Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba yardıma ihtiyacım var.

Kullanmakta olduğum 2015 Mazda 3 HB power sense dir. Aracımın sistem güncellemesi ve Müzik veri tabanı güncellemesini yaptım.

İşletim Sistem Sürümü : 59.00.449

Müzik Veritabanı Sürümü : 00.07.000

Ayrıca Video izleyebilmek için MZD-AIO 2.5.9 programından videoplayer v2.9 u flash disk ile araca yükledim ( Ekli Resim deki ), başka bir flash disk e mp4 film yükledim. Aracın USB girişine hazırladığım flash diski taktım taktım uygulamalar bölümünden video player i seçtim, ancak çalıştıramıyorum. 3 gündür bu işle uğraştım tüm yazılanları okudum ancak gözden kaçırdığım bir şey olsa gerek, sizler bu konularda bilgilisiniz bana yardım edebilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Tayfun Sedetmen

V2.9 Videoplayer.JPG

MP4.JPG

Oynatıcı.JPG

0052t.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Sedetmen :

Ayrıca Video izleyebilmek için MZD-AIO 2.5.9 programından videoplayer v2.9 u flash disk ile araca yükledim ( Ekli Resim deki ), başka bir flash disk e mp4 film yükledim. Aracın USB girişine hazırladığım flash diski taktım taktım uygulamalar bölümünden video player i seçtim, ancak çalıştıramıyorum. 3 gündür bu işle uğraştım tüm yazılanları okudum ancak gözden kaçırdığım bir şey olsa gerek, sizler bu konularda bilgilisiniz bana yardım edebilirseniz sevinirim.

Video dosyanızı usb diskin içine Movies diye bir klasöre kopyalamanız gerekiyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

54 dakika önce, Sedetmen :

nasıl ses gelir acaba

Videoların olduğu usb diskin içine bir tane mp3 dosyası atın. Video playerı açmadan önce bu mp3 dosyasını çalmaya başlatın ve durdurun. Mp3 dosyasını durdurduktan sonra video playerı açın ve oynatmaya başlayın. Ses gelecektir. İlle de mp3 dosyası atmanıza gerek yok. Muhtemelen CMU sizin mp4 video dosyalarınızı ses dosyası olarak okuyabilecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Sedetmen :

CMU dediğiniz nedir acaba.? Nereden yüklemem gerekli bu konularda pek bilgim yokta...

CMU, Dokunmatik ekran diyeyim kısaca. Neyi nereden yüklemeyi soruyorsunuz anlamadım.. Herhangi bir mp3 dosyasını, videoların olduğu usb diske yükleyin ve dokunmatik ekrandaki müzik kısmından bu videoların olduğu usb yi seçin. Bir şeyler çalmaya başlayınca pause tuşuna basarak durdurun ve video playera geçip videoyu başlatın. Ben de az önce araca inip video playerı kurup denedim. Gayet güzel çalışıyor. Daha önceki sürümlerde dokunmatik ekranı kullanmak gerektiği için yüklememiştim. Son versiyonlarda fiziksel kumandaları kullanarak yönetilebiliyor ve geri vites kamerasını aktif ettiğinizde otomatik kapanıyor. Birkaç ufak özellik daha ekleseler çok güzel olur aslında. Farkettiğim en büyük eksiklik, dosyalara kaldığınız yerden devam edemiyorsunuz. Hoş, çok hızlı şekilde ileri alabiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşletim Sistem Sürümü : 59.00.449 güncelleyen arkadaşlar önceden yüklü tweak leri kaldırdıktan sonramı güncelleme yaptınız yoksa kaldırmadan mı yaptınız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araçta her hangi bir tweak yoktu, yükleme yaptıktan sonra istediğim tweak leri yükledim. Yükleme sonrası LDWS kullanılamıyor diye uyarı verdi ingilizceye çevirdim  menüyü tekrar yükledim  o sorun kalmadı. şimdi hiç problem yok araçta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı ilk defa servise götüreceğim. Benden önceki sahibi saolsun CMU üzerine birkaç tweak yaptırmış, navigasyonuda hallettirmiş. Servise gitmeden önce bir önlem almam gerekiyor mu ? Tweakleri kaldırmak, navigasyon kartını çıkarmak falan ? Çünkü granti uzatma falan da almayı düşünüyorum adamlar geçmiş olsun garantiniz zaten ortadan kalkmış falan demesin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emin değilim, ama CMU ve sistemle ilgili bir şey yaptırmayacaksanız muhtemelen bir ilgileri olmayacaktır oralarla. Aracın bakımını yapıp, Uygulamalar bölümündeki yerde bulunan bir sonraki bakım süresi ve tarihiyle ilgili sayfayı güncellerler, o kadar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı ilk defa servise götüreceğim. Benden önceki sahibi saolsun CMU üzerine birkaç tweak yaptırmış, navigasyonuda hallettirmiş. Servise gitmeden önce bir önlem almam gerekiyor mu ? Tweakleri kaldırmak, navigasyon kartını çıkarmak falan ? Çünkü granti uzatma falan da almayı düşünüyorum adamlar geçmiş olsun garantiniz zaten ortadan kalkmış falan demesin. 

