Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

kartla ne yapıyor da bu kadar kaynak harcıyor??? sadece cadde isimlerini çekmekle olmaz bu iş. ayarlardan cadde isimlerini göstermeyi ve  rota trafik durumunu kaydetmeyi kapatsak???

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, volcano2K :

kartla ne yapıyor da bu kadar kaynak harcıyor??? sadece cadde isimlerini çekmekle olmaz bu iş. ayarlardan cadde isimlerini göstermeyi ve  rota trafik durumunu kaydetmeyi kapatsak???

Aynen .... Navi açmamışken bile kendini parçalıyor sistem cadde isimlerini göstermek için ne gerek varsa.... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonunda güncelleyebildim. Ama bir fark bulamadım, en azından Muğla da bi fark yok...

Öte yandan program güncelleme dosyalarını sistem hard diskindeki örneğin c:/ kullanıcılar/kullanıcıadı/appdata/roaming/mazda klasörüne indiriyor. Hdd sinde yer problemi olanlar eski güncelleme dosyalarını silerek 6-7gb yer açabilirler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, okkko :

Sonunda güncelleyebildim. Ama bir fark bulamadım, en azından Muğla da bi fark yok...

Öte yandan program güncelleme dosyalarını sistem hard diskindeki örneğin c:/ kullanıcılar/kullanıcıadı/appdata/roaming/mazda klasörüne indiriyor. Hdd sinde yer problemi olanlar eski güncelleme dosyalarını silerek 6-7gb yer açabilirler.

Evet. Haklısın arkadaşım. Mazda dizininde de download_cache dizinine indirmiş.

Sağol.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.09.2016 at 17:40, okkko :

Selamlar...

Bugünlerde Ağustos 2016 harita güncellemesi çıktı. Ancak güncelleme yapabilen var mı? Benim Mazda Toolbox aşağıda belirttiğim hata ekranını veriyor. Buna rağmen Ağustos 2016 harita güncellemesini yapabilen var mı?

Server hatası.JPG

Sürekli bu şekilde hata veriyor kullandığımız kart'dan mı yoksa site ile alakalı mı  çözüm bulan varmı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@riot03 merhaba arkadaşım güncellemeyi yaptım. Ama geç saatlerde yaptım. Kartla ilgili bir problem değil bu sorun Server la ilgili bir sorun. Sürekli bağlanmayı deneyin. Ama güncellemede çokta değişen bir şey yok gibi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı problemi bende yaşadım. Mazda Toolbox sd kartı görmedi ve araçta navigasyona girmeye çalıştığımda aynı şekilde sd kart geçersiz hatası verdi fakat bilgisayara kartı tekrar taktığımda "sd eu 2016" klasörü içerisindeki "content" klasörünün aynısının içi boş şekilde sd kart rootunda da oluştuğunu farkettim. Bunun üzerine hatamın "sd eu 2016" klasörünü direkt sd karta atmam olduğunu anladım. "sd eu 2016" klasör içeriğinde bulunan üç dosyayı da direkt sd kartın içine atınca belirttiğiniz tüm sorunlar benim için çözüldü. Belki @Mazdankara ve @Denetçi'nin problemi de bu olabilir.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, riot03 :

Navi tamam emeği geçen herkese teşekkürler. Son bi soru bunun türkçesi varmı

Navigasyon Türkçedir. Ayarlar bölümünden türkçe dil seçili olmasına rağmen navi ingilizce tekrar seçip onaylayınca türkçe oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya benim performansı kurduğum tivikler bozdu. 513b yüklü olduğundan tekrar kuramıyorum. 514'mü bekleyeceğim, yoksa üzerine kurmanın yolu var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Android Auto programını internette herhangi bir yerden indirip telefona kurdum; bağlantıyı usb ile yapınca boleronun menüsündeki smartlink logosu Android Auto logosu oldu. Telefondan Android Auto yu açtığımda da bu uygulamayı kullanmak için yukarıdaki uygulamaları indirmeniz gerekli dedi. (Dedim olacak herhalde). Kabul et dediğimde google play store 'a yönlendirdi. Ekrana tekrar aynı yazı çıktı "Bu uygulama ülkenizde kullanılamaz". İndirmek istediği uygulamalrda Google ın her android telefonda olan uygulamaları. Yani zaten olan uygulamalar (google music, google map vs.)

Uygulama neden Türkiye de kullanılamıyor? la ilgili bilgisi olan var mı?  

aynı durum bende de oldu çözümünü bilen var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar benim cx-3 te all in one sorun yaratıyor. kurulumu yaptıktan sonra arabayı ilk çalıştırdığımda her zaman olmamakla birlikte USB girişlerini görmüyor. bazen müzik çalmaya başlıyor 15. saniyeden sonra donup kalıyor. Düzeltmek için ya cmu reset yapmam ya da arabayı yeniden başlatmam gerekiyor. aynı sorunla karşılaşan var mı veya çözümünü bilen var mı. 56.00.512A yı 3 defa kurdum all in one ı kurana kadar hiç bir problem yaşamıyorum kurduktan sonra her seferinde sorun tekrar başlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Android Auto programını internette herhangi bir yerden indirip telefona kurdum; bağlantıyı usb ile yapınca boleronun menüsündeki smartlink logosu Android Auto logosu oldu. Telefondan Android Auto yu açtığımda da bu uygulamayı kullanmak için yukarıdaki uygulamaları indirmeniz gerekli dedi. (Dedim olacak herhalde). Kabul et dediğimde google play store 'a yönlendirdi. Ekrana tekrar aynı yazı çıktı "Bu uygulama ülkenizde kullanılamaz". İndirmek istediği uygulamalrda Google ın her android telefonda olan uygulamaları. Yani zaten olan uygulamalar (google music, google map vs.)

