Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

56.00.512A ilk linke eklendi...
@ikarayel 'in aldığı kartta şuana kadar sorun olmadı maliyette $150 dı. Şuan 2. adım olarak o sonraki adım olarakda 800₺ ye satan muğla bayii görünüyor ki mazda türkiye bu konu hakkında bişiler yapmaya kalkabilir... İnanın hem ben hemde ikarayel perşembeden beri birçok kombinasyon deniyoruz.. nng toolbox da bu kombinasyonlara dahil.. Bir şeyler yapamazsak ta en azından gözümüz arkada kalmayacak. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, volcano2K :

56.00.512A ilk linke eklendi...
@ikarayel 'in aldığı kartta şuana kadar sorun olmadı maliyette $150 dı. Şuan 2. adım olarak o sonraki adım olarakda 800₺ ye satan muğla bayii görünüyor ki mazda türkiye bu konu hakkında bişiler yapmaya kalkabilir... İnanın hem ben hemde ikarayel perşembeden beri birçok kombinasyon deniyoruz.. nng toolbox da bu kombinasyonlara dahil.. Bir şeyler yapamazsak ta en azından gözümüz arkada kalmayacak. 

Canınız sagolsun be.cok duygusal bir yazı olmuş☺

Bu arada mugla bayisinin yapmis oldugu yasal degilmi sizce.ama kendisi o sekilde anlatmıyor.sasirdik kaldık bizlerde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) Yasal vedya değil birşey diyemem çünkü NNG firması ile mazda arasındaki anlaşmayı bilemiyorum. Fakat mantıken durum şunun farklı renklisi ; Siz bir ürün getiriyorsunuz yurtdışından distribütörlük almışsınız. Yanınızada 5 tane adam almışsınız satsınlar ürünü diye. Ama aralarından biri diyorki bendede bu ürün var bende getiriyorum hemde daha ucuza satıyorum. Siz ne yaparsınız bu durumda? Ama mazda ne yapar bilemem. belkide derlerki yav biz böyle ucuza getirmeyi düşünemedik bizde nng den lisans alıp kendimiz kopyalayıp satalım. Albir ödülde bunu bize öğreten bayiye :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, volcano2K :

:) Yasal vedya değil birşey diyemem çünkü NNG firması ile mazda arasındaki anlaşmayı bilemiyorum. Fakat mantıken durum şunun farklı renklisi ; Siz bir ürün getiriyorsunuz yurtdışından distribütörlük almışsınız. Yanınızada 5 tane adam almışsınız satsınlar ürünü diye. Ama aralarından biri diyorki bendede bu ürün var bende getiriyorum hemde daha ucuza satıyorum. Siz ne yaparsınız bu durumda? Ama mazda ne yapar bilemem. belkide derlerki yav biz böyle ucuza getirmeyi düşünemedik bizde nng den lisans alıp kendimiz kopyalayıp satalım. Albir ödülde bunu bize öğreten bayiye :)

Adam bize iyilik yapmaya çalışıyor, hala don biçiyorsunuz hayret valla. Gidip bir de şikayet edin bari, lisans alıp ucuza satıyorlar diye. böylece hepten ebay'e yada 2bin tl vermeye mahkum olalım. Siz de bir ödül ister misiniz? :) 

Ben okko'nun yerinde olsam satmam, niye satayım? hem iyilik yapacaksın, hem hırsız/dolandırıcı/korsan yaftası yiyeceksin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, fotifoti :

Adam bize iyilik yapmaya çalışıyor, hala don biçiyorsunuz hayret valla. Gidip bir de şikayet edin bari, lisans alıp ucuza satıyorlar diye. böylece hepten ebay'e yada 2bin tl vermeye mahkum olalım. Siz de bir ödül ister misiniz? :) 

Don bictigimiz falan yok.tek derdimiz yarin obur gun mugladan alinca mazda tarafindan bir yaptirim yapilmamasi.navilerin devre disi falan kalmamasi.800 tl ninde ucmamasi.yoksa bizde biliyoruz mugla bayisi iyi niyetle birseyler yapip yardimci olmaya calisiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, burakbyr :

Don bictigimiz falan yok.tek derdimiz yarin obur gun mugladan alinca mazda tarafindan bir yaptirim yapilmamasi.navilerin devre disi falan kalmamasi.800 tl ninde ucmamasi.yoksa bizde biliyoruz mugla bayisi iyi niyetle birseyler yapip yardimci olmaya calisiyor.

