Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

30 dakika önce, Tarahumara :

Navigasyon ile alakalı epey bir iyileştirme yapılmış. AM ve FM radyo istasyon ismi gösteriminde güncellemeler yapılmış. CMU'nun donması ve reset atmasıyla ilgili iyileştirmeler yapılmış. Bluetooth bağlantı sorunları için iyileştirmeler yapılmış. Yurtdışı forumlarında yazanlar bunlar. Yanisi yeni eklenen bir şey yok gibi.

şu son nav ayarları uçmasın ???:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.02.2017 at 19:29, Riot03 :

Harita değiştiği zaman bizde güncelleme yapabilecek miyiz 

Ben aslında güncelleme derken navigasyo'nun harita güncellemesini kastedmiştim sd karta yüklediğimiz haritada değişiklik olduğu zaman yani yeni versiyonda yine sd karta  nsaıl yükleme yapacağız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

58 minutes ago, Riot03 said:

Ben aslında güncelleme derken navigasyo'nun harita güncellemesini kastedmiştim sd karta yüklediğimiz haritada değişiklik olduğu zaman yani yeni versiyonda yine sd karta  nsaıl yükleme yapacağız.

Mazda Toolbox programını indirip kartı takacaksınız.

https://mazda-na.naviextras.com/shop/portal/downloads 

Yukarıdaki linkten indirebilirsiniz. Varsa hesabınız login olacaksınız. Yoksa yeni bir hesap açmanız gerekiyor. Gerisini program kendi hallediyor siz SD kartı bilgisayara taktıktan sonra.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

Video player güncellemesi çıkmış... Mazda Video Player V 2.7... Aşağıdaki linkten inderebilirsiniz...

Düzeltme ve eklemeler...

1 - Video açıkken geri vitese geçildiğinde ekran ve sistem kilitlenmesi olmuyor direk videoyu kapatıyor ve video player menüsünde kalıyor...

2 - Videoyu ileri sarma özelliği gelmiştir...

3 - Video oynarken sol alt kısımda (Ful ekran değilken) video dosyasının ismi ve geçen ve kalan zamanı çıkıyor...

4 - Video ekranının ortasına tek dokunuşla pause işlevi eklenmiştir...

https://yadi.sk/d/TYZfXiz-3Dd7We

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Sergio_01 :

Merhabalar,

Video player güncellemesi çıkmış... Mazda Video Player V 2.7... Aşağıdaki linkten inderebilirsiniz...

Düzeltme ve eklemeler...

1 - Video açıkken geri vitese geçildiğinde ekran ve sistem kilitlenmesi olmuyor direk videoyu kapatıyor ve video player menüsünde kalıyor...

3 - Video oynarken sol alt kısımda (Ful ekran değilken) video dosyasının ismi ve geçen ve kalan zamanı çıkıyor...

Bu gün araçta denemesini yapayım :) Sağol paylaşım için. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4b - EK MENÜLER (Yeni Tip Sürüş Bilgisi Ekranlı- Saat yanı hız göstergesiz versiyon)
Gerekli Dosya: İndir!

4a yı indirip menüde yavaşlama sorunu yaşayanlar için

Arkadaşlar 1. sayfada bulunan 4b sürüş bilgisi menüsünü yükledim.Ancak versiyon güncellemesi yapmayı düşünyorum.AIO dan yaptığım yüklemeleri kaldırdım ancak bu 4b yi nasıl kaldıracağım.eğer bu 4b'yi kaldırmazsam versiyon güncellemesi sırasında sorun yaratırmı?

Versiyon güncellemesinde eklediğiniz herşeyi kaldırmalısınız diye forum içerisinde okumuştum.bu sadece AIO yüklemeleri içinmi geçerli yoksa 1. sayfadaki ek yüklemeler içindemi geçerli?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Sergio_01 :

Merhabalar,

Düzeltme ve eklemeler...

Teşekkürler @Sergio_01 yeni versiyonu yüklemek için önce eskisini sistemden silmemiz gerekiyor mu, yoksa yenisi direk üzerine mi kuruyor kendisini.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, fdincTR :

Teşekkürler @Sergio_01 yeni versiyonu yüklemek için önce eskisini sistemden silmemiz gerekiyor mu, yoksa yenisi direk üzerine mi kuruyor kendisini.

Ben direk eskisinin üzerine kurdum bir problem çıkmadı....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu uygulamaları yaptıktan sonra beyinle ilgili bir sorun oluyormu. Bu tarz bir ariza yaşayan oldu mu? 

