Jump to content

LPG' yi Devre Dışı Bırakmak

Exe
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Slm. Aracım Mazda 3 2. nesil... subap arızası verdi ve tamiri yapıldı. Bir haftadır benzinle kullanıyorum ve araba o kadar sessiz ve rahat çalışınca LPG nin aracı hırpalayarak yürüttüğünü daha açık gördüm. Şu sıralar LPG ile benzin de hemen hemen aynı fiyata gelince hiç LPG ye geçmek istemiyorum. Zaten bir kârı da kalmadı.

Danışmak istediğim şey hazır subaplar da yenilenmişken LPG yi düğmeden kapatıp kullansam LPG sistemine bir zarar olur mu zamanla ? Yani sistemdeki elektrik akımı, soğutma sistemi devre dışı kalmaz. Bunları tamamen devre dışı bırakmak için sanırım araçtan sökmek gerek, ama o da ayrı bir maliyet. Ayrıca ilerde satışta lpg sökülmüş demek ile LPG işli demek ayrı algılar oluşturuyor.

Sökmeden, düğmeden kapatıp ya da sigortasını çıkartıp kullansam içinde dolaşan su, gaz ve elektrik, sistemi bozar mı? Yahut bunları devre dışı bırakacak başka bir yöntem var mıdır?

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

direk düğmeden kapatıp kullanıyorum, lpg nin mantığı kalmadı dediğiniz gibi arabayı hırpalayan birşey, mevcut sistem düzgün çalıştığı için zarar vereceğini sanmıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eksik