Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şimdi, Sergio_01 :

Video Player 2.7 versiyon update çıkmış

Çok güzel! Bir de şu sessizlik sağlamak için boş bir MP3'ü pause yapma olayını da çözseler, süper olacak!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 2015 mazda 3 kapı kilitlendiğinde, unutulan camlar otomatik kapanma Forscan OBD ile yapılabiliyor mu. Uygulama var mı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
16/3/2017 at 12:52, Sergio_01 :

Video Player 2.7 versiyon update çıkmış...

Yeni özellik olarak playlist geçişlerinde ve video pause için Joystick kullanılabiliyor artık...

https://yadi.sk/d/vlrV98JZ3Fw74F

Bu uygulama icin tlf.nu kullaniyormuyuz? Yoksa usb e atip direk olarak arabayami yukluyoruz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yöntemi kullanmış olanlar 59.00.443 EU N sürümü ile çalışıp çalışmadığına dair tecrübelerini paylaşabilirler mi?

antitolg tarafından düzenlendi
soru değişikliği
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu şekilde navigasyon yükleyip çalıştıran ve hala kullanan arkadaşlar var mı?. 

Bana en çok lazım olan video player ve navigasyon. Sanıyorum iki yöntem var biri burada anlatıldığı gibi diğeride MZD Contact ile telefonun ekranını yansıtma. Sizce hangisini yapmalıyım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3/27/2017 at 19:54, g3z3g3n1616 :

Bu uygulama icin tlf.nu kullaniyormuyuz? Yoksa usb e atip direk olarak arabayami yukluyoruz?

Bildiğim kadarıyla bu, USB ile sisteme kurulan bir eklenti. Telefon şartı yok.

15 saat önce, Reicht :

MZD Contact ile telefonun ekranını yansıtma.

Henüz pratikleştiremedim, fakat ekran yansıtması ile Navigasyonun güzel olacağını düşünüyorum. Telefonlardaki navi yazılımları her bakımdan Mazda'nınkinden daha yetenekli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, Devrim Babacan :

Bildiğim kadarıyla bu, USB ile sisteme kurulan bir eklenti. Telefon şartı yok.

Programı kurdum arabaya. Peki Videolar i direk boş USB nın ıcınemi atıyorum?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım, ama söz konusu eklentiyi kullanmadığım için bilmiyorum. Yazılımın açıklaması varsa mutlaka bilgi verilmiştir orada - sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.03.2017 at 12:47, opdria :

Merhaba arkadaşlar. 59.00.443C EU yeni yükledim. Sorun vermedi. Ancak Navigasyon gitti. Çalışan Navigasyon yeni yazılım sonrası, yükleniyorda kaldı. Açılmıyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Güncellemeden önce ekstradan yüklediğiniz uygulamaları ya da navigasyonu geri almaya yönelik bir işlem yaptınız mı? Yoksa direkt yeni güncelleme dosyasını mı yüklediniz var olan sistemin üzerine?

Bende tweak, Android Auto falan var ama bazı yerlerde sistem güncellemesinden önce bu işlemlerin geri alınması gerektiği yoksa sistemin başlangıç ekranında takıldığını okudum. Siz nasıl bir yol izlediniz acaba?

Keza @Devrim Babacan da aynı şekilde bazı tweak'leri silemeden sistemi güncellemiş anladığım kadarıyla. Esas mevzu şu ki; tweak'leri AIO ile yüklemediğim, tek tek yüklediğim için nasıl geri alabilirim hiç bir fikrim yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55 minutes ago, Holydao said:

tek tek yüklediğim için nasıl geri alabilirim hiç bir fikrim yok.

Çalışıyorsa hiç ellemeyin bence. Riske atmaya değecek yenilikler yok. Ben 513B de kaldım. Yeni versiyonlara güncellemeyi de önemli bir yenilik gelmedikçe düşünmüyorum. Sorunsuz çalışıyor zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çalışıyorsa hiç ellemeyin bence. Riske atmaya değecek yenilikler yok. Ben 513B de kaldım. Yeni versiyonlara güncellemeyi de önemli bir yenilik gelmedikçe düşünmüyorum. Sorunsuz çalışıyor zaten.

