Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu android uygulama Google Play'de yok mu ben mi bulamadım 

Önceki mesajlarda da paylaşılmış, ben yine de linki ekleyeyim. Aşağıdaki geliştiricinin web sayfasından apk dosyasını indirip telefona kuruyoruz, google play store a daha eklememiş uygulamasını.

http://www.lukasz-skalski.com/portfolio/mazda-media-player/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet farketmemeşim kusura bakmayın . Yapan kişiyi tebrik etmek lazım  bilim , yazılım , ilim geleceğin tek ve gerçek gücü olacak. proğramı kullanan var sa nasıl çalıştığını özetleyebilir mi ?

Önceki mesajlarda da paylaşılmış, ben yine de linki ekleyeyim. Aşağıdaki geliştiricinin web sayfasından apk dosyasını indirip telefona kuruyoruz, google play store a daha eklememiş uygulamasını.

http://www.lukasz-skalski.com/portfolio/mazda-media-player/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uygulamayı telefona kurup çalıştırdığında açılan ekranın en üst kısmında aracın wireless üzerinden telefonuna bağlandığı IP adresini girmeni istiyor (telefonunda wifi-hotspotu açarak aracını ayarlar menüsü altındaki wifi menüsünden telefonuna bağlaman gerekiyor). IP adresini doğru girdiysen uygulama içerisindeki  videoları tara butonuna bastığında aracının usb1 portuna takılı olan usb belleğin içerisini tarayıp bulduğu video dosyalarını listeler (burda önemli olan usb belleğin fat32 formatında olması ve video dosyalarının usb içerisinde "movies" adıında bir klasörün içerisinde olmaları gerekiyor). Listelenen videoların üzerine tıklayarak oynatmaya başlayabilirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Video Oynatıcı uygulamasını denedim. Biraz sıkıntılı oldu. USB'de iki adet MP4 dosya vardı.

İlk denemede; Ana ekrandayken USB'yi taktığımda ilk video oynamaya başladı fakat ses yoktu.
İkincisinde; Müzik menüsüne girip video oynatmak istediğimde (uyarılarda da yazıldığı gibi) radyo sesi geldi arkadan.
Üçüncüsünde; Sessizlik.mp3'ü başlatıp video oynattım. Güzeldi, fakat Sessizlik.mp3 bitince (Tekrar kapalıydı) ikinci videonun ses izini okumaya başladı. :)
Sonuncuda; Sessizlik.mp3'ü başlatıp Pause yaptım. Sonra tüm videoları güzel güzel oynattı.

Fakat Ek Menüler'deki video oynatıcıyı tercih ederim. Fakat video dosyalarını nereye nasıl konumlamamız gerektiğinden emin olamadım. Boş bir USB'nin kök dizinine atsak oluyor muydu?

Edit: Diğer bir soru: Ek Menüler'deki CMU Reset fonksiyonuna neden ihtiyaç duyulmuş ki?

Teşekürler uğraşılar için.

Devrim Babacan tarafından düzenlendi
Ekleme.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ek menülerdeki video oynatıcısı için Usb nin kök dizinine, android uygulaması için usb içerisindeki "Movies" klasörüne videoları atmamız gerekiyor. Bana göre android uygulaması farklı formatları oynatması ve oynatıcısı üzerindeki kontroller ile bir adım önde bana göre.

CMU RESET butonu da  "Nav+Fav+Mute" ile yapılan reset yerine kısayol olarak eklenmiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğru diyorsunuz, Android uygulaması daha iyi, fakat video işine ikinci bir cihaz daha girince kullanışlılığı oldukça düşüyor. O sebeple (Android telefonum olmasına rağmen) pek ilgilenmedim uygulamayla.

Görüşmek üzere.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ustalar bildiğiniz gibi ben bazen uzak kalıyorum forumdan bu nedenle son gelişmeleri ancak bu gün görme fırsatı buldum... neticesinde de android uygulamasını denedim ve başarılı oldum. ancak 2. video ya geçemedim. video atlatma işlemini yapamadım. belki atladığım bir nokta vardır kusura bakmayın... daha önce deneyen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında o değil de, şu Speedometer'da bir reset olsa süper olurmuş. Ortalama hız hesaplaması çok işime yarardı belli koridorlarda. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun tam olarak nedir? ek menüden videoları ara yaptığınızda usb içerisindeki dosyaları görüyor mu? görmüyorsa usb i tekrar FAT32 olarak formatlayıp mp4 uzantılı dosyaları usb nin kök dizinine kopyalayın.

2 gündür hem ek menü hemde android uygulamasını test ediyorum , ek menüdeki video playerın sıkıntısı sadece mp4 formatındaki dosyaları oynatması ve videoları ileri geri alamamak(bunlar içinde mazdarevolution.com daki geliştirici güncelleme hazırlıyormuş) , bunun dışında ister hd olsun ister 1-2 saatlik video olsun hiç sorun çıkartmadan oynattı (videoların isimleri önemli değil).

teşekkür ederim, ben diğer video uygulamasındaki gibi video klasörüne atmıştım. sanırım ondan kaynaklanıyor. altını çizdiğim bölüm ne ile ilgili?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle aşağıdaki uygulamaları bugün itibarı ile son versiyon olan 56.0.0.230 da denedim ve sorunsuz çalışmakta. Forumda güncelleme nasıl yapılır zaten mevcut ahanda burada... 

