Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Emeğinize sağlık bende güncelledim sistemi donma vs yoktu ama yine de güncel olsun dedim. Fakat ne yaptıysam video oynatamadım halbuki tüm işlemleri sırası ile yaptım. Youtubeden l.e.j in summer 2015 ve bi kaç parçasını indirdim mp4 olarak lakin  oynatamadım gitti flash bellekte 8 gb. İndirdiğim dosyayı vinrardan çıkartınca -video oynatıcı ve macosx adı altında iki klasör çıkıyor video oynatıcı dosyanın içerisnde 

videolar(klasör şeklinde açınca içiresinde .DS_Store var)  .DS_Store ,cmu_dataretrieval.up,dataRerieval_config, sessizlik(mp3 yazmıyor açınca da ses gelmiyor) videooynat.sh var 

Sorun nedir üstadlar bilemedim???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nokta ile başlayanları uçurabilirsiniz. Mac'e özgü dosyalar. Sessizlik dosyasının uzantısını görmüyor olmanız, sizin Windows ayarları ile ilgili. Ayarlarınız "Dosya uzantıları gizle" şeklindeymiş demek ki.

Dosyalar USB'nizin kök dizininde şu şekilde görülmeli (benim resim örneğinde başka bir yerde - ona bakmayın). Videolar klasöründeki video dosyalarının isminde özel karakter veya boşluk olmamasına dikkat edin ya da kısaca 1 2 3 şeklinde numaralandırıverin.

Kolay gelsin.

Adsız.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, navim :

Bi bakayım üstad peki sessizlik mp3 ünün çalması mı gerekiyor ne pc de ne arabada ses gelmiyor

evet önce sessizlik parçasını açmanız gerekli 

bir süre sonra  videolar sırayla geliyor. ok leyip açtığınızda sorunsuz açılması lazım ses&görüntü olarak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar ben android ile video oynatma işini başardım ancak sizin yaptığınız şekilde bir türlü henüz bir sonuç almış değilim... Sadece video oynatıcı değil hiç birinden sonuç alamadım maalesef.  Sıkıntı nerede gerçekten onu bile bilmiyorum :( HELPPPP...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, volcano2K :

ilk mesajdaki denilenleri uyguladınız mı?

uygulamaz olur muyum volcano :( ben bu teknolojinin yazılımsal kısmında tüm hayatım boyunca sıkıntı yaşadım yine yaşamaya devam ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diğer hata yaşayan arkadaşların hatalarından yola çıkarak şunu birkaç notu ilk mesaja ekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, volcano2K :

Diğer hata yaşayan arkadaşların hatalarından yola çıkarak şunu birkaç notu ilk mesaja ekliyorum

aynen yenilediğin şekilde tekrar yaptım, ancak ben sessizlik dosyasını çalıyorum ve bekliyorum ne yazık ki video oynatılsın mı sorusu gelmiyor :( ayrıca usb seçmeden bekliyorum radyo açıkken bile çalışsa olmuştur diyecem ancak hiçbir şekilde video oynatılsın mı sorusu gelmiyor....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.10.2015 23:56:37, volcano2K :

Anlatacağım işlemlerden dolayı oluşabilecek hasar veya sorunlar işlemleri uygulayan kişilerin kendisini bağlar. 

Öncelikle aşağıdaki uygulamaları bugün itibarı ile son versiyon olan 56.0.0.230 da denedim ve sorunsuz çalışmakta. İşlemleri yapacak arkadaşların öncelikle güncellemelerini yapmalarını öneririm. Bu güncelleme işi nasıl yapılır zaten @ikarayel arkadaşımızın anlatımı forumda mevcut ahanda burada... 

LEE7M1.jpg

0-İŞLEMLER

Bilgisayarımızdan yapacaklarımız ;

3 Farklı usb için dosyalar şunlar ; İnce Ayarlar - USB Video Oynatıcı - Ek Menüler (Video oynatma / Sürüş Bilgisi / CMU Reset) 

Üç tip usb modu içinde yapılması gerekenler;

a ) Öncelikle Windows Yüklü bir bilgisayar kullanın. MacOS da yaratılan gizli dosyalar sorun çıkartıyor silme falan uğraşmayın diye diyorum.
b ) USB belleğiniz min 8GB Max 16GB olsun
c ) USB belleği PC ye takıp Bilgisayarım ekranından USB belleğe sağ tıklayıp biçimlendir diyin ve FAT32 Olarak belleği biçimlendirin.
d ) İşlem bitince indirdiğiniz zip dosyası içindeki dosyaları USB belleğinize atın. USBye zip içindeki dosyalar çıkartıldıktan sonra atılmalı. USB açılınca şuna benzer görünmeli 

68qRZv.jpg 
e ) Saatin olduğu sağ alt köşeden aygıtı çıkart diyerek usb belleğinizi seçin.Ekranda donanımı güvenle kaldırabilirsiniz dediğinde USB belleği PC den çıkartın.