Ayni fikirdeyim, sirf bu sebepten yapmadim son guncellemeyi zaten ama gun gelecek yeni guncelleme ile AA, screencast vb gibi ciddi yenilikler gelecek, genel olarak bu soruna bir cozum ihtiyacim olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 minute ago, Holydao said:

Ayni fikirdeyim, sirf bu sebepten yapmadim son guncellemeyi zaten ama gun gelecek yeni guncelleme ile AA ya da car play vb gibi ciddi yenilikler gelecek, genel olarak bu soruna bir cozum ihtiyacim olacak.

Eğer kurduğunuz eklentilerin dosyaları duruyorsa, hangi dosyaya ne işlem yaptığını öğrenip tersine çevrilebilir. Kurulum scriptlerinde satır satır var işlem yapılan komutlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer kurduğunuz eklentilerin dosyaları duruyorsa, hangi dosyaya ne işlem yaptığını öğrenip tersine çevrilebilir. Kurulum scriptlerinde satır satır var işlem yapılan komutlar.

Satir duzenleme isine girmeyeyim diye hazir paket bulup yuklemistim ama dediginiz gibi girecegim sanirim satir satir aramaya...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Holydao :

Keza @Devrim Babacan da aynı şekilde bazı tweak'leri silemeden sistemi güncellemiş anladığım kadarıyla. Esas mevzu şu ki; tweak'leri AIO ile yüklemediğim, tek tek yüklediğim için nasıl geri alabilirim hiç bir fikrim yok.

MazdaRevo sitesinden yazılımların uninstall dosyalarını buldum da kaldırabildim. Gerçi 3-4 tweak idi zaten fakat 1-2'sinin kaldırma dosyalarını tatbik etmeme rağmen bir değişiklik olmadı. Install ve uninstall komut satırlarına bakınca söz konusu tweak'in, sistemde dosya değişikliği yapmadığını, sadece parametre değiştirdiğini gördüm. Risk taşımadığı düşüncesiyle işletim sistemini güncelledim (513B). Tahmin ettiğim gibi parametresi değişen dosyalar tamamen yenilendiği için o tweak'ler de otomatik olarak kayboldu.

Fakat bundan sonra ne kuracaksam, kaldırma komut dosyasını da edinmeden yapmayacağım o işi. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13.02.2017 at 09:05, Sergio_01 :

Merhabalar,

Video player güncellemesi çıkmış... Mazda Video Player V 2.7... Aşağıdaki linkten inderebilirsiniz...

Düzeltme ve eklemeler...

1 - Video açıkken geri vitese geçildiğinde ekran ve sistem kilitlenmesi olmuyor direk videoyu kapatıyor ve video player menüsünde kalıyor...

2 - Videoyu ileri sarma özelliği gelmiştir...

3 - Video oynarken sol alt kısımda (Ful ekran değilken) video dosyasının ismi ve geçen ve kalan zamanı çıkıyor...

4 - Video ekranının ortasına tek dokunuşla pause işlevi eklenmiştir...

https://yadi.sk/d/TYZfXiz-3Dd7We

Video player v2.7 aracima yukledim fakat videolari acamiyorum. Bos USB e videolari atip denedim. Sanirim yanlis yapiyorum birseyleri. Nasil bir yol izlemem gerektigini anlatirmisniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tweakleri kaldırıp vp 2,7 olan yeni bir tweak seti kurun. Ben böyle yaparak yükleyebildim. Navi dağıtıyor yalnız. Onu da tekrar kurmanız gerekecek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle Video player yükleyecekler V2.7 kullanmasını tavsiye ederim çok kullanışlı olmuş ve sıkıntısız çalışıyor. Yüklemeden önce farklı Video Player kullanıyorsanız kaldırmanızı tavsiye ederim.(ilk sayfadaki hız göstergesiyle birlikte gelen gibi) Çakışma ihtimaline karşı. 2.7'nin önceki sürümlerini kullanıyorsanız direk üzerine yükleyebilirsiniz. 

Yükledikten sonra biçimlendirdiğiniz usb'ye "movies" klasörü oluşturup videoları içine atıyoruz. (Usb 8gb'ın üstünde olmaması tavsiye ediliyor.)

Videoların 480p ve mp4 formatında olmasına dikkat edin.

Usb'de bir tane sessiz bir mp3 dışında başka müzik dosyaları eklemeyin. Yoksa videoları oynatmama sorunu çok sıklaşıyor. 

Ben bunlara dikkat ederek videoları görmeme veya oynatmama sorunundan kurtuldum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar cx-3 için geri görüş kamera ve ara bağlantı kiti varmı aliexpress den.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...