Jump to content

Yetkili servisten aldığım orjinal Mazda yağı başka bir yetkili servisin kabul etmemesi

Bilgegg
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba;

2017 Mazda 3 dizel aracıma Castrol yerine Mazda 5-30 dexilia yağ kullanmak istedim.İzmir tırak servisi elinde bulunmadığını ve castrol yağ kullanacağını söyledi.Ben de bunun üzerine Muğla Gören otomotivden Mazda Orjinal yağ,yağ filtresi ve hava filtresi sipariş ettim.Tırak otomotivden de 50 bin bakımı için 400+KDV gibi (görece yüksek) bir işçilik ücreti karşılığında randevu aldım.Malzemelerle Tırak otomotive gittiğimde bu yapacakları işlemi Mazda Sistemine işlemeyeceklerini (çünkü malzemeler başka servisten alınmış) bu yüzden araçla da ilgili bir sorumluluklarının olmayacağını söylediler( servisin sahibi olduğunu söyleyen Yiğit beyin ifadesidir)

Bunun üzerine Mazda iletişimi aradığımda karşıma çıkan bayan bu uygulamanın servislerin insiyatifinde olduğunu( çünkü daha önce de herterden malzeme alıp izmir yeni servisinde yaptırmıştım) söyledi.Bu arada konuştuğum bayanın önünde plakamızı girip sorgulayacağı bir ekran yok :)

Bende tırak otomotivden bakım kapanış formundaki açıklama kısmına Gören otomotivden şu numaralı fatura ile alınan ürünler kullanılmıştır ibaresinin yazılmasını istedim ve yazdırdım.Az önce de pek umudum olmasa da konuyu ve belgeleri mazda iletişime mail ile bildirdim.

Mazda sk(kapandı) ,mazda yeni( kapandı), koca izmirde servis olmadığı için 2 bakımımı afyon oto ekip servisine gidip yaptırmam(onca km yapıp) ve tüm bu saçmalıkların üzerine markanın orjinal yağını kullanmak istemem, o yağın bulunduğum ildeki yetkili serviste bulunmayışı, başka bir yetkili servisten alıp getirdiğimde orjinal yağı elinde olmayan yetkili servisin sisteme periyodik bakım olarak girmemesi:))

Mazda Türkiye’ye gönderdiğim mailde de belirttiğim gibi bu saçma ve komik uygulamayı gerek CİMER gerek Sanayi ve Ticaret Bakanlığı gerekse Mazda Globale yazacağım.KDV dahil 500 TL işçilik ücreti alıp periyodik bakımı sisteme girmeyen garip gubela Bosch servislerini de bize yetkili servis diye sunan Mazda Türkiyeyi de ayrıca tebrik ediyorum…

Son olarak Gören Otomotivden yedek parçadaki Ender beye ve Servis Müdürü Okan beye ilgi alakalarından dolayı teşekkür ediyorum.

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Lupara :

Ben olsam normal bir tamircide bakım işlemi yaptırırdım. NAsıl olsa malzemeler güvenilir.

Bu arada yağı servisten kaça aldınız?

Amacım +2 yıl iyi niyet garantisini devam ettirmek.530 TL yağ fiyatı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

F8A76EB8-1752-4455-8421-DEADEF6FAB3D.jpeg

1 dakika önce, Bilgegg :

F8A76EB8-1752-4455-8421-DEADEF6FAB3D.jpeg

Mazda Türkiye’den bu şekilde garip bir cevap geldi:) Sanki ben işlemin faturaya işlenmesini istiyormuşum gibi bunun mümkün olmadığı cevabını vermiş.( ki kapanan izmir YENİ Servisi faturaya 20.000 km bakımını gayet sadece işçilik olarak işlemişti)

Daha da ilginci sisteme giriş yetkisi servislerde değil Mazda’nın uhdesindeymiş.Belgeleri inceleyip sisteme işlenip işlenmemesini karar vereceklermiş😃

Benim tahminim şu son chip ve küresel daralmadan sonra bu Marka bu tip bir yönetim ve kafayla bu ülkede durmaz gibi..Yazık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda orijinal yağda neden ısrarcı oldunuz? Yağ markalarının yağları çok daha iyi. Mazda yağı sanırım total’e yaptırıyor. Belli zaman aralıklarında sözleşme şartlarında üretilen yağ mazda kutusuna koyuluyor. Firma kendi yağını sürekli günceller. Ama mazda kutusuna koyduğu yağa bunu yapamaz. Yeni sözleşme gerekir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, AreY :

Bence direk Görene gitseydiniz :)

2 kez Afyona gittim zaten İzmirde yetkili servis yokken.bu gidişle bundan sonrakilere öyle gözüküyor..