Uygulama neden Türkiye de kullanılamıyor? la ilgili bilgisi olan var mı?  

aynı durum bende de oldu çözümünü bilen var mı ?

Henuz Turkiye'de desteklenmiyor cunku android auto. Ama yine de internetten (google play harici bir kaynaktan) apk uzantili yukleme dosyasini indirerek yukleyebilir ve kullanabilirsiniz. Ben bu sekilde denemistim ve calismisti.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
08.09.2016 at 18:26, sergio_01 :

1.Adım : https://mega.nz/#F!eVIlSJzJ!JZveKgHBbMIQ-aKTlD5TwA Bu linkten (56.00.511A_512A_513B) isimli winrar dosyasını indiriyoruz.... (Tabi CMU versiyonunuz 56.00.511A-512A-513B ve N ise bu dosya kullanılıyor değilse en güncel versiyonla ilk önce update yapın derim)

2.Adım : 56.00.511A_512A_513B isimli winrar dosyasını fat32 şeklinde formatlanmış USB atıyoruz....

3.Adım : USB ile araca biniyoruz ve USB diski araca takıp kontak açıyoruz ve bekliyoruz. Aşağıdaki onay menüsü gelene kadar bekliyoruz. Bu onay menüsüne ok dedikten 3-5 saniye içinde USB diski çıkarıyoruz. CMU kendine reset atacaktır.

nng.jpg

4.Adım : SD kartınızı (minimum 8 GB ve class 10 olacak bir kart navinin hızlı çalışması için) fat32 formatında formatlayınız...

5.Adım : https://mega.nz/#F!fIwyWaqT!TqltTdxM_xIvxhB6QVR1xg bu linkten (sd eu 2016) isimli winrar dosyasını indiriyoruz...

6.Adım : (sd eu 2016) isimli winrar dosyasını SD kartımıza atıyoruz...

7.Adım : SD kartınıza attığınız dosyaların içinden (http-dump) isimli dosyayı siliyoruz çünkü gerekli değil (Nedendir bende bilmiyorum)

8.Adım : https://mega.nz/#F!fIwyWaqT!TqltTdxM_xIvxhB6QVR1xg bu linkten (jci_mazda_feur_14q2_hm_fpa_fsp_hnr_dem_3dlm_3dc_poi_spc_ph_tts_vr_jv_lb_nmwxgqmn45xy4vfbmc4vdw3p73) isimli dosyayı indiriyoruz ve SD karta attığımız dosyaların içinde olan (license) isimli dosyanın içine atıyoruz. Bu dosyanın içinde bu (jci_mazda_feur_14q2_hm_fpa_fsp_hnr_dem_3dlm_3dc_poi_spc_ph_tts_vr_jv_lb_nmwxgqmn45xy4vfbmc4vdw3p73) isimli dosya daha önceden olduğu için hedefteki dosyayı değiştir diyoruz...

9.Adım : SD kartımız hazır ve araca takabiliriz artık...Kartı araca taktığımızda navigasyon açılacak fakat harita gelmicektir. Bundan sonra kartı çıkarıp bilgisayar başına tekrar dönüyoruz....

10.Adım : https://mazda-eu.naviextras.com/shop/portal/downloads bu linkten mazda toolbox programını indiriyoruz ve bilgisayara kurulumunu yapıyoruz. (Program açıldığında hesap açmanız gerekecektir.)

11.Adım : Mazda Toolbox programını açıp SD kartımızı bilgisayara bağlıyoruz ve harita güncellemesini yapıyoruz...

12.Adım : SD kartımızı tekrar aracımıza takıyoruz ve navigasyonumuz çalışır durumda artık...

Not : Tam olarak anlatım istiyen arkadaşlar tamamen adım adım uygulayın bence bu uygulamayı bir karışıklık olmaması ve kesin sonuç için ...

Kolay gelsin...

Arkadaşım merhabalar,

Yukarıdaki linkler maalesef buharlaşmışlar.

Bakma şansın varsa rica edebilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.10.2015 at 23:56, volcano2K :

Dikkat ;

Bazı durumlarda sistemde hata oluşup kendini bir döngüye sokuyor. Sürekli ekran mazda logosunda kalıyor veya sürekli olarak yeniden başlıyormuş gbi oluyor. Oysa arkada sistem çalışmakta ve sorun yok. Sadece arayüz sapıtmış oluyor. Bu sorunu genelde versiyonu 33 veya altı olanlar yaşıyor. Düzeltme için aşağıdaki dosyayı indirip diğer uygulamalarda yukarıda anlattığım gibi zipten çıkartıp usb ye atın ve 30sn kadar bekleyin. 