Yok yok demezler, yalniz şöyle bir problem olabilir:

Sistem guncellemesi isterseniz, tweak'ler kaldirilmadan yapilan guncellemelerde problemler yasanabiliyor (yasaniyor degil yasanabiliyor). O noktadan itibaren belki bir problem yaratabilir servis, kullanici hatasi vs diye. Bence guncelleme istemediginizi belirtin, zaten 1-1,5 saat suruyor guncelleme, bos yere beklememis olursunuz fazladan. Hem de elle tutulur herhangi bir sey saglamayan guncelleme yerine tweak'li sistemin keyfini surmeye devam edersiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer navigasyon orjinal değilse sd kartı çıkarsan iyi olur çünkü yasal sıkıntılar çıkabilir, ne olur ne olmaz. Bir de bence güncelleme yapılmasını istemediğini belirt. Dur şunun sistem güncellemesini de yapalım diyebilirler belki. Zira sd kartı çıkarmış olsa bile aracın orjinal nng'si değişmiş olduğu için sorun çıkabilir. 

Bir de bu navigasyonu kendi yapmış olanlar, sistem güncellemesini kendisi yapmak için de orjinal nng'yi mi yüklemeli mi, bir bilen yok sanırım. ???

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, lodos :

Eğer navigasyon orjinal değilse sd kartı çıkarsan iyi olur çünkü yasal sıkıntılar çıkabilir, ne olur ne olmaz. Bir de bence güncelleme yapılmasını istemediğini belirt. Dur şunun sistem güncellemesini de yapalım diyebilirler belki. Zira sd kartı çıkarmış olsa bile aracın orjinal nng'si değişmiş olduğu için sorun çıkabilir. 

Bir de bu navigasyonu kendi yapmış olanlar, sistem güncellemesini kendisi yapmak için de orjinal nng'yi mi yüklemeli mi, bir bilen yok sanırım. ???

Navigasyonun orjinal olup olmadığını anlamanın bir yolu yok. SD kartınızı çıkarmanıza gerek yok. Ama dediğiniz gibi güncelleme olursa ve navigasyonunuz orjinal değilse NNG güncellendiği için çalışmayacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de navigasyonu kendim yükledim sürüm 51.  Sürüm eski olduğu için hep bakim ışığı yanıyor. Ama navigasyon silinir diye servis abi sürümü yukseltelim demesine rağmen yok kalsın dedim. Şimdi yine bakim zamanı geldi o bakim ışığının sönmesin için sürümü yukseltecegim eğer yukletirsem ve navigasyon silinirse aynı işlemlere tekrar yükleyebilir miyim ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, mazdago :

Ben de navigasyonu kendim yükledim sürüm 51.  Sürüm eski olduğu için hep bakim ışığı yanıyor. Ama navigasyon silinir diye servis abi sürümü yukseltelim demesine rağmen yok kalsın dedim. Şimdi yine bakim zamanı geldi o bakim ışığının sönmesin için sürümü yukseltecegim eğer yukletirsem ve navigasyon silinirse aynı işlemlere tekrar yükleyebilir miyim ?

Bakım ışığını resetleyebilirsiniz.

1. Araç kontağını kapatın.

2. KM sıfırlama tuşuna basılı tutun.

3. KM sıfırlama tuşuna basılı tutarkan kontağı açın. (Frene basmayın ki araç çalışmasın)

4. 5 sn sonra uyarı ışığı yanıp sönecektir.

5. İşlem tamam. Olmadıysa adımları tekrarlayın.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, Tarahumara :

Navigasyonun orjinal olup olmadığını anlamanın bir yolu yok. SD kartınızı çıkarmanıza gerek yok. Ama dediğiniz gibi güncelleme olursa ve navigasyonunuz orjinal değilse NNG güncellendiği için çalışmayacaktır.

Servisin sd karta bakması yetmez mi orjinal olup olmadığını anlamak için? 

https://www.google.com.tr/search?q=mazda+orjinal+navigasyon+sd+kart&rlz=1Y3TXLS_trTR527TR527&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6m73z1oDUAhWCWBQKHVpaCh0Q_AUICSgB&biw=384&bih=511#tbm=isch&q=mazda+original+navigation+sd+card&imgrc=8edzY52fEVkPQM:

Eğer kart böyle bişey değilse ki kendiniz yaptıysanız değildir, servisin de kıllatacağı tutarsa? O yüzden ne olur ne olmaz çıkarmakta fayda var demiştim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...