2 saat önce, tansu87 :

Mazda orijinal yağda neden ısrarcı oldunuz? Yağ markalarının yağları çok daha iyi. Mazda yağı sanırım total’e yaptırıyor. Belli zaman aralıklarında sözleşme şartlarında üretilen yağ mazda kutusuna koyuluyor. Firma kendi yağını sürekli günceller. Ama mazda kutusuna koyduğu yağa bunu yapamaz. Yeni sözleşme gerekir. 

Castrol yağını ford focus aracımdan bu yana beğenmiyorum.o dönem mobil 5-30 esp kullanıp motor sesindeki değişimi gördükten sonra castrolün iyi bir reklam yağı markası olduğunu düşündüm hep.Mazda 3 dizel aracımda da ilk bakıma kadar motor benzinli araç sessizliğindeydi ilk bakımdan sonra motor sesi arttı..şu anda da pek bir değişiklik yok motor sesinde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, tansu87 :

Mazda yağın diğer yağlardan farklı olduğunu düşünüyorum, rx8 ler özellikle bu yağı istiyor farklı bir yağ kullanıldığında motor problemleri yaşanıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, AreY :

Mazda yağın diğer yağlardan farklı olduğunu düşünüyorum, rx8 ler özellikle bu yağı istiyor farklı bir yağ kullanıldığında motor problemleri yaşanıyor.

Hayır yağdan kaynaklı bir problem yaşanmıyor. Öyle olsa mazda servisinde başka yağ kullanılır mıydı ya da kitapçıkta kullanılabilecek yağ çeşitleri belirtilmezdi. Direkt sadece mazda dexilia kullanın derdi. 

Yağ üreticileri sürekli gelişim yaparken araba markalarının yağları bunu geriden takip eder. Rx8 farklı bir konu. Uygunsuz yağ kullanan çok oldu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, AreY :

Servis varilini ucuza denk getirmiş petrol ofisi yağını kullanıyor, uygun diye de bu yağı koymam.

benim servis total’in belçika üretimi gf6 (api sp) standartında 0w20 varil alıyor ve kullanıyor. Her türlü yağa tercih ederim. PO yağın da içeriğine bakmak lazım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Tarahumara :

Kitapçıkta bu şekilde geçiyor konu:

657eoLxo56.jpg

Hocam 1.5 dizel skyactive araç için sizin seçiminiz hangi yağ olurdu? Şehir izmir..

(aklımda hep soru işaretidir ilk bakımdan sonra ne olduda bu çok sessiz dizel motorun sesi kalınlaştı)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@tansu87 "Israil/Rusya/Beyaz Rusya/Azerbaycan/Kazakistan hariç" diye bir kategoriye giriyor kitapçıkta. Gürcistan, Ermenistan, Ürdün Nijerya El salvador, Guatemala, Honduras vb bir çok ülke giriyor. Bu yüzden 6 ayda bir yağ değişim gibi çok ağır bakım koşulları işliyor Türkiye'de.

spacer.pngspacer.png

Avrupa çizelgesinde koşullar çok rahat. 20bin km veya 1 yıl yağ değişimi, hava filtresi 60binde değişiyor. Polen filtresi 40binde.

spacer.png

spacer.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servis kendi ürünün kullanmadığı için, fatura kesemeyecek ve sisteme işleyemeyecek. sanki burada servis haklı gibi. kullandığı sarf malzeme ve işcilik için fatura kesmek ve sisteme girmek zorunda. aksi halde yağ değiştiren tamirhane durumu oluşur.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Renegade :

servis kendi ürünün kullanmadığı için, fatura kesemeyecek ve sisteme işleyemeyecek. sanki burada servis haklı gibi. kullandığı sarf malzeme ve işcilik için fatura kesmek ve sisteme girmek zorunda. aksi halde yağ değiştiren tamirhane durumu oluşur.  

İşleyen servisler var..bir fiil yaptırdıklarım da..Mazda’dan verilen cevapta faturaya işleyemez sisteme,işlenmesi de benim uhdemde diyor(sanki servisten faturaya işlenmesini istemişim gibi!! ki o da işleniyor var elimde öyle fatura😃)uygulamada yeknesanlık yok..bence yetkili servis  bakımı sisteme girmem diyerek kendi kendini tamirhaneye dönüştürüyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Leanback avrupa gözüktüğü gibi değilmiş aslında. Arabanın çok ucuz olduğu yerde 10 sene sonra çöp olmasını herkes doğal karşılıyor. O yüzden bakım kriterlerini dikkat incelemek lazım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...