Adamın yeri belli yurdu belli. Ebayden alırken aklınıza gelmiyor da bayiden alırken mi geliyor bunlar? Ben çok üzüldüm bu düşünceleriniz için.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar şuan itibariyle size oem kutusuz navigasyon lisans satışını durduruyorum. Hala yok yasal mı, yok pahalı mı diyorsunuz. Bundan sonra sadece benden araç alan müşterilere bedelsiz hediye edeceğim. Dileyen ebay'da kumar oynar, dileyen dünyanın kıramadığı programı kırmaya çalışır, dileyen de 2200TL bayılır ve alır. Bu konu hakkında da başka birşey yazmayacağım...

Size bol şans, ihtimal vermiyorum ama yazılımı kırabilirseniz ve sorunsuz tüm fonksiyonları en az 3 ay çalışırsa haber edin!...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Navi olayında direkt faturalı almadığınız sürece sorun çıkabilir. Muğla bayi ben orjinal firmadan alıyorum diyorsa zaten faturası vardır. Faturada yazılım kodları yazar.Bu durumda satış yapan size;

1- Size bayi faturası keser 3 yıllık güncellemeli navigasyon sattığına dair.
2- Size direkt NNG den gelen direkt aldığınız yazılıma ait elektronik faturayı veya ıslak imzalı faturayı verir.
3- Size en kötü üzeri nng den ona gelen artk kaçlık paket alıyorsa 10-20-50 neyse artık aldığı ürün karşılığı kesilen faturanın fima mühürlü ve yetkili imzalı bir kopyasını verir.

Yoksa yeri belli yurdu belliyle olmaz bu işler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adamlar PlayStation u kırıyor :) dünya da nam yapmış bir mal bizim türk milleti navigasyonu mu kiramayacak :) okko kardeşim baştan deseydin aracı senden alirdim bizim bayi hiç öyle hediye falan demedi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, volcano2K :

Navi olayında direkt faturalı almadığınız sürece sorun çıkabilir. Muğla bayi ben orjinal firmadan alıyorum diyorsa zaten faturası vardır. Faturada yazılım kodları yazar.Bu durumda satış yapan size;

2- Size direkt NNG den gelen direkt aldığınız yazılıma ait elektronik faturayı veya ıslak imzalı faturayı verir.
3- Size en kötü üzeri nng den ona gelen artk kaçlık paket alıyorsa 10-20-50 neyse artık aldığı ürün karşılığı kesilen faturanın fima mühürlü ve yetkili imzalı bir kopyasını verir.

Fatura kesmeyeceği kanısına nereden vardınız? Hangi servis ürün satmış da fatura kesmemiş? vallahi bize çok büyük iyilik yaptınız. Az kalsın, 3 ay sonra çalışacağı belli olmayan; ebayden 150 dolara harita alacaktım. artık 2200 tl bayılırım. Neyse mayısta kampanya olur, indirim olur. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

42 dakika önce, volcano2K :

Yazmayacaktım. Yine yazdırıyorsunuz bana...

Uluslararası yazılım ticaretinde bizim Türkiye'deki gibi maliye mühürlü fatura olmaz. Tahsilat makbuzu ve LİSANS KODU olur. Girersin sitesine indirirsin bu kodla, kullanırsın yazılımı. Bana giriş faturası yok. Malı yurt içinden almıyorum nihayetinde. Tahsilat makbuzuna benzer bir evrak (adamlar buna fatura diyor ki tıpkı google a reklam verdiğinizde ödemenize dair gelen belge gibi birşey bu. ) ve lisans kodları var. Lisans kodu kimin arabasına ve mail adresine eşleştirildiyse sahibi o kişidir. Bu bir...

