Jump to content

Anket: Kovid-19 Aşısı Oldunuz mu?

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Kovid-19 Aşısı oldunuz mu?  

23 oy

1. 1. Kovid-19 Aşısı oldunuz mu?

• Sinovac Aşısı Oldum
    • BionTech Aşısı Oldum
    • Aşı Olmadım
      0
    • Aşı Olacağım
      0
    • Aşı Olmayı Düşünmüyorum

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 2 hafta sonra ...

Bayram girmeden, aşı merkezleri kalabalıklaşmadan ikinci doz BioNTech aşımı da oldum. Geçen seferki gibi kolda biraz ağrı var, onun dışında bir sıkıntı yok şimdilik lakin daha önce de konuşulduğu gibi ikinci dozu daha ağır geçiren veya neredeyse hasta gibi olduk diyenler var şirkette

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 biontech, işlem tamam, ikisinde de hafif kırgınlık, halsizlik 2 gün sonra hayat normale döndü. herkesi aşı olmaya davet ediyorum.  Çocuklar ekran başına değil, okula gitmeli. Çocuklarının geleceğini düşünen aşı olmalı. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 doz sinovac ve 1 doz biontech ile aşılama sürecini tamamladım. Dilerim tez zamanda herkes aşılanır.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.07.2021 at 21:31, Renegade :

Çocuklar ekran başına değil, okula gitmeli. Çocuklarının geleceğini düşünen aşı olmalı. 

Bu süreçte en çok zarar görenlerin başında onlar geliyor. Biri 1, diğeri 1.5 ay okula gitti tatile girmeden önce de psikolojileri düzeldi. En güzel yıllarından bir buçuğu evde geçti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 grup var. 

1- Aşı olup kendine ne olacağını bekleyenler,
2- Aşı olmayıp, aşı olanlara ne olacağını bekleyenler.
:)

Ben şimdilik ikinci gruptayım. Uzun dönem sonuçlarını bir görelim. 
Anlayamadığım bir konu daha var. Önceden herkes aşı size virüsün bulaşmasını veya sizin başkasına bulaştırmasını engellemez, yakalanırsanız hafif atlatmanıza sebep olur diyorlardı. Şimdi herkes ağız değiştirip aşı korur demeye başladı. 
Ayrıca aşının ömrü vücutta antikorlar bitene kadar sanırım. Bitti mi aşı  olmayan ile aynısın. Grip aşısından pek farkı yok yani bunun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, S.Halilduru :

Anlayamadığım bir konu daha var. Önceden herkes aşı size virüsün bulaşmasını veya sizin başkasına bulaştırmasını engellemez, yakalanırsanız hafif atlatmanıza sebep olur diyorlardı. Şimdi herkes ağız değiştirip aşı korur demeye başladı. 
Ayrıca aşının ömrü vücutta antikorlar bitene kadar sanırım. Bitti mi aşı  olmayan ile aynısın. Grip aşısından pek farkı yok yani bunun. 

Benim takip ettiğim kadarı ile aslında söylemlerde bir şey değişmedi Savaş. Herkesin söylediği tek şey toplumsal bağışıklığa ulaşılırsa bu işin fayda sağlayacağı. Aşı mutasyon ihtimalini de azaltıyor, yakalanma ve bulaştırma riskini de ağır atlatma riskini de.

Hindistan, İngiltere ve Brezilya örneklerinde olduğu gibi virüs ne kadar çoğalırsa mutasyon ihtimali o kadar artıyor. Bunu gösteren çok güzel bir animasyon vardı salgının başında ama şimdi bulamadım.

Grip virüsü de benzer şekilde aslında. Her sene yeni mutasyonları türüyor çünkü çok fazla çoğalıyor ve yayılıyor. Bir önceki sene en yaygın olan çeşitleri belirlenip sezon gelmeden önce grip virüs aşısı çıkartılıyor ve o sene tam olmasa da kısmen koruma sağlıyor.

Eğer bu arkadaş kendi kendini imha etme lütfunda bulunmazsa daha çok aşı olmak zorunda kalabiliriz.

Not: Hekim olmadığım için yorumlarım okuduğum ve dinlediklerime dayanıyor. Varsa bir hatam hekim arkadaşların yorum ve düzeltmelerine her zaman açıktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aşı karşıtlarının en büyük dayanağı aşının içindekilerden dolayı yararından çok zararının olabileceğini düşünmeleri. Fakat çevremde ki aşı karşıtlarına bakıyorum sigara içen var, litrelerce cola içen var, hergün lavaş arası hazır çiğ köfte yiyen var. Milletimiz hazır gıdalar, sentetik şekerler, kontrolsüzce yapılan tarımsal ilaçlama sayesinde o kadar çok zehir tüketiyor ki aşı bunun yanında çok masum kalıyor.

Aşı karşıtlığının hiç bir mantıklı açıklaması yok bence, çip takacaklar diyen mi ararsın, bizi bu sıvı kısır yapacak soyumuzu kurutacaklar diyen mi ararsın, gülermisin ağlarmısın...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, AreY :

Aşı karşıtlığının hiç bir mantıklı açıklaması yok bence, çip takacaklar diyen mi ararsın, bizi bu sıvı kısır yapacak soyumuzu kurutacaklar diyen mi ararsın, gülermisin ağlarmısın...

