Jump to content

Anket: Kovid-19 Aşısı Oldunuz mu?

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Kovid-19 Aşısı oldunuz mu?  

23 oy

1. 1. Kovid-19 Aşısı oldunuz mu?

• Sinovac Aşısı Oldum
    • BionTech Aşısı Oldum
    • Aşı Olmadım
      0
    • Aşı Olacağım
      0
    • Aşı Olmayı Düşünmüyorum

Tavsiye Edilen Mesajlar

ülkemizde aşılama süreci hızlı bir şekilde devam ediyor. mazdaclubtr üyelerinin bu konudaki tasarrufları nedir merak ediyoruz. anketimize katılıp, düşüncelerinizi de konu içinde belirtirseniz seviniriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aşı sıram gelir gelmez oldum hem de. BionTech. Önceleri Sinovac düşünüyordum geleneksel yöntemle üretildiği için ama sıram geldiğinde ( Haziran ortası ) ilk aşıda Sinovac olabileceğim yer bulamadım. Ben de beklemek istemediğim için hiç düşünmedim oldum BionTech'i.  İlk gün ağırlıklı olarak kolumda, sonra da biraz başımda ağrı oldu, Başımdaki ağrı aşıdan mı başından kalkamadığım bilgisayardan mı emin değilim ama 2 gün birer Parol ile geçti gitti.

Şimdi aşı randevularını 2 hafta geriye çekmişler. Temmuz ortasında 2. doz aşımı olabileceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben ve eşim de biontech aşısının ilk dozlarını olduk. aşının vurulduğu kolda bir ağrı oluştu ertesi gün, başka da bir sıkıntı ile karşılaşmadım. eşim de baş ağrısı ve ishal yaptı, iki günde zor geçti. randevuların geri çekilmesi ile 2. doz aşımızı da olmak için sıramızı alacağız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mehmet Özdemir :

ben ve eşim de biontech aşısının ilk dozlarını olduk. aşının vurulduğu kolda bir ağrı oluştu ertesi gün, başka da bir sıkıntı ile karşılaşmadım. eşim de baş ağrısı ve ishal yaptı, iki günde zor geçti. randevuların geri çekilmesi ile 2. doz aşımızı da olmak için sıramızı alacağız.

Bakan açıklama yapınca ben dün e-nabızdan kontrol ettim, 2. aşı olma tarih aralığımızı geri çekmişler. Kontrol edersen sizinki de geriye çekilmiştir.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 haziranda çok düşünmeden Biontech oldum.

2. doz için 19 temmuz -16 ağustos arası olabileceğim yazıyor.

ilk olduğumda az bir uyuşukluk oldu. bir kaç saat sonra bir şey kalmadı. Eşimde uyuşukluk ve baş ağrı şikayeti oldu. 1-2 gün devam etti.

iş arkadaşımda kusma ve baş ağrısı oldu. Acile gitti.

Doktor "gözlemleyelim, bir daha olursa tekrar kontrol edelim." demiş.

Bünyeden bünyeye farklılıklar oluyor. umarım başka varyantlar olmadan özlediğimiz hayata geri dönebiliriz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, Seriatsu :

Bünyeden bünyeye farklılıklar oluyor. umarım başka varyantlar olmadan özlediğimiz hayata geri dönebiliriz.

Tüm mesele bu. Varyantların hepsi yoğun vakaların olduğu ülkelerden çıktı. Brezilya, Hindistan, İngiltere. Bu sebeple acilen dünyadaki vaka sayılarının düşürülmesi gerekiyor. İnşallah delta alfa beta derken iş daha da tehlikeli duruma gelmeden toplumsal olarak aşı oranımız artar.

Tabii biz ne yaparsak yapalım bir de dünyanın ne yaptığı meselesi var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Burak :

Tabii biz ne yaparsak yapalım bir de dünyanın ne yaptığı meselesi var.

Virüs ilk çıktığında John Hopkins Üniversitesi haritasını takip ediyordum. Zaman geçtikçe heyecan kalmadı.

şimdi Dünyada neler oluyor hiç bilmiyorum. Her şey yolunda mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de ilk aşıyı biontech oldum. Temmuz ortasına da ikinci aşı randevusunu aldım. Çok az bir kolda sızı oldu. Haricinde bir yan etkisini görmedim şimdilik.

Grafiklerde bizim ülkemiz stabil gözüküyor ama mesela UK ye baktığımızda durum hiç iç açıcı değil. 3. dalga başlamış resmen.

ukcov.thumb.jpg.f872adbd39b8c22c6bd75a35ecf67ab3.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Tarahumara :

Ben de ilk aşıyı biontech oldum. Temmuz ortasına da ikinci aşı randevusunu aldım. Çok az bir kolda sızı oldu. Haricinde bir yan etkisini görmedim şimdilik.

Grafiklerde bizim ülkemiz stabil gözüküyor ama mesela UK ye baktığımızda durum hiç iç açıcı değil. 3. dalga başlamış resmen.