Aracımızdan yapacaklarımız ;

a ) Aracımıza binip takılı SD kart, usb falan varsa çıkartıyoruz. Ve aracımızın start tuşuna 1 kez basıyoruz. Start tuşumuz amber rengi oldu. Ekrana ana menü geldi.
b ) Hazırlamış olduğumuz usbyi usb 1 soketine (Ön cama yakın olan soket) takıyoruz.
c ) 30-60 sn kadar bekliyoruz. Ekrana taktığınız usb ye bağlı olarak bir uyarı gelecek. 

Ek menüler ve İnce ayarlar usb lerinden biri takılı ise burdan devam edin. 
d ) Nav + Geri + Ses Kapama tuşlarına aynı anda basıp 10sn kadar bekliyoruz. CMU resetlenecek (kısaca ekran arayüzü yeniden başlayacak) 

LEqzNZ.jpg

1-İNCE AYARLAR
Eğer usb başarılı şekilde kuruldu ise. inceayarlar.sh dosyası içinde bulunan belli ayarlar aracınıza yapılmış olacak ;

- Her açılışta sizi aman hızlı gitmeyin dikkat edin falan fistan şeklinde uyaran ve siz tama tuşuna basana kadar veya uzun süre ekranda kalan hız uyarısının ekranda kalma süresi 0,5 sn ye çekildi!

- Geri vites kamerasında görüntünün altında yazan etrafa dikkat edin yazısını kaldırıldı.

d00zyD.jpg

- Müzik dosyalarında albüm kapağı yoksa siyah bir kare çıkıyordu kaldırıldı.

0LnamV.jpg

qRMaM3.jpg

- Araç hareket halindeyken de ekranın dokunmatik özelliğinin devam etmesi sağlandı.

- Ayrıca ekrandaki arka plan resmini değiştirme ve wi-fi ile ilgili kapanma sorunu yaşayanlar için ek birer ayar daha inceayarlar.sh dosyasında var fakat bu 2 ayarı ben aktive etmedim. Bu değişikleri aktive etmek için zip içinden çıkarttığınız "inceayarlar.sh" dosyasını notepad veya tercihen notepad++  ile açıp düzenleme yapabilirsiniz. Dosyayı açınca açıklamaları da göreceksiniz zaten. Zipten birlikte 2 farklı arka plan resmide çıkacak denemeniz için.

http://i.hizliresim.com/3P4Z4r.png

http://i.hizliresim.com/RB5Z5a.png

2- USB VİDEO OYNATICI
- İzlemek istediğimiz  video dosyası veya dosyalarını usbniz içine oluşan videolar klasörüne atın. (mp4 , avi , mkv farketmez hepsini oynatıyor fakat ses kodlaması 2 kanal olmak zorunda. Dosya isimlerini boşluksuz ve kısa yapın alfabetik sıra ile oynatır.)

USB Belleği mazdanıza takın 30 sn içinde size video oynatmak isteyip istemediğinizi soracak ;

- Siz soru sormadan multimedya menüsünden usb belleği seçin direk sessizlik.mp3 ü oynatmaya başlar. Bırakın çalsın sorun yok. (Eğer arkada radyo açık kalırsa videonun sesini duyamazsınız.) Bu arada soru ekranıda anca gelir.

522r5z.jpg

- Ve videomuz oynar... 

- Şimdi diyelimki geri dönecez menüde usb yi çıkarıyoruz bu kadar.

- Haa diyelim videoyu izledin bitti. Sonraki videoya geçmez ve şöyle der ;

AggQRv.jpg

- Cancel dersen çıkar. Ok dersen sıradaki video oynar.. 