Geçen ay görmüştüm bunu da hâlâ gülerim. 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dün gece itibariyle 2. doz aşımı da yaptırdım. kolda hafif bir ağrı dışında pek bir şey yok gibi şu an. gün içerinde ne olacağının merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3-5 ay önce bedensel olarak çalışan emek işçisi  kıymetli vatandaşımıza neden aşı olmak istemiyorsun  diye soruyorlar. içinde çip varmış diyor. (yani beynimin içindeki bilgiler ilkokulu zor bitirsemde kıymetli demeye getiriyor). Nasa, pentagon, israil ve bilimum teknoloji, ultra silah üreticileri bu arkadaşın beynini  kopyalayıp geleceğin yüzyılını şekillendirmek için peşinde oldukları ortaya çıktı. aşı olmamakla haklı olduğuna beni bile inandırdı. ....!

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ağlanacak halimize bile gülmek istemiyorum o derece bıktım. İşin hastalık ile mücadele, pandemi ile mücadele ve epidemiyoloji (salgın hastalıklar bilimi)  boyutu ayrı ve eş zamanlı olarak müdahele edilip ilerletilmesi gerekiyor. Yani pandemi ile mücadele ayrı, hastalık ile mücadele ayrı şeyler diye biliyorum.Görünene göre laboratuvardan ekonomiye, oradan politikaya kadar uzanan bir mesele.

Doktorlar bas bas bağırıyorlar aşı olun diye. İnsanlar 6 yıl tıp okumuş, bir o kadar uzmanlık eğitimi almış, daha fazlasını işin akademik boyutuna harcamış hekimlerin lafına değil de şekil A'da gördüğümüz ortalama bir sincap ile benzer zeka seviyesine sahip insana inanıyorsa bu bizzat bakanlıkların aşı politikasını ve propagandasını iyi yönetememesi ile alakalı.

Adam diyor ki aşı dna ile oynuyor, insanları kısır yapacaklar. Öteki ise  "vücudun yapıtaşı ile oynadığı için transhuman (fiziksel ve bilişsel yeteneklere dışarıdan müdahele edilerek insan vücudunun doğasının değiştirilmesine yönelik kültürel entellektüelite)  sayılıyoruz bu yüzden bu aşıyı olanlar insan haklarından yararlanamayacaklar." diyor.

Yani bunları bir insan "neresinden" uyduruyor gerçekten merak ediyorum. En son genetikçi birisi çıkıp mrna'nın istense bile genetiği değiştiremeyeceğini çünkü öyle bir fonksiyonu olmadığını söylemiş. İnsanlar şu an bile mrna'yı canlı aşı zannediyor. mrna vurulursam hastalığa dönüşebilir diyor. Kimisi ise dna'yı değiştiren birşey zannediyor.

Kısacası hiç bilmeyen ayrı sallıyor, sağdan soldan duyup biraz birşeyler bilen işine geldiğine inanıp ayrı sallıyor. Konuşması gerekenler zamanında konuşmadığı için vatandaş aşıyı umursamıyor. Tedbirler ile birlikte toplumda %80 ve üzeri aşılama (antikor) oranı belirli bir süreden fazla devam etmezse salgının kolay kolay biteceğini zannetmiyorum. Biz henüz %20'lerdeyiz ve yaz mevsiminin bitmesine bir buçuk ay gibi bir süre kaldı. Sonumuz hayrola...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Asiya karsi mesafeliydim. 
Ancak cicek, verem, kolera vs gibi salginlarin asi sayesinde bitmesi benim fikrimi degistirdi. 
Ha şu var, bugunun cozumleri yarinin sorunlaridir.  Ama yine de aşi olunmali. En azindan Sinovac gibi klasik asinin ciddi bir zarari oldugunu dusunmuyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değerli form arkadaşları, çocuklarımızın ekran başından, okul bahçesine, esnafımızın ciddi borç krizinden normal ticari hayata, şöförümüzü, turizmcilerimizi, müzisyenlerimizi dar boğazdan kurtarmaya, üniversiteli gençlerimizi kampüslerine, dersleri için anfilere yeniden kavuşturmamız için aşı olmayı ihmal etmeyelim, çevremizdekileri ikna edelim. Vaka sayıları hergün artıyor, yakalanıp yatağa düşünlerin çok önemli bir bölümü aşı olmayanlar. Aşı üreticilerinin reklamcısı değilim ama, aşağıdaki araştırma sonuçları aşının önemini ciddi biçimde açıklıyor. Ülkemizi yeniden kapatma ve karartma günlerine döndermeyelim. 

İngiltere'de yapılan bir araştırma Pfizer/BioNTech aşısının Delta varyantına karşı ne kadar etkili olduğu ortaya çıktı.

The New England Journal of Medicine isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmada, BioNTech aşısının (BNT162b2) birinci dozunun etkisi ve ikinci dozunun etkisi gözler önüne serildi. 

Yetkililer tek doz Pfizer/BioNTech aşısının Delta varyantına karşı koruyuculuk sağladığı fakat bunun çok sınırlı olduğunu açıkladı. Araştırmada Pfizer/BioNTech aşısının tek dozunu olanların semptom gösteren Delta varyantına karşı yüzde 30 koruma sağladığı kaydedildi. 

Bu oranın düşük olduğu ve insanların mutlaka iki doz aşı olması gerektiğini açıklayan yetkililer ikinci dozdan sonra ise semptom gösteren Delta varyantına karşı çok ciddi bir koruma sağlandığı belirtildi.

yetkililer, “Tek doz Pfizer/BioNTech aşısı Covid-19’un Delta varyantına karşı sınırlı bir koruma sağlıyor. Fakat ikinci dozdan sonra semptom gösteren Delta varyantı karşısında koruma sağlanıyor” açıklamasını yaptı. Yapılan araştırmada ikinci doz Pfizer/BioNTech aşısı olanların Delta varyantına karşı yüzde 88 oranında korumaya sahip olduğu belirtildi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...