Gelecekte ne yaşayacağımızı gösteren ülkelerden birisi olacak düşüncesi ile ben de yakından takip ediyorum İngiltere'yi. Her ne kadar vaka - vefat oranları 15-20 gün farkla ortaya çıkıyor olsa da şimdilik tek olumlu olan kısım vefat sayılarının artmamış olması

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni bebeğimiz olduğu için, eşim sürekli evde ama ben sürekli iş yerinde olunca, hep stres halindeydik, yabancı makalelerde emziren anneler için çalışmalar olduğunu görünce ve bir sorun olmayınca aşı çıkar çıkmaz randevu aldık, biontech terchimizdi, arı alerjim olduğu için yarım saat hastanede durun dediler, durduk ve bir alerjik reaksiyon olmadı, bende çok hafif kol ağrısı oldu, eşimde eklem ağrıları oldu, başka da semptom yaşamadık, 2. aşılar için hemen randevu aldık 15 temmuzda 2. aşılarıda olursak bir nebze riski azaltacağımızı düşünüyoruz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim için esas tehlike Rusya.. Son 24 saatte hem vaka hem de vefat sayılarında rekorlar var

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/russia/

Rusya'dan gelen yolcular için uygulanan prosedür de şu ;

Türkiye’ye girişten en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere son altı ay içinde Covid-19 hastalığını geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenmiş belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen test raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Bu ülkelerden Türkiye’ye girişlerde aşı sertifikasının veya Covid-19 hastalığını geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda, girişten en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten en fazla 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı yeterli görülecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hem Sinovac hem Biontech aşısı oldum ( 2 doz Sinovac+1 doz Biontech). Bir hekim olarak sırası gelen herkesin en kısa zamanda aşı olmasını öneririm. Bu enfeksiyon basit bir grip değil, bir damga gibi taşıyacağınız yıllar boyunca kalıcı etkilerinin görüldüğü kronik bir hastalık.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, mccoffeer :

Hem Sinovac hem Biontech aşısı oldum ( 2 doz Sinovac+1 doz Biontech). Bir hekim olarak sırası gelen herkesin en kısa zamanda aşı olmasını öneririm. Bu enfeksiyon basit bir grip değil, bir damga gibi taşıyacağınız yıllar boyunca kalıcı etkilerinin görüldüğü kronik bir hastalık.

İlk aşı olan doktorların 3 ay sonra antikor seviyeleri %77 lere gerilediğine dair haberler okumuştum. Sanırım bundan dolayı 3. dozlar ilk sizden başladı.

2 Biontech olanlar için henüz bir karar verilmedi ama 2 Sinovac olanlara hatırlatma dozu olarak Biontech olacak demek mi oluyor bu doktorum ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. Doz biontech aşımı 25 Haziran günü oldum ertesi gün sabah grip olmuş gibi hissetmeye başladım, 10 gün olacak nerdeyse grip semptonları eski şiddetinde olmasada devam ediyor. Bir arkadaşım da 3 hafta ateş yaptı kuzenimin koltuk altı lenf bezleri erik büyüklüğünde şişlil yaptı. 2. dozun yan etkileri fena oluyor hazırlıklı olun.

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3.07.2021 at 18:14, Burak :

İlk aşı olan doktorların 3 ay sonra antikor seviyeleri %77 lere gerilediğine dair haberler okumuştum. Sanırım bundan dolayı 3. dozlar ilk sizden başladı.

2 Biontech olanlar için henüz bir karar verilmedi ama 2 Sinovac olanlara hatırlatma dozu olarak Biontech olacak demek mi oluyor bu doktorum ?

Celal Bayar Üniversitesi çalışmasında 2 doz Sinovac aşısı olanlarda 3. aydan itibaren antikor seviyelerinde düşüş olduğu gözlendi. Bu nedenle 3. doz aşı uygulandı. İki doz Biontech uygulananlara ek doz ''şimdilik'' önerilmiyor. 

• Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, AreY :

2. Doz biontech aşımı 25 Haziran günü oldum ertesi gün sabah grip olmuş gibi hissetmeye başladım, 10 gün olacak nerdeyse grip semptonları eski şiddetinde olmasada devam ediyor. Bir arkadaşım da 3 hafta ateş yaptı kuzenimin koltuk altı lenf bezleri erik büyüklüğünde şişlil yaptı. 2. dozun yan etkileri fena oluyor hazırlıklı olun.

Bunu bir kaç kişiden de duydum. @mccoffeer böyle bir gözleminiz oldu mu yoksa kişiden kişiye çok değişiklik gösterebilecek bir durum mu ? ( 2. Doz Biontech aşı için sıram 1 hafta sonra geliyor )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Burak :

Bunu bir kaç kişiden de duydum. @mccoffeer böyle bir gözleminiz oldu mu yoksa kişiden kişiye çok değişiklik gösterebilecek bir durum mu ? ( 2. Doz Biontech aşı için sıram 1 hafta sonra geliyor )

Hayır duymadım. Genelde beklenen ilk dozda daha fazla grip benzeri semptomların olması. Klinik tecrübem olmasa da amerika ve kanada verilerinde covid atlatan hastalarda 2. Doz aşı sonrası bu belirtilerin daha ağır gözlendiği raporlanmış. Ülkemizdeki pcr sayısı, temaslıların kendilerini gizlemesi gibi durumlardan ötürü gerçek covidli sayısının resmi rakamların 7-10 katı olduğu sanılmakta,muhtemelen bu belirtileri 2. Doz sonrası yaşayanlar asemptomatik olarak daha önceden covid geçirdiler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, Burak :

Söylediğin gibi 2. dozu ağır atlatanlar var abi. Bizde hangi aşıyı vurulacağız iyice çekimser olduk. Birinin koruyuculuğu az, diğerinin yan etkileri fazla. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, M.E.G :

Söylediğin gibi 2. dozu ağır atlatanlar var abi. Bizde hangi aşıyı vurulacağız iyice çekimser olduk. Birinin koruyuculuğu az, diğerinin yan etkileri fazla. 

İlk aşıyı olmadın mı daha? 🤔 😂 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...