Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

13.06.2018 at 17:53, Sergio_01 :

@Kırmızı cx 3 merhabalar aşağıdaki linkten sadece video player eklentisi olan dosyayı indirip deneyin....

Birde çözemedim dediğiniz olay video player menüde görünüpde açılmıyor mu yoksa hiç yükleme yapamadınızmı sisteme onu söylermisiniz birde...

Son olarakda videoları yüklediğiniz usb diskinizde videolarını Movies klasörü açıp oraya atacaksınız videoları...

https://yadi.sk/d/3_i-3UYG3Xq7x3

@Sergio_01 video player ile ilgili yardımlarından dolayı sergio_01 arkadaşımıza forum sayesinde teşekkür ederim mazda severler olarak birbirimize desteğimizi her daim göstermek gerektiğini yardımıyla uygulayan @Sergio_01 minnetarım....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
17.04.2018 at 17:27, Tarahumara :

v59.00.502 ve üzeri sürümlerde CMU nun arkasına seri bağlantı yapıp kodla korumayı açmak zorundasınız. Eğer bu sürüme geçmeden önce ilgili tweakleri yüklerseniz bu sürüme yükselttikten sonra da sorunsuz çalıştırabilirsiniz.

Örneğin benim sürümüm şu an v56.00.513. Eğer ID7_recovery scripts i şu an yüklersem ve ardından v59.00.502 veya üstü bir sürüme güncellersem tweaklerimi kullanmaya devam edebiliyorum.

Doğru mu anladım? Ben daha önce video izleyebiliyordum. Servis şanzıman kalibrasyonu yaparken sistemi güncellemiş( v59) . Herşey silindi. Şimdi ben bunu tekrar kurabiliyor muyum? 

Birde mailimde şimdi gördüm navigasyon güncellemesi gelmiş. Bu güncellemeyi kurarsam yasal olmayan sürümü kaybetme ihtimalim var mıdır? 

mazd.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, Anarchist :

Doğru mu anladım? Ben daha önce video izleyebiliyordum. Servis şanzıman kalibrasyonu yaparken sistemi güncellemiş( v59) . Herşey silindi. Şimdi ben bunu tekrar kurabiliyor muyum? 

Birde mailimde şimdi gördüm navigasyon güncellemesi gelmiş. Bu güncellemeyi kurarsam yasal olmayan sürümü kaybetme ihtimalim var mıdır? 

Servis güncelleme yaptıysa yapacağınız bir şey yok artık. Eski uygulamaları tekrar yükleyemezsiniz. Güncelleme öncesinde bunun için bir özel bir tweak vardı, eğer onu yüklemiş olsaydınız, 59 versiyonuna geçmiş olsanız bile kullanabilecektiniz. Şimdilik, eğer tekrar yüklemek istiyorsanız bu uygulamarı tek seçeneğiniz CMU yu söküp arkasına özel bir kablo ile bilgisayar bağlantısı yapıp, bilgisayardan bazı komutlar çalıştırmak. Çok riskli ve tavsiye etmeyeceğim bir seçenek bu. Navigasyonunuz yasal değilse yükleme yaptıktan sonra çalışıyor mu hala bilmiyorum ama, versiyon güncellemesinde patchlediğiniz navigasyon uygulaması yenileniyor diye biliyorum. Haritayı güncelleyebilirsiniz muhtemelen. Yine de güncellemeden önce sd kartın bir kopyasını alın.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
15.10.2015 at 23:56, volcano2K :

Aşağıdaki değişiklikler v56 yazılımında denenmiş ve çalışmaktadır. Öncelikle versiyonunuzun uygun olmasına dikkat ediniz. 