3- EK MENÜLER ( Sürüş bilgisi / Video Oynatıcı / CMU Reset)

- USB modu işlemlerimiz yukarıda Aracımızdan yapacaklarımız kısmında anlatıldığı gibi bittikten sonra Mazda ekranımızdaki Uygulamalar münüsüne gidiyoruz. Alt kısma 3 yeni simge eklendiğini göreceksiniz. En soldaki yol bilgisarı ,ortadaki video oynatıcı ve en sağdaki ise arayüz resetleme ("Nav+Geri+Sessiz tuşu" yerine) tuşudur. 

- USB ye tekrar format atıp İzlemek istediğimiz  video dosyası veya dosyalarını usbniz içine oluşan videolar klasörüne atın. (dosyalar mp4  ve ses kodlaması 2 kanal olmak zorunda. Dosya isimlerini boşluksuz ve kısa yapın )

- Burada da video dosyalarında USB video Oynatıcısındaki sorun devam etmekte. Videolarınızın olduğu usb ye sessizlik.mp3 ü koyun ve video izlemeden önce bu dosyayı oynatmaya başlayın. (Eğer arkada radyo açık kalırsa videonun sesini duyamazsınız.) 

- Videodan ne yapmamız gerektiği zaten görünmekte. 

Dikkat ;

Bazı durumlarda sistemde hata oluşup kendini bir döngüye sokuyor. Sürekli ekran mazda logosunda kalıyor veya sürekli olarak yeniden başlıyormuş gbi oluyor. Oysa arkada sistem çalışmakta ve sorun yok. Sadece arayüz sapıtmış oluyor. Bu sorunu genelde versiyonu 33 veya altı olanlar yaşıyor. Düzeltme için aşağıdaki dosyayı indirip diğer uygulamalarda yukarıda anlattığım gibi zipten çıkartıp usb ye atın ve 30sn kadar bekleyin. 

Düzeltme Scripti

Hepinize hayırlı geceler..

Öncelikle emeğinize yüreğinize paylaşımcılığınıza sağlık. Ek menü (videonuzda) bir arayüzden başka bi arayüze geçerken önceki arayüz silik şekilde belirgin kalıyor altta(1sn)... Sonrasında ise videodan geri çıkarken an itibariyle izlediğin görüntüden kırıntılar kaldı diğer sayfaya geçerken.. Pc'lerde yaşadığımız ekran kartı sıkıntıları gibi.. Nedendir acaba..??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

olabiliyor bunlar sorun değil. Ekran yenilemesiyle alakalı. Sonuçta bunlar adamların kendi sistemleri ile optimizasyonlu yazılmış yazılımlar değil. Ufak tefek hataları mazur görmek lazım.. Birde geçişlerde acele etmeyin.Mesela videoyu durdurmadan menüden çıkmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu işlerden pek anlamamakla beraber anladığım zaman duramayanlardanım :)  yani şu videolar adlı dosyayı movies olarak nasıl çeviririz??? neden bunu istediğime gelince android ile video oynatmak için movies adlı dosya olması lazım, dolayısıyla bunu da movies yapsak onu çıkar bunu tak bunu çıkar onu tak derdinden kurutlurum diyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

EXTRA olarak ta şuan menü, ince ayarlar,video oynatma kısa yollarına her tıkladığımda mega.nz diye bir siteye giriyor, acaba herkeste böyle mi? böyle ise nasıl hallederim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

linke tıklayınca önce şu çıkar.. 

n245E1.png

Sonrasında daire kırmızı ile dolup şu ekran gelecek; Tarayıcınız üzerinden indirin e tıklayın iner.

vR3QZO.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya faydalı insan faydalı işte :) tüm forumdaşlarıma bu konuda minnettarım. iyi ki varsın mazdaclubtr . @volcano sanada ayrıca teşekkür ederim .

ancak :) şöyle bir sıkıntı yine var. ben videolar dosyasını boş bir 16 gb. usb belleğe attım ve araca taktım. şimdi video oynatma menüsüne gelip video arattığımda video bulunamadı diyor. bazen de kendiliğinden bellekte bulunan tüm videoları tek tek oynatmak istermisiniz diye soruyor. tek tek cancel yapmak zorunda kalıyorum :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayır, olmadığına da eminin çünkü yeniden fat32 yapıp öyle attım ancak araç çalıştıktan yaklaşık 2-3 dk sonra sormaya başlıyor. fakat videoları da bulamıyor. araç video oynatılsın mı diye sorunca evet diyorum ve video oynatılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...