İlla maliye mühürlü fatura istiyorsan verirsin +KDV sini alırsın faturanı. Vermiyoruz demedikki. Ama 50TL nin hesabını yapan KDV'nin hesabını 5 kere yapar. Bu iki...

Lisansınızın varlığını ve yasal olup olmadığını siteden veya mazda toolbox üzerinden kontrol edersiniz. Hangi lisans hangi arabada kullanılıyor, başlatma tarihi ve bitiş tarihini, neleri kapsadığını, kimin olduğunu görürsünüz. Bu üç...

"Yeri yurdu belli olmak" meselesine hiç girmiyorum. Türkiye de hangi bayi ve kimler ne kadar tanınıyor, seviliyor, iş yapıyor ve yeri yurdu belli olduğunu herkes biliyor zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ben kimde için fatura kesmez, evrak vermez demedim. Fatura derken yurt dışında fatura diye bişey yok değil ürün aldığına dair bir beyan kağıdı var mı var .Ayrıca @okkko da demiş zaten sonuçta bir evrak var. O evrağın bir kopyasını verdiğinde garantiniz odur. Yoksa biri heklemiş kopyalamış bir kartı girdiniz nng ye kendi adınızada kaydettiniz bu o yazılımın sahibi olduğunuzu göstermez.  Ben daha arabayı almadan yurtdışı forumdan bir arkadaş kendi kartının imajını bana yollamıştı. Bende sd karta yazıp toolbox ile güncelleme yapmıştım e bu aradada kendi hesabıma eklenmiş kart.ne oldu şimdi lisans sahibi ben miyim ? Elimde kartı satın aldığıma dair bir belge var mı.   Yurtdışında öle fatura fiş yok antetli kağıt yok a4 e yazarsın 100 dolara sattım firma kaşeni vurup atarsın imzanı o faturadır işte. Şimdi ben kimseyi suçlamadan bilgi veriyorum. Ama siz sağolun beni çok güzel suçlayıp birde sonuçlar yaratıyorsunuz.:) o konuda ayrıca kutlarım sizi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, volcano2K :

...Yoksa biri heklemiş kopyalamış bir kartı girdiniz nng ye kendi adınızada kaydettiniz bu o yazılımın sahibi olduğunuzu göstermez.  Ben daha arabayı almadan yurtdışı forumdan bir arkadaş kendi kartının imajını bana yollamıştı. Bende sd karta yazıp toolbox ile güncelleme yapmıştım e bu aradada kendi hesabıma eklenmiş kart.ne oldu şimdi lisans sahibi ben miyim ? Elimde kartı satın aldığıma dair bir belge var mı.

Oluşturduğunuz hesabınızdan kartı yasal yollarla satın alan ve size yollayan kişinin arabasının şase numarasını ve ürünün lisans kodunu görebilirsiniz. İşte o araba sizin ise program da sizindir özetle.

Yoksa navigasyon sahibi olmadan da kullanıcı adı oluşturup üye olabiliyorsunuz siteye/sisteme. Adınıza kayıtlı kart ve sizin aracınız çıkıyor mu?... Asıl soru bu.

Sitede o navigasyona eşleşen hangi araç çıkıyorsa o kart o arabada çalışır sadece. 5 değil 10 tane de yedek veya image alsanız başka araçta çalışmaz malesef...

