Jump to content

Mazda CX-3 2017 Katar Ağırlığı

aykutkozandagi
 Paylaş

Çözüme git Mehmet Özdemir tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

750 kg altı bir karavan aldım. Bilen bilir Başoğlu Caretta Uncle. Şimdi sorum şu daha önce CX-3'e çeki demiri taktıran var mıdır. Sakaryada bir firma yapabileceğini söyledi.

Benden sağ kapıdaki katar ağırlığını istedi ama bulamadım. Yorumlarınızı rica ederim.

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım sadece çeki demiri değil, elektrik bağlantısı da gerekir.  Aracınızda fren yaptığınızda veya sinyal verdiğinizde aynı anda karavanın stoplarının veya sinyallerinin de yanması gerekir.  Aksi takdirde büyük tehlike olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz araştırdım. Şu sitede https://romorkcu.com/romork-cekme-kapasitesi çeki demiri takılıp takılamayacağını söylüyor. Buradaki bilgiye göre;

Etiket üzerinde katar ağırlıği olmayan araçlara çeki demiri / römork takılmaz,şöyle ki;

VOLKSWAGEN AG WV2ZZZ2KZ9X061515
2252 kg = Azami Yüklü Kütle

3600 kg  = Katar Azami Kütle

1- 1075 kg
2- 1250 kg

Yukardaki araç etiketinde 2252 kg ; Aracın net boş kütle + sürücü yolcular+ yakit+ yüküyle beraber toplam Azami yüklü kütleyi. 3600 kg Azami yüklü kütle römork kütlesi Katar kütlesini ifade etmektedir. Bu aracin arkasina takılabilecek azami net römork kütlesi ise şöyle hesaplanmaktadır; 3600 - 2252 = 1348 kg bu değer azami yüklü römork kütlesi olup 750 kg darn daha ağır römorkların da frenli olması gerektiğini unutmamak gerekir.

Bilgi olarak diğer değerler de

1- 1075 kg ön dingil azami yüklü kütlesi

2- 1250 kg arka dingil azami yüklü kütlesini ifade etmekte olup ,azami yüklü veya römork takilan aracin dingil küteleri (yere basma ceğerleri) bu kg geçemeyeceğini ifade etmektedir

Araç sol ön kapıda ise ekteki gibi katar ağırlığı yok. Bu işin uzmanı arkadaş varsa yorum yapabilirse sevinirim. Taktırıp 730 kg yük çekerse  sıkıntı olır mu?

7F7A66C7-1BC8-43FD-8657-AE9FCB922119.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mehmet Özdemir :

linkteki bilgilere göre otamatik 1.5 dizel cx-3'ün frensiz bir karavan için değeri 675 kg olarak verilmiş.

Teşekkürler Mehmet hocam. Benim romork frenli olduğu için 1200 kg olarak belirtilmiş. Bu sebeple içim rahatladı. Ekte de ilgili projeyi daha sonra ihtiyacı olacak arkadaşlara için bırakıyorum. Ayrıca işlenmiş ruhsatıda özel bilgileri gizleyerek ekledim. Totalde 3000tl proje malzeme tse masraf çıktı. Yarın gidip yaptırmayı planlıyorum.

WhatsApp Image 2021-08-05 at 12.24.19.jpg

038021.pdf

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Merhaba çeki demirini nerde taktırdınız ? Teşekkürler 

5.08.2021 at 12:32, aykutkozandagi :

Teşekkürler Mehmet hocam. Benim romork frenli olduğu için 1200 kg olarak belirtilmiş. Bu sebeple içim rahatladı. Ekte de ilgili projeyi daha sonra ihtiyacı olacak arkadaşlara için bırakıyorum. Ayrıca işlenmiş ruhsatıda özel bilgileri gizleyerek ekledim. Totalde 3000tl proje malzeme tse masraf çıktı. Yarın gidip yaptırmayı planlıyorum.

WhatsApp Image 2021-08-05 at 12.24.19.jpg

038021.pdf 3 MB · 6 downloads

Merhaba çeki demirini nerde taktırdınız teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...