Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar...

Bugünlerde Ağustos 2016 harita güncellemesi çıktı. Ancak güncelleme yapabilen var mı? Benim Mazda Toolbox aşağıda belirttiğim hata ekranını veriyor. Buna rağmen Ağustos 2016 harita güncellemesini yapabilen var mı?

Server hatası.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar...
Bugünlerde Ağustos 2016 harita güncellemesi çıktı. Ancak güncelleme yapabilen var mı? Benim Mazda Toolbox aşağıda belirttiğim hata ekranını veriyor. Buna rağmen Ağustos 2016 harita güncellemesini yapabilen var mı?

Server hatası.JPG

Yarın deneyeyim
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, okkko :

Selamlar...

Merhaba Okan Bey aynı sorun bende de mevcut. Sorun ana makinelere bağlantı da galiba. Sistemsel bir problem mevcut halledilince düzelir gibi duruyor. Kolay gelsin.

Resim1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.09.2016 at 10:19, sergio_01 :

Merhabalar,

Ayarlar kısmında sistem menüsü altında (Hakkında) bölümünden öğrenebilirsiniz.

Son güncelleme sürümü dosyası için link https://mega.nz/#F!CJpVkboS!5VMSdvVB_tSwZHC3_02wwQ!LZYHwZoC

Nasıl yapılacağının anlatıldığı konumuzda aşağıdaki gibidir...

İşletim sistemi sürümü 56.00.513 EU N gözüküyor sizin yayınladığınız bu linkte sonu 513 ile biten iki klasör var bunlardan hangisini kuracağız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nav için sergionun adımlarını kontrol etmedim ama ilk konuda anlatım mevcuttu ordan adım adım tekrar denemenizi öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, riot03 :

İşletim sistemi sürümü 56.00.513 EU N gözüküyor sizin yayınladığınız bu linkte sonu 513 ile biten iki klasör var bunlardan hangisini kuracağız.

@riot03 merhaba 513 olan iki dosyayıda indireceksiniz sistem güncellemesi için.... Güncelleme sırasında bu iki dosyada gereklidir....

513.JPG

@İlhan bey merhaba bu konu altında 26.09.2016 tarihinde yazdığım yorumumu göremiyorum maalesef..... sistemde bir hatamı var acaba....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, robosapiens17 :

An itibariyle sisteme giriş yapabildim.

gece geç saatte mi giriş yapabildiniz. Kartınızı güncelleyebildiniz mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 minutes ago, okkko said:

Bize gece, başkalarına gündüz abi. Hala yapmıyor güncellemeleri. Aynı hata devam. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Saat 2:42 idi. Önce server error dedi. Sonra bağlandı. Internet hızım akn nedeniyle 2MB te düştü. Bu halde bağlandım.

Zenfone 6 dan gönderildi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İttire kaktıra da olsa an itibariyle (saat 23:45) güncelleme yapıyor. Gündüz ne yaptıysam olmadı. Yoğunluktan dolayı server talebe cevap veremiyor belli ki...

Yatırım şart demekki...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, okkko :

İttire kaktıra da olsa an itibariyle (saat 23:45) güncelleme yapıyor. Gündüz ne yaptıysam olmadı. Yoğunluktan dolayı server talebe cevap veremiyor belli ki...

Yatırım şart demekki...

Evet o yoğunluk yapanlardan biri de benim. :) An itibariyle bende güncelleme işlemine devam ediyorum. 

guncelleme.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yatırım şart demekki...

İttireyim bakayım olacak mı [emoji12]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 minutes ago, fotifoti said:

İttireyim bakayım olacak mı emoji12.png

Ben çok ittirdim abi ama pes ettim sonra. Mazda beni yendi :D

Ya da attığım aşağılayıcı maillerden sonra beni engellemişlerdir belki. Ben olsam engellerdim yani.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben çok ittirdim abi ama pes ettim sonra. Mazda beni yendi [emoji3]
Ya da attığım aşağılayıcı maillerden sonra beni engellemişlerdir belki. Ben olsam engellerdim yani.

Bazen hak ediyorlar :) bana da %100 dedi indirdim kuruyorum dedi öyle kaldı . Şimdi sunucu hatası veriyor. Kul hatası olsa affederdim [emoji12]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 minute ago, fotifoti said:

Bazen hak ediyorlar :) bana da %100 dedi indirdim kuruyorum dedi öyle kaldı . Şimdi sunucu hatası veriyor. Kul hatası olsa affederdim emoji12.png

Ben de indirmeye başla dedim direk %100 den başladı. Biraz sonra güncellemeler yüklendi araca takın kartı dedi. Programı tekrar başlattım. Yeni güncelleme var yüklemek ister misiniz diyor. Evet deyince aynı şeyleri tekrarlıyor. Tam gerizekalı bunlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben güncellemeyi yaptım ama nasıl güncelleme ise Osman Gazi Köprüsü bile yok haritada. Sallamadan işler işte. Bu arada, SD kart içinde Türkiye dışındaki bütün harita bilgilerini sildim. 7 gb lık kart 450 mb a indi ama performans olarak yine bir fark yok. Yine aynı şekilde bütün CMU yu yavaşlatıyor kart takılı olduğu sürece. Sadece ilk açılışı çok az hızlanıyor o kadar. Google Maps'e devam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...