LEE7M1.jpg

0-İŞLEMLER

3 Farklı usb için dosyalar şunlar ; İnce Ayarlar - USB Video Oynatıcı - Ek Menüler (Video oynatma / Sürüş Bilgisi / CMU Reset)
3 usb içinde şartlarımız şu şekilde ; usb FAT32 olarak windows ortamında formatlanmış olmalı ve 8GB dan küçük 16gb dan büyük olmamalı. USBye zip içindeki dosyalar çıkartıldıktan sonra atılmalı. USB açılınca şuna benzer görünmeli 

68qRZv.jpg

a ) Aracımıza binip takılı SD kart, usb falan varsa çıkartıyoruz. Ve aracımızın start tuşuna 1 kez basıyoruz. Start tuşumuz amber rengi oldu. Ekrana ana menü geldi.
b ) Hazırlamış olduğumuz usbyi usb 1 soketine (Ön cama yakın olan soket) takıyoruz.
c ) 30 sn kadar bekliyoruz. Ekrana taktığınız usb ye bağlı bir uyarı gelecek. 

Ek menüler ve İnce ayarlar usb lerinden biri takılı ise burdan devam edin. 
d ) Nav + Geri + Ses Kapama tuşlarına aynı anda basıp 10sn kadar bekliyoruz. CMU resetlenecek (kısaca ekran arayüzü yeniden başlayacak) 
e ) Ekran karardığı anda usb mizi çıkartıyoruz.

1-İNCE AYARLAR
Eğer usb başarılı şekilde kuruldu ise. inceayarlar.sh dosyası içinde bulunan belli ayarlar aracınıza yapılmış olacak ;

-Açılıştaki hız uyarısı 0,50 sn ye çekildi!

https://youtu.be/2FFmScmnWEE

- Geri vites kamerasından etrafa dikkat edin yazısını kaldırıldı.

d00zyD.jpg

- Müzik dosyalarında albüm kapağı yoksa siyah bir kare çıkıyordu kaldırıldı.

0LnamV.jpg

qRMaM3.jpg

- Araç hareket halindeyken dokunmatik ekran artık açık.

- Ayrıca Ekrandaki arkaplan resmini değiştirme ve wi-fi ile ilgili kapanma sorunu yaşayanlar için ek birer ayar daha inceayarlar.sh dosyasında var fakat bu 2 ayarı ben aktive etmedim. Arka planıda değiştireceğim derseniz sh dosyasını notepad++ ile açıp düzenleme yapabilirsiniz. Açıklamaları sh dosyasınada yaptım zaten.

2- USB VİDEO OYNATICI
- İzlemek istediğimiz  video dosyası veya dosyalarını usbniz içine oluşan videolar klasörüne atın. (mp4 , avi , mkv farketmez hepsini oynatıyor fakat ses kodlaması 2 kanal olmak zorunda. Dosya isimlerini boşluksuz ve kısa yapın alfabetik sıra ile oynatır.)

USB Belleği mazdanıza takın 30 sn içinde size video oynatmak isteyip istemediğinizi soracak ;

- Siz soru sormadan multimedya menüsünden usb belleği seçin direk sessizlik.mp3 ü oynatmaya başlar. Bırakın çalsın sorun yok. (Eğer arkada radyo açık kalırsa videonun sesini duyamazsınız.) Bu arada soru ekranıda anca gelir.

522r5z.jpg

- Ve videomuz oynar... 

- Şimdi diyelimki geri dönecez menüde usb yi çıkarıyoruz bu kadar.

- Haa diyelim videoyu izledin bitti. Sonraki videoya geçmez ve şöyle der ;

AggQRv.jpg

- Cancel dersen çıkar. Ok dersen sıradaki video oynar.. 

3- EK MENÜLER ( Sürüş bilgisi / Video Oynatıcı / CMU Reset)

- Burada da video dosyalarında USB video Oynaıcısındaki sorun devam etmekte. Videolarınızın olduğu usb ye sessizlik.mp3 ü koyun ve video izlemeden önce bu dosyayı oynatmaya başlayın. (Eğer arkada radyo açık kalırsa videonun sesini duyamazsınız.) 

Hepinize hayırlı geceler..

Volcano şu ek menüler için sizin şu orjinal simgeli versiyonunu ne zaman paylaşacaksınız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim, ben diğer video uygulamasındaki gibi video klasörüne atmıştım. sanırım ondan kaynaklanıyor. altını çizdiğim bölüm ne ile ilgili?

Altı çizili kısmın neyini anlamadınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

volcano hocam arka plan değiştirmeyi sanırım pasif hale getirdiğinizden bahsetmiştiniz. acaba aktif şekli var mı elinizde? varsa paylaşabilir misiniz? kusura bakmayın ben yazılımsal işlerden hiç ama hiç anlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

volcano hocam arka plan değiştirmeyi sanırım pasif hale getirdiğinizden bahsetmiştiniz. acaba aktif şekli var mı elinizde? varsa paylaşabilir misiniz? kusura bakmayın ben yazılımsal işlerden hiç ama hiç anlamıyorum.

Ekteki dosyayı İnceayarlar klasörüne atın, üzerine yazın. İstediğiniz şekildedir bu dosya.

inceayarlar.sh

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende 2 gün önceki güncelleme sonrasında dün akşam bahsettiğim gibi sadece "ince ayarlar" etkinliğini yaptım. Hiçbir sorun yaşamadım. Artık ekran dokunmatiğim sürekli aktif. Başlangıçtaki gereksiz uyarı hemen gidiyor. Multimedya sistemim de biraz hızlandı. :D

Emeği geçenlere, paylaşanlara, yardım edenlere, herkese çok teşekkürler. Mazda'mı artık daha da çok seviyorum..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...