Benim yazılımlar kırık olsaydı bi image veya yedek alırdınız başka araca takardınız çalışırdı. Ama malesef öyle olmuyor. Biz de çok uğraştık olsun diye yani... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya arkadaslar gecenin bu vakti bu konu cok farkli taraflara gitti.kimse kimseyi zorlamiyor birsey yapilmasi icin.volcano2k ve ikarayel arkadaslarimiz bugune kadar bircok seyi beklentisiz yapmaya calisti.hepimiz faydalandik.mugla bayisi olan arkadasimizda okkko kendine gore bize yardimci olmaya calisiyor.2200 tl olan seyi 800 tl ile bizlere yardimci oluyor.kimse kimseyi suclamiyor.kimse don atlet bicmiyor.isteyen gider ebaydan alir isteyen mugladan isteyen telefonundan kullanir isteyen harici navigasyon alir.onemli olan herkesin faydalanabilecegi asgari odemeyle birseyler yapmak.guven kisinin kendisine aittir.ben okkko arkadasimiz icin demiyorum ama ne yeri yurdu belli adamlar gorduk biz.soz meckisten disari.bunun yaninda ebaydan alipta 3 ay sonra ucmasida var.hepimiz dogru yanlissiz birseyler yapmak istiyoruz.

Madem oyle birleselim tum mazdacilar gidelim muglaya alalim navileri.

Yada birleselim mazda turkiyeye veya direk japonyaya buyuk baski kurup birseyler yapmaya calisalim.bu kadar.of be yoruldum.☺

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak beycim güzel demişsiniz de artık bir süre satmıyorum. Hediye ediyorum istediklerime... Biz navigaayon satarak açmadık plazayı, navigasyon satarak da yürütmüyoruz işimizi. Sadece daha ucuza malederek rekabet gücümüzü arttırmaya çalışıyoruz.

Mazda Türkiye çözsün ucuz navigasyon işini artık...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burakbyr  kardeşime katılıyorum Okkko abicim iyilik yap denize at bu memlekette 

sen yinede küsme siteye almak isteyene yerdımcı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

volcano  nun emeklerini  hiçe saymayın beyler. ki kendisi bende navi lisanslı var diyor .  okko biladerim muğla bayisinin methini duyduk çok  defa seninde iyi niyetinden şüphemiz yok . fakat muğlaya gelmek çoğumuz için pek mümkün değil. şasiyi karta alıp sonra lisansla eşlemek  işini bizde yapabiliriz kanaatindeyim. parasını sana ödemek kaydıyla. sen tarif edeceksin lisansı vereceksin biz işlemi yapacağız . buda bir seçenek olmLI .

Volkano kardeşim ebay dan almak  konusunda sıcak bakıyorum  . Neden dersen bu lisans abd den alınıyor neticede .  ordaki satıcıd okko nun izlediği yolu izlemiş olamaz mı . ? görüşünü merak ediyorum .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar şimdi navigasyon kartının orjinalinde lisans klasöründe jci ile başlayan tek bir dosya var.Bu haliyle bu kartı mazda toolbox görmüyor.Kartı araca  taktığınızda device.nng dosyası oluşturuyor.Device nng oluştuktan sonra kartı toolbox görüyor ve sunucuya verileri gönderiyor.Sunucudan o karta özel mazda feur ile başlayan bir dosya karta atılıyor.Mazda feur dosyasını silmeniz artık birşeyi değiştirmiyor.100 km ye kadar mazda feur dosyası olmasada araç kartı görüyor.100 km den sonra bu dosyayı sildiğinizde yada başka bir aracın dosyası ile değiştirdiğinizde geçersiz sd card hatası alıyorsunuz.

Mantık şu jci içindeki lisans anahtarı önce device.nng'ye gömülüyor ardından toolbox aracılığıyla sunucuya gönderiliyor.Toolbox mazda feur dosyasını oluşturuyor.Bundan sonra kartı her taktığınızda device.nng ile mazda feur eşleşiyor navigasyon açılıyor.

Şimdi diyelim ki elinizde bir lisans anahtarı var.Bunun önce jci dosyasına ekleyip device nng oluşmasını ardından sunucu üzerinden lisans anahtarına uygun mazda feur oluşmasını sağlayacağız.Sonra kartı aktif olarak kullanabiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...