Takip edebildigimiz kadariyla olmadı, problemler genelde bu uygulamalari kurduktan sonra sisteme guncelleme yaparken ya da sistemi geri haline cevirmek isterken yasaniyor.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ARKADAŞLAR SORMUŞ OLDUĞUM AŞAĞIDAKİ SORU İLE İLGİLİ OLARAK KİMSENİN FİKRİ YOKMU ACABA?

4b - EK MENÜLER (Yeni Tip Sürüş Bilgisi Ekranlı- Saat yanı hız göstergesiz versiyon)
Gerekli Dosya: İndir!

4a yı indirip menüde yavaşlama sorunu yaşayanlar için

Arkadaşlar 1. sayfada bulunan 4b sürüş bilgisi menüsünü yükledim.Ancak versiyon güncellemesi yapmayı düşünyorum.AIO dan yaptığım yüklemeleri kaldırdım ancak bu 4b yi nasıl kaldıracağım.eğer bu 4b'yi kaldırmazsam versiyon güncellemesi sırasında sorun yaratırmı?

Versiyon güncellemesinde eklediğiniz herşeyi kaldırmalısınız diye forum içerisinde okumuştum.bu sadece AIO yüklemeleri içinmi geçerli yoksa 1. sayfadaki ek yüklemeler içindemi geçerli?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@burakbyr sistem guncellemesi icin o eklentiyi kaldirmaniz gerekiyor, daha once eklentileri kaldirmadan guncelleme deneyenlerde baalangic ekraninda takilmalar meydana geldi. Benzeri eklentiler bende de var acikcasi ama nasil kaldiracagiz bilemiyorum. Belki guncellemeden once mevcut sistemi yeniden kurmak bir cozum olabilir ama detayli arastirmak lazim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, fdincTR :
10 saat önce, Sergio_01 :
Merhabalar,
Düzeltme ve eklemeler...

[mention=8556]Sergio_01[/mention] yeni versiyonu yüklemek için önce eskisini sistemden silmemiz gerekiyor mu, yoksa yenisi direk üzerine mi kuruyor kendisini.

Süper

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Video oynatma tamam oldu. Bu seferde navi gitti. Navigasyon yükleniyor diyip çarkları dönüyor yavrucağın :(
Navi yükleniyor da kalma yaşayan oldu mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Ben sistemime AIO tweak kurmuştum. Şu an son olarak stabil v1.51 (beta olarak v2 de çıkmış) olarak çıkmış ve bunu kurmak istiyorum. Fakat sistemimde hangi versiyon AIO tweak'i yüklediğimi hatırlamıyorum. Eskisini kaldırmak için illaki mevcut versiyonun kaldırma ayar dosyasını mı oluşturmam gerekiyor. Yeni çıkan v.1.51 tweaki direk bunun üstüne kursam sorun olur mu? Yada 1.51 versiyonun kaldırma dosyasını oluşturup eskisini bu şekilde mi kaldırmalıyım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, volcano2K :

Gülmeyin ama il mesajımı editliyemiyorum :) nereden editliyorduk? düzenle çıkmıyor...

Bir süredir forumda gönderilen eski mesajlarımızı "düzenle" seçeneği kapalı durumda maalesef. @Burak Bey bize gerekli açıklamaları yapabilir sanırım.

fdincTR tarafından düzenlendi
Düzenleme açılmış, sanırım süre konulmuş. :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, fdincTR :

Bir süredir forumda gönderilen eski mesajlarımızı "düzenle" seçeneği kapalı durumda maalesef. @Burak Bey bize gerekli açıklamaları yapabilir sanırım.

Mesajlar 24 saati geçtikten sonra düzenlenemiyor, doğru. Eğer düzeltilmesi gereken bir durum olursa Rapor Et seçeneği kullanarak veya bize ulaşarak düzeltilmesi sağlanabilir 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni bir hata modu ile karşılaştım maalesef; makinede aio var ve navi önceden çalışıyordu. Yeni aio 2.3.3 yu yüklemek istedim fakat yanlışlıkla makinenin cid ile ilgili nnh dosyasını da değiştirdim. Sonuç olarak; navi yüklemeyi daha önce yaptığım gibi tekrar nng alayım araçtan dedim. Nnhdownload ı usb e attım ve makineye bağladım. Sonunda download complete dedi çıkardım fakat config klasörü boş! İki kere denedim vermiyor dosyayı. Yorumlarınız varsa paylaşır mısınız.
Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 2015 mazda 3 sedan için araç ekranına bağlayabileceğimiz, geri görüş kamera gibi ve kayıt yapabilceğimiz yol kamerası tavsiyeniz var mı?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...