Merhaba. Navigasyon yükleme dosyalarını güncelleyebilir misiniz. 2. Ve 3. İndirilecek linkler hatalı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Selamlar arkadaşlar,

Benim CMU 59 versiyonu sonrası kendi kendine  reset atıp donmaya başladı. Servis görüntü istedi yolladım. Az önce de 70.00.021A versiyonu geldiğini onu yükleyeceklerini söylediler. Bu güncelleme ile alakalı bilgisi olan var mı acaba. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.11.2018 at 10:22, cihan_s :

Selamlar arkadaşlar,

Benim CMU 59 versiyonu sonrası kendi kendine  reset atıp donmaya başladı. Servis görüntü istedi yolladım. Az önce de 70.00.021A versiyonu geldiğini onu yükleyeceklerini söylediler. Bu güncelleme ile alakalı bilgisi olan var mı acaba. 

benimkine carplay ve android auto kiti takilmadan evvel öncesinde 7.0 yuklendi. bi hafta falan kit gelinceye kadar kullandım ve bir fark göremedim. daha cok bizim görmediklerimiz üzerine bir güncelleme olsa gerek. bir de takilan kite hazirlamak icin olabilir.. çünkü 7.0 olmadan kit uygulanmıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Forumda  tesadüfen bu konuyu görünce merak ettim aracıma baktım.Aracın üzerinde 31.00.100 işletim sistemi sürümü var.Bu eski sürüm  2014 Mazda 3 sedan power aracımda  çalışma prensiplerinde dezavantaj yaratıyor mu?Yoksa bir şekilde  yeni  işletim sistemini mi yüklemem gerekir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, lvntsny :

Forumda  tesadüfen bu konuyu görünce merak ettim aracıma baktım.Aracın üzerinde 31.00.100 işletim sistemi sürümü var.Bu eski sürüm  2014 Mazda 3 sedan power aracımda  çalışma prensiplerinde dezavantaj yaratıyor mu?Yoksa bir şekilde  yeni  işletim sistemini mi yüklemem gerekir?

Eğer ki şikayetiniz yoksa bu şekilde devam etmenizi öneririm. Çalışan sisteme dokunmanızı gerektirecek bir yenilik yok. Sadece yetkili servisten Apple Carplay ya da Android Auto alırsanız gerekiyor son sürüm ki onu da kendileri yapıyorlar o zaman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, Tarahumara :

Eğer ki şikayetiniz yoksa bu şekilde devam etmenizi öneririm. Çalışan sisteme dokunmanızı gerektirecek bir yenilik yok. Sadece yetkili servisten Apple Carplay ya da Android Auto alırsanız gerekiyor son sürüm ki onu da kendileri yapıyorlar o zaman.

Teşekkür ederim.Sistemi  olduğu gibi bırakayım o zaman.Bu arada MZD Connet üzerinden 00.09.000 müzik veri tabanı güncellemesi yapmak istedim.Ancak güncelleme başarısız oldu mesajı aldım.Buna rağmen sistem güncellemesi sekmesinde müzik veri tabanı sürümü  00.09.000 yazıyor. Ancak her şey normal çalışıyor.Sanırım buda öyle kalacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
8 saat önce, Riot03 :

Navigasyon ayarlarda çevirim içi olmuyor bunu yapıp trafiği güncel takip edebilirmiyiz.

Ücretli üyelik yaparak güncel trafik bilgisi alabilirsiniz. Seneliği 630 tl, üç seneliği 900 küsür tl. Son derece gereksiz bir harcama olur. Buna vereceğiniz para ile aracınıza Android Auto / Apple CarPlay taktırabilirsiniz. Ömür boyu kendi kendine güncellenen ve trafik gösteren navigasyonunuz olur. 

Mazda'nın kendi navigasyonunda bu özelliği ilk iki ay ücretsiz deneme olarak veriyordu. Ben denemiştim. Çok sağlıksız çalışan bir sistem. Bedavaya verseler kullanılmayacak kadar kötü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

MZD v59 dan sonra dikey park sensörlerine geçiyor Mazda 3 ler için. Yatay haldeyken de yapmıştım, v70 e geçince de yaptım şimdi. Aracın rengi kırmızı iken, ekranda beyaz gözükmesi hoşuma gitmiyordu ve script ile değiştirdim. Scripti bir yere upload edersem paylaşırım burada.