Düzeltme Scripti

@volcano2K selam...

bir müşterimiz aşağıdaki eklentiyi arabasına ilave etmek için dosyaları indirmiş ve CMU yu kilitlemiş. logodan başka birşey çıkmıyor ama sistem arka planda çalışıyor. Bunun üzerine yukarıdaki düzeltmeyi indirdik ancak araç versiyonu tahminim 29 veya 30 olduğu için ve bu düzeltme içinde 33 ve 56 orjinal dosyaları olduğu için işimize tam yaramadı. elinde 29 ve 30 un orjinal dosyaları olan var mıdır?

15.10.2015 at 23:56, volcano2K :

4 - EK MENÜLER ( Sürüş bilgisi / Video Oynatıcı / CMU Resetleme)
Gerekli Dosya : İndir!

Sadece sürüş bilgisi kısayolu yüklensin video ve resetleme tuşları gelmesin diyorsanız. İndirdiğiniz dosyadaki "jci\opera\opera_dir\userjs" klasörüne gidip  "addon-startup.js" dosyasını notepad veya tercihen notepad++  ile açıp var 2. satırdaki "enablePlayer = true;" cümlesini "enablePlayer = false;" ile değiştirip kaydedin.

0mPp6W.png      5MAnlq.png       A5oXMX.png

Sürüş Bilgisi                        Video Oynatıcı                           CMU Reset

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 hours ago, okkko said:

bir müşterimiz aşağıdaki eklentiyi arabasına ilave etmek için dosyaları indirmiş ve CMU yu kilitlemiş. logodan başka birşey çıkmıyor ama sistem arka planda çalışıyor. Bunun üzerine yukarıdaki düzeltmeyi indirdik ancak araç versiyonu tahminim 29 veya 30 olduğu için ve bu düzeltme içinde 33 ve 56 orjinal dosyaları olduğu için işimize tam yaramadı. elinde 29 ve 30 un orjinal dosyaları olan var mıdır?

@okkko

Bunu bulman çok zor Okan abi. Düzeltme işlemini yapmanın bir yolu var aslında ama cmuyu söküp bir kablo ile bilgisayara bağlamak gerekiyor. CMU nun arkasında boş pinler var. Özel bir kablo ile bağlanıldığında cihazın içine direk erişim sağlanabiliyor. Bu tweak uygulama işlemi sırasında otomatik yedek alıyor. O alınan yedekleri eski haline getirirseniz olur ama meşakkatli bir iş. Bu tweakler iyi hoş ama kimse yüklemeden önce açıklamaları okumuyor. Yabancı forumlarda da epey kişi patlatmış CMU yu böyle.

Gereken kablo bu:

adqM62.jpg

Serial Adapter: USB to Ethernet the FTDI FT232RL TTL 3.3V

CMU ya erişim için;

kullanıcı adı : root

şifre : jci

Aşağıdaki komutları da teker teker çalıştırırsan alınan yedeği geri yükleyecektir.

echo 1 > /sys/class/gpio/Watchdog\ Disable/value
mount -o rw, remount /
cp -a /jci/sm/sm.conf.org /jci/sm/sm.conf

GPn27Z.jpg

Erl6LZ.jpg

o0Q85b.jpg

LZPgzo.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Selam.

MazdaRevo sitesindeydi sanırım; yeni bir güncelleme kurulmadan önce eklentilerin kaldırılması önerilmiş. İlk sayfadaki Ek Menüler adı altındaki bir iki uygulama kurmuştum ben de. Onları nasıl kaldırıyorduk acaba?

Teşekkürler. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 hours ago, Devrim Babacan said:

Selam.

MazdaRevo sitesindeydi sanırım; yeni bir güncelleme kurulmadan önce eklentilerin kaldırılması önerilmiş. İlk sayfadaki Ek Menüler adı altındaki bir iki uygulama kurmuştum ben de. Onları nasıl kaldırıyorduk acaba?

Teşekkürler. :)

Eğer usb script ile teker teker yüklediyseniz bu uygulamarı, aynı şekilde kaldırma scriptlerini bulmanız lazım. All-in-one tweak ile seçerek yüklediyseniz, yine All-in-one tweak programında kaldırma özelliği var. Bildiğim kadarıyla Android auto haricinde problem çıkarabilecek bir eklenti yok ama çok da emin değilim. Siz yine de temkinli olun.

VPvl2B.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10/15/2015 at 23:56, volcano2K :

0mPp6W.png      5MAnlq.png       A5oXMX.png

Aslında siz konuyu açtığınız dönemde, sadece yukarıdaki ikonlara sahip olan uygulamayı kurmuştum sadece, o kadar. İndirdiğim zip'i bulmaya çalışayım. Onun içinde var mıdır kaldırma script'i acaba ya da nasıl bir yol önerebilirsiniz? Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...