Jump to content

Kadrandaki ışıklar yanmıyor.

TarıkDemir
 Paylaş

Çözüme git Tarahumara tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

12 dakika önce, Burak :

Merhaba Tarık, bahsettiğin yerde çeşitli uyarı ışıkları bulunuyor. Bunlardan mı bahsediyorsun ?

Mazda 2 Dashboard Warning Lights

Kadran da gece kulubu gibiymis masallah. 

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Burak :

Merhaba Tarık, bahsettiğin yerde çeşitli uyarı ışıkları bulunuyor. Bunlardan mı bahsediyorsun ?

Mazda 2 Dashboard Warning Lights

Öncelikle yorum attığın için teşekkür ederim. Paylaşmış olduğun görseldeki ışıklar değil videodaki ışıklardan bahsetmeye çalıştım videoda gördüğün gibi 2 tane beyaz nokta,mavi nokta ve ya yeşil nokta yanıyordu. (yeşil nokta videonun sonunda görünüyor.) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Çözüm

Aracınız Japonya marketi icin olan bir araç ise i-dm özelliğinin ışıkları onlar. Ne kadar ekonomik sürdüğünüzü gösteriyor. Orta ekrandan uygulamalar kısmına, oradan da i-dm ayarlarına bakın. Orada açıp kapatma seçeneği olması lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Tarahumara :

Aracınız Japonya marketi icin olan bir araç ise i-dm özelliğinin ışıkları onlar. Ne kadar ekonomik sürdüğünüzü gösteriyor. Orta ekrandan uygulamalar kısmına, oradan da i-dm ayarlarına bakın. Orada açıp kapatma seçeneği olması lazım.

Ben de diyorum hiç bahsedildiğini görmedim bu ışıklardan. Bu Japonlar hep bize gönderirken kısmışlar musluğu 😜

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Burak :

Ben de diyorum hiç bahsedildiğini görmedim bu ışıklardan. Bu Japonlar hep bize gönderirken kısmışlar musluğu 😜

Çok basit bir şekilde açılabiliyor abi o özellik. Aynı kapı kilidini otomatik açma ayarı gibi.

Buyurun burada konusu var :)

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sakin kullanımda mavi, ekonomik kullanımda yeşil, gazlarken beyaz ışıklar şekilde yanıyormuş, hareket sensörlerinden bilgi alıp içerideki yolcuların gövde hareketlerini tahmin edip uyarı yapıyor. Çok ince detay bir donanım. Bu kadar ince birşeyin düşünüldüğü göstergede hangi kapı açık onu göstermez ama :D 

https://www.mazda.com/en/innovation/technology/connect/i-dm/

• Beğen 1
  • Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Leanback :

Sakin kullanımda mavi, ekonomik kullanımda yeşil, gazlarken beyaz ışıklar şekilde yanıyormuş, hareket sensörlerinden bilgi alıp içerideki yolcuların gövde hareketlerini tahmin edip uyarı yapıyor. Çok ince detay bir donanım. Bu kadar ince birşeyin düşünüldüğü göstergede hangi kapı açık onu göstermez ama :D 

https://www.mazda.com/en/innovation/technology/connect/i-dm/

Hangi kapının açık olduğunu LCD ekranlı modellerde görebiliyorsunuz ama power ve power sense modellerinde yok maalesef. Reflex ve motion modellerin kadranındaki sağ ekran full lcd. orada istenilen bilgiyi gösterebiliyor ama nedense power modellerine koymamışlar.

Dl6nVOYa9g.thumb.jpg.5a218e71962af76f1956fcf9b4a5fc22.jpg

oaWTMy4Icy.thumb.jpg.b8a66534b018504ed11aacd15e10e223.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Tarahumara Evet biliyorum durumu. Nedeni her modelin, her konfigürasyonun (hem hardware hem software olarak) geliştirmesinde ve dizaynında farklı ekiplerin çalışırken, birbirlerinden haberdar olmamalarından başka birşey değil. Power donanım göstergelerini dizayn eden ekip kapı açık göstergesinin ekranda olacağını düşünüyordu muhtemelen sonuçta sistemde bilgisi olduğu için ancak mzd connectin gelişiminde bu düşünülmedi. Son aşamada farkedilmiştir bu durum da geriye dönüp baştan dizayn yapmak pahalıya gelince koyvermişlerdir. Birkaç japon kardeş sağlam papara da yemiştir kesin. Senaryo yazdım ama gerçekten böyledir bu :) 

Japon arabalarında çoğu garipliğin, bazı uyumsuzlukların sebebi bu izole ve yalın dizayn felsefesidir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...