IMG_20190213_174119_Bokeh.thumb.jpg.fcb0be9cb2a7e2dce274a0845fb20840.jpg

IMG_20190213_174145_Bokeh.thumb.jpg.099609f34ed636a269b02c87bfdf6291.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
04.07.2018 at 14:33, Tarahumara :

Servis güncelleme yaptıysa yapacağınız bir şey yok artık. Eski uygulamaları tekrar yükleyemezsiniz. Güncelleme öncesinde bunun için bir özel bir tweak vardı, eğer onu yüklemiş olsaydınız, 59 versiyonuna geçmiş olsanız bile kullanabilecektiniz. Şimdilik, eğer tekrar yüklemek istiyorsanız bu uygulamarı tek seçeneğiniz CMU yu söküp arkasına özel bir kablo ile bilgisayar bağlantısı yapıp, bilgisayardan bazı komutlar çalıştırmak. Çok riskli ve tavsiye etmeyeceğim bir seçenek bu. Navigasyonunuz yasal değilse yükleme yaptıktan sonra çalışıyor mu hala bilmiyorum ama, versiyon güncellemesinde patchlediğiniz navigasyon uygulaması yenileniyor diye biliyorum. Haritayı güncelleyebilirsiniz muhtemelen. Yine de güncellemeden önce sd kartın bir kopyasını alın.

Sevgili Tarahumara bey,

Versiyonum 56 , içinde Android Auto da olan all in one tweaklerinin son versiyonunu bir usb ye kopyaladım. 

Önümüzdeki Cumartesi servise gideceğim güncelleme yapılmasın diyeceğim ama olurda 59 a güncellenirse yüklediğim uygulamaları kullanmaya devam edebilmek icin hangi tweak i kurmam gerekiyor acaba?

Bir de Amazon almanyadan hazır navigasyon sd kartı satın aldım, henüz kurmadım.  All in one tweak paketini kurmadan önce navigasyonu mu kursam sırası önemli midir? ( Navigasyon SD kartını cıkartmadan kurun demişte bir yerde)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Omur_Karaman :

Sevgili Tarahumara bey,

Versiyonum 56 , içinde Android Auto da olan all in one tweaklerinin son versiyonunu bir usb ye kopyaladım. 

Önümüzdeki Cumartesi servise gideceğim güncelleme yapılmasın diyeceğim ama olurda 59 a güncellenirse yüklediğim uygulamaları kullanmaya devam edebilmek icin hangi tweak i kurmam gerekiyor acaba?

Bir de Amazon almanyadan hazır navigasyon sd kartı satın aldım, henüz kurmadım.  All in one tweak paketini kurmadan önce navigasyonu mu kursam sırası önemli midir? ( Navigasyon SD kartını cıkartmadan kurun demişte bir yerde)

AIO içerisinde ID7_recovery tweakı var. Yukarıdaki menülerden seçebiliyor olmanız lazım. Bunu yükledikten sonra v70 e bile geçseniz tweakleri kullanabilirsiniz. Hoş v70 e geçtiğinizde Android Auto tweaki çalışmayacaktır. Servise gittiğinizde de eğer servis güncelleme yaparsa 59 a değil en son sürüm olan 70 e geçer. Eğer Android Auto tweak kullanmakta kararlıysanız, servisin güncelleme yapmayacağından emin olun.

