.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

46 dakika önce, emreaktin :

Hocam vallahi çok güzel bir restorasyon olmuş keşke İstanbul'da olsanız da benim 93 sedan için yüz yüze destek alabilsem sizlerden. Arabamın toz sorunu var ve hala çözemedim. Kalorifer ızgaraları acayip tozlanıyor bez ile temizleyip ve ardından silikon spreyle parlatıyorum ama yetmiyor. Özellikle ön kapıdaki hoparlör yeri de dıştan çok tozlu duruyor ne yapsam temiz kalmıyor. Torpido altındaki fan motorunun oradan çıkan yerde bi promlem olduğunu düşünüyorum. Çünkü konsolu iç tarafları da tozlu hep. Komple kaporta boyaya sokup bende diri bir görünüm kazanmasını istiyorum ama sağlık çalışanı olduğum için vakit ayıramıyorum maalesef

Resimlerin arasında fan motorun parçalara ayrılmış hâli var incele ne halde olduğunu anlarsın  muhtemel seninkinde aynı durumda olabilir ben borular dahil söküp içini temizledim içinde toz kalıplaşmış artık şu an temiz hava ve koku yok artık. Tavsiyem kendin yapmaya çalışman hiç bir usta parasıyla yapmaz bu işleri İzmir'de olsaydın söküm ve montajda yardım ederdim sana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam sezon yaz bakarsın hem ziyaret hem ticaret için İzmir'e gelebilirim. Mümkünse iletişim numaranızı paylaşırsanız olası bir ziyarette gelip tanışmışta oluruz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13.06.2021 at 16:35, umc :

selam herkese

sizinle pek paylaşamadım ama arabada baya bir yol aldım kendime öncelik sıralaması yaptım.

ilk motorla başlıyacaktım ama arabayı aldığımda üstünde yeni lastik olduğu halde çok kötüydü araba durmuyordu lastik değişmesi gerekiyordu

ilerdeki sıralamamda alaşımlı jant ta vardı bende ilk onu yapıp arabaya 16 inç jant lastik takımı aldım

sonra motor iyice duman atamaya başlayınca artık motora başladık piston sekman yatak motoru komple elden geçirdik şanzumanı  dağıtıp contaların yeniledik

motor yapılırken bir sürü sensör kablosu kopuk ve bağlı değildi araba gerçekten kendine geldi motorun enjeksiyonlu olması avantajıyla az yaktığı için lpg yi devre dışı bıraktım sadece benzinde kullanıyorum ve çok keyifli en son girne bulvarından konak yönüne çevre yoluna bağlandığımda önümde yeni kasa megan vardı kendi çapımızda birbirimizi denedik ben 3 ncü viteste 110 la götüne yapıştım ve çok zorlamakta istemediğim ve döneceğim kavşağa yaklaştığım için bıraktım zaten.

sonrası iç konsol çatlaklar vardı parasını verip yaptırmak istedim bir çok yer arabanın modeli eski diye yapmak istemedi bu modele yapmıyoz diye başlarından attılar beni

sonrası 1 yer yaparım dedi ama sadece işçilik için dünya para istedi ve konsolu söküp önüme koyacaksın dedi bende sinirlenip kendim yapmaya karar verdim.

konsol komple kıraker gibi olmuş dokunduğum yer elimde kalıyor komple sünger kalana kadar soydum. kaplamadan önce yaptığım hata sedece çukur olan yerleri macunla doldurmak komple macunlamak gerekiyormuş yapışkanı sürünce sünger çekip biraz çökünce macunlu yerler yukarda kaldı ama parçalanmış helinden 1 kat daha iyi çok önemsemedim ve geri toplamaya karar verdim hadi toplamadan elim değimişken havalandırma isitemini söküp temizleyeyim dedim kalölefer peteğini söküp yenileyeyim dedim aldığım parça küçük çıktı bende eskisini temizletip geri taktım ilk taktığımda hemen toplamadım iyikide toplamamışım delik varmış  hazır sökülüyken taban halısı leşti onunla koltukları yıkatayım dedim tabanı kaldırdım 3 noktada çürük pas vardı yaşına göre bence çok iyi onun için kaportaya gönderdim hem ön kısmı toplatıp boya ve çürük temizleme yaptırdım inan verdiğiniz parayla yapılan işçiliği hakketmiyor adam en iyi kaportacılardan biri baştan savma yapmış 17 günlük kapatmaya girince koltukla halıyı iş yerinin deposuna astım iyi oldu bu zaman içerisinde hepsi kurudu tavan temizledi koltuklar pırıl pırıl taban halısı temiz yeni paspaslar arbanın içi gül kokuyor resmen çok iyi oldu.

aldığımda arka silgeçi devre dışı bırakmışlardı eski sahibi elektirikçiye verdim tesisat bozuk deyip yapmamış dedi

ben söktüğümde arka silgec motorunun kartını kırmış adam motor parası kaçmasın diye hat bozuk deyip parçaları içinde sıkıştırıp toplamış bende hep diyordum bu takırtı nerden geliyor diye :) yani motor takıp halletim onu.

şimdi sırada komple eksoz sistemi yenilemesi katalizor araba yağ yakarken dolmuş olmalı ilk çalışınca ısınana kadar kötü koku oluyor yağ kokusu.

yan kapı döşemeleri çıkmacıma bir türlü düzgün gelmiyor bekliyorum.

coilover veya yay kesimi.

tampon lip veya etek yan marbiyel

ön frenlerin yükseltilmesi lantis fren isitemini takmayı düşünüyorum.

..

direksiyon simidi paramparça olmuş çıkamalara baktın onlarda berbattı spor direksiyon sevmiyorum kendi direksiyonu daha şık bende tamir etmeye karar  verdim direksiyonu sökütüm resmen yarısında sünger kalmamış eski sahibi üsten geçirmeli sert kılıf takmıştı görememiştim.

n1 silikon alıp eksik yerleri doldurdum sağlam gibi gözüken yerlerde demirden ayrılmış o kısımların içinede silikon bastım direksiyonun orta bağlantı yerlerine konsoldan  kalan deri ile ördüm  simit içinde satılan hazır derilerden aldım gerçekten direksiyonun böyle düzgün olacağını hiç düşünmedim beklentimin çok üstünde oldu

IMG20210612202805.jpg

IMG20210613112529.jpg

IMG20210613153020.jpg

IMG20210613153033.jpg

IMG20210613153027.jpg

IMG20210612202801.jpg

IMG20210613112511.jpg

evet arka kısmın ip rengi farklı ip yetmedi pazar günü de bulamadım :)

Direksiyon yamuk yumuk olmuş keşke çıkma temiz bir tane alsaydınm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, NoooFearrrr :

Direksiyon yamuk yumuk olmuş keşke çıkma temiz bir tane alsaydınm

Çıkmacımdaki direksiyon karın hepsi kötü durumdaydı bence kötü olmadı senin için takılıyken atıyorum bak.

IMG20210616193220.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...