Jump to content

Yetkili servisten aldığım orjinal Mazda yağı başka bir yetkili servisin kabul etmemesi

Bilgegg
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

@tansu87 Çevre ve atık yağ kriterleri ile ilgili Avrupa'daki geniş bakım aralıkları. Kıtadaki düşük ortalama sıcaklıklar da inceltilmiş sentetik yağları önemli kılıyor ve bu yağlar da bakım aralıklarının geniş olmasında etkili.

Zaten sabah akşam keşmekeş trafikte gidilmiyorsa veya piste neyim çıkılmıyorsa %100 sentetik bir yağı 10bin km'de değişmek israftan başka bir şey değil. Tr'nin bu ağır ülke şartları kategorisine "ağır İstanbul şartları" yüzünden girdiğine yemin edebilirim ama ıspatlayamam :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gençler çok takılmayın bu yağ işine..

aracınız yeniyse 0w20 ,  100 bin kmye yakınsa 5w30   bilinen markalardan koyun geçin

mazdanın orjinal yağının hiç özel bi gizli formülü yok. bildiğin totalin yağı.

rx8 e konulan yağında hiç bir özelliği yok. hatta özel yağ istiyor muhabbeti de, dünyaya yayılmış bir yalan dolan 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.11.2021 at 11:10, Bilgegg :

F8A76EB8-1752-4455-8421-DEADEF6FAB3D.jpeg

Mazda Türkiye’den bu şekilde garip bir cevap geldi:) Sanki ben işlemin faturaya işlenmesini istiyormuşum gibi bunun mümkün olmadığı cevabını vermiş.( ki kapanan izmir YENİ Servisi faturaya 20.000 km bakımını gayet sadece işçilik olarak işlemişti)

Daha da ilginci sisteme giriş yetkisi servislerde değil Mazda’nın uhdesindeymiş.Belgeleri inceleyip sisteme işlenip işlenmemesini karar vereceklermiş😃

Benim tahminim şu son chip ve küresel daralmadan sonra bu Marka bu tip bir yönetim ve kafayla bu ülkede durmaz gibi..Yazık

Bence gayet makul bir cevap vermişler. Sizin aracınıza özeniniz ve Mazda ya güveniniz tabiki çok göz önünde bir durum. Castrol markasına bile güvenmeyip Mazda Original Oil tercihi bunun en önemli göstergesi. Fakat, servis dışarıdan getirilen (nereden alındığı önemsiz) yağın garantisini veremeyeceği gibi rutin bakıma işlemesi de çok doğru olmayabilir. İnsanoğlu çiğ süt emmiş herkes sizin gibi özverili değil. Aksi durumda servis bakımlı çakma sanayi yağı koyulmuş (ama servis bakımlı!!) araçlar türeyecektir. Mazdanın yaklaşımı bence doğru. Servise soracaklar yağ orijinal miydi diye? Onlar da fikirlerini beyan edecekler, faturanız incelenecek ve bence rutin servis kaydını Mazda TR kendi işleyecek. Buraya kadar sorun yok. 

Bence asıl sorun, mazda original oil in serviste olmaması. Castrol de kendini ispatlamış bir yağ ve kullanılabilir buraya kadar sıkıntı yok. Ama nasıl olur da Mazda nın servisinde orijinal yağ bulunmaz? Çok garip değil mi durum? Ben mi garipsiyorum? Bilmediğimiz bir şey mi var? Mesela Castrol ün bandrollü Mazda Original Oil den iyi olması ve servis in Castrol e daha fazla güvenmesi gibi? Aklımıza ilk fiyat geliyor ama başka bir durum mu var acaba? 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hepsiburada'daki çoğu castrol yağlar sahte.. 

servisin kabul etmemesi çok doğru bi karar.

araç yatak sarsa   yağ kimden nerden gelmiş . neden sorumluluk alsınlar. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vallahi kendi kendinize işi zorlaştırmışsınız.

"Mazda Türkiye" olarak satış ve satış sonrası servis bakım/yedek parça vs sorunu bariz varken.

Bir de bunun üzerine ülkemizde ki ekonomik şartlar, Usd/Euro kurundan kaynaklı ithal ürün sıkıntısı varken. 

Ya ürün yok, yada var çok pahalı kurdan ötürü!

Hal böyleyken illaki Mazda'nın orijinal yağı Dexilia armaya gerek yok. Castrol/Mobil vs kendilerini ispatlamış markalar. Yağın spesifikleri kriterleri karşıladığı sürece kuruntuya bence gerek yok.

Ülkemize giren Castrol/Mobil yağ tonajları ile Dexilia yağ arasında uçurum fark var. Dolayısı ile birim fiyat maliyetleri arasında da uçurum var. 

Bir de bizde orijinal ve yan sanayi olayları çok farklı algılanıyor yorumlanıyor.

Ama serviste bu yağ ve diğer parçalar olmalı mı ? 

Evet kesinlikle olmalı. 

Ben de servis sahibi olsam dışarıdan gelen içinde ne olduğunu bilmediğim yada güvenemeyeceğim motor yağını kullanmak istemem. Suistimale çok açık bir durum.

Tüm bu zorluklara rağmen lanet olsun içimizdeki Mazda sevgisine.  :D

Gerçekten Mazda Türkiye sınırlı sayıdaki biz Mazda kullanıcılarının değerini bilmesi lazım. :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çoğu serviste mazda orjinal yağı yok.

Çoğu serviste orjinal hava filtresi bile yok.

Çoğu yetkili servis bosch servis taşeronluğunda bosch marka ürünler kullanarak( filtre vs) garantiden çıkmaz diyerek satış yapıyor.

Bu bosch servisleri 350 tl lik castrol yağı zaten mazda dexilia yağ fiyatına satıyorlar.

Garanti mevzusu olmasa zaten 500 tl işçilik parası veripte yağ değişimi için sanayi ustası dükkanından hallice bosch servisine aracımı götürmem.

Özetle bu taşeron yetkili servis işi pek olmamış gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Bilgegg :

Çoğu yetkili servis bosch servis taşeronluğunda bosch marka ürünler kullanarak( filtre vs) garantiden çıkmaz diyerek satış yapıyor.

Bu bosch servisleri 350 tl lik castrol yağı zaten mazda dexilia yağ fiyatına satıyorlar.

Garanti mevzusu olmasa zaten 500 tl işçilik parası veripte yağ değişimi için sanayi ustası dükkanından hallice bosch servisine aracımı götürmem.

Bu durum Mazda'ya özel değil, Tr'deki bütün markaların yetkili servislerinde böyle. Opel'e gidin, onların da ilk başta GM dexos 2 kendi araçlarına özel yağı vardı, daha sonra diğer yağ üreticileri de dexos 2 onayı alınca Opel servisleri bu onayı almış her tip yağı kullanmaya başladılar. Fiat'ın selenia yağı da aynı şekilde, istersen veya varsa selenia koyarlar, yoksa aynı onayları almış alternatif yağları.

Eskiden Honda, VW birçok marka dışarıdan gelen yağı kabul ederdi ama bu kadar sahte yağın kol gezdiği ortamda kimse bu işi yapmıyor. Öyle ki Castrol'un kendi ana dağıtım hattına bile sahte yağların karıştığı söylenirken. Sizin yaptığınız gibi başka yetkili servisten alınma ürün olsa bile prensip olarak yapmıyorlar. 

Ayrıca Mazda original oil (dexelia) 5w30 yağ ile Totalin "INEO ECS 5w30" yağı birbirinin aynısı, en azından teknik özellikleri birebir aynı, zaten Total üretiyor yağı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

son servis bakmında hiç poleniğe girmeden koydurdum castrol'ü geçtim. biri 600 kusür biru 280 idi galiba. balataya da 900 yetine 178 liraya bosch alıp geçtim. hicbirinde fark edilir hiçbir sorun yaşamıyorum. fiyatlar böyle oldukça kusura bakmasinlar. 

en son alacam 90 model bir fiesta geçecem at arabası niyetine o olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yağ konusuna bir biz bu kadar takıntılıyız sanırsam. Yabancı ülkelerde takip ettiğim birçok forum sitelerinde farklı marka birçok yağ kullanıldığını gördüm. Garanti olayı başka bir durum ancak bunun dışında anlamsız olduğunu düşünüyorum. 

Örneklerden biri Rusya ...

https://www.drive2.ru/l/602547766257781820/

r09vnGw-XL9V-4el1b4tCuhmMYw-1920.jpg

A-H3TyaGk9ZIuJbLREzlWHAtghY-1920.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı servise verince servis iki farklı yağ koyabiliyor. Biri toyota’nın zorunlu kullandırdığı kotadan dolayı toyota oil. Diğeri servisin tercihi yağ markası. Ben toyota oil koyulmasın diye özellikle belirtiyorum mesela. Shell, mobil, lm, total (elf), gibi yağ markalarından daha iyi olamaz markanın kendi kutusundaki yağı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen hafta 80.000 bakıma girdim Diyarbakır da. Yağ markasını görmedim ama usta opet 5w30 dedi ve öyle fatura kesti. Öncekilwrde de öyle yapmışlardı. Yağ markasına hiç takılmadım. Hep serviste yaptırdığım için ben değil onlar düşünsün. Bir sorun olursa kayıtlar var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Evet yaşadığım bu saçma durum için Mazdadan cevap geldi sonunda..Mazdanın İzmirde Servis işini taşere ettiği bosch servisinin sahibi olduğunu söyleyen Yiğit beyin kendi tabiriyle dediği gibi “ben bu aracı bir sorun olursa garantiye sokmam” gibi kesin ve büyük konuşmamak gerekiyormuş demek ki.

Mazdanın kendi servislerinde kendi markasıyla faturalı olarak sattığı sarf malzemelerini kullanarak ve üstüne 600 lira işçilik alıp sonrada aracın periyodik bakımı yapılmadı ve garantisi bozuldu bunu sisteme girmeyiz kusura bakma demekle olmuyormuş bu işler.

Muğladaki Gören otomotive ve telefonla görüştüğüm çalışanlarına çok teşekkür ederim.

Garantisi devam eden ve İzmirde ikamet eden Mazda sahiplerine de sabır diliyorum.Umarım tamirhane mantığıyla çalışan bu taşere servislerden kurtulurlar ve İzmire yakışan gerçek bir Mazda servisine kavuşurlar.

Herkese kazasız belasız günler dilerim

F4FB436D-F659-4362-9391-A1B945FE9455.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 Sanayıde Dundar ustaların yerı var Herkes oraya gıdıyor. Bakımlarınızı orda yapın Bosu bosuna stres yaşıyorsunuz 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, ozgur35 :

6 Sanayıde Dundar ustaların yerı var Herkes oraya gıdıyor. Bakımlarınızı orda yapın Bosu bosuna stres yaşıyorsunuz 

Dündar usta bir sorun olduğunda garantiden motor, şanzıman vs değiştiriyorsa neden olmasın 😐

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Tarahumara :

Dündar usta bir sorun olduğunda garantiden motor, şanzıman vs değiştiriyorsa neden olmasın 😐

garantı 2 yıl degıl mı, arac zaten 2017 ımıs.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, ozgur35 :

garantı 2 yıl degıl mı, arac zaten 2017 ımıs.

Garanti 5 yıl. İlk 3 yılı fabrikanın verdiği garanti. Sonraki 2 yılı da Mazda Türkiye'nin kendi verdiği garanti.

Alıntı

Tüm Mazda araçları 5 yıl veya 150.000 km boyunca (hangisi önce dolarsa) yeni araç garantisine sahiptir. Bu garantinin ilk 3 yıl veya 100.000 km'si üretici garantisi olup uzatılmış kısmı ise satış anında araç ile verilen el kitabı içerisinde yer alan kapsam dahilinde geçerlidir ve yasal mevzuatın yasal garanti süresi içinde tüketicilere tanıdığı diğer seçimlik hakların doğumuna neden olmaz.

Garanti süresi de araç tescil tarihinden itibaren başlıyor. Benim aracım 2018 model ama tescil tarihi 08/11/2019 mesela. 2024 Kasım ayına kadar garantisi var bundan dolayı. 

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...