Navigasyon için kurulum sırasının önemi yok. Kartı takıyorsunuz ve çalışıyor ama navigasyon şok gereksiz ve sistemi epey yoruyor. Tavsiye etmiyorum kullanmanızı. Bende orjinal navigasyon kartı var ama yuvasında, bastırılmamış bir şekilde duruyor. Kartı taktığım an cihaz performansı yarıya iniyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Tarahumara :

AIO içerisinde ID7_recovery tweakı var. Yukarıdaki menülerden seçebiliyor olmanız lazım. Bunu yükledikten sonra v70 e bile geçseniz tweakleri kullanabilirsiniz. Hoş v70 e geçtiğinizde Android Auto tweaki çalışmayacaktır. Servise gittiğinizde de eğer servis güncelleme yaparsa 59 a değil en son sürüm olan 70 e geçer. Eğer Android Auto tweak kullanmakta kararlıysanız, servisin güncelleme yapmayacağından emin olun.

Navigasyon için kurulum sırasının önemi yok. Kartı takıyorsunuz ve çalışıyor ama navigasyon şok gereksiz ve sistemi epey yoruyor. Tavsiye etmiyorum kullanmanızı. Bende orjinal navigasyon kartı var ama yuvasında, bastırılmamış bir şekilde duruyor. Kartı taktığım an cihaz performansı yarıya iniyor.

Çok teşekkürler : ) Birde keşke navigasyon olayı için 50 euro vermeden önce ögrenseydim onu, forumda hiç bu durumdan bahsedildiğini görmedim. 

Siz Android auto kullanıyor musunuz? Orjinal olan android auto ile bir farkı var mı? 1250 lira sanırım serviste gerek var mı taktırmaya?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, Omur_Karaman :

Çok teşekkürler : ) Birde keşke navigasyon olayı için 50 euro vermeden önce ögrenseydim onu, forumda hiç bu durumdan bahsedildiğini görmedim. 

Siz Android auto kullanıyor musunuz? Orjinal olan android auto ile bir farkı var mı? 1250 lira sanırım serviste gerek var mı taktırmaya?

Daha önceleri defalarca kez konusu geçti forumda. Sizin gözünüzden kaçmış. Hatta bununla ilgili paylaştığım bir test videosu da mevcut. Buraya da ekleyeyim. 

Ben 1 sene kadar AIO Android Auto kullandıktan sonra, 2-3 ay kadar önce orjinal kiti servisten alıp, montajını kendim yaptım. 700 tl ye mal oldu bana. İşçilik ödemedim yani. Servislerin işçiliğine güvenmediğim için kendim taktım aslında.

Orijinal kiti kesinlikle öneririm. Android Auto ya da CarPlay, bir araçta kesinlikle olması gereken bir şey bence. AIO versiyon AA nın bazı eksikleri var maalesef. Her şeyden önce, müzik ve navigasyon aynı anda çalışırken, seslerde kesintiler oluyor. AIO versiyonda dokunmatik kullanmak zorundasınız bazı fonksiyonlar için. Orjinal kit, tamamen vites arkasında kumandadan yönetilecek şekilde çalışıyor. İsteseniz de dokunmatiği kullanamıyorsunuz ki benim orjinal kite geçmemdeki en büyük sebeplerden biri bu. Ekrana dokunmak, hem sürüş güvenliğini olumsuz etkiliyor, hem de ekranda çok kötü parmak izi bırakıyor. Orjinal kitin bir diğer güzelliği de 2.1A ile şarj etmesi. Kiti takmadan önceki USB hub maksimum 0.5A ile şarj ediyor. Bu değer, bazı telefonlar için yetersiz kalıyor. USB takılı olduğu halde şarjı azalanlar var. 2.1A gücünde ise, telefon hızlı bir şekilde şarj olabiliyor. Montaj sırasında 1-2 foto paylaşmıştım kendi konumda;

Bu da navigasyon performans test videosu:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...

Bu gün bir arkadaşımın 56 sürüm mazda 3 üne android twek yükledim ama resimdeki gibi bir ekran çıktı. Acaba neden?

birde nav Sd kart için yüklü dosyalar artık yok. acaba nereden bulabiliriz?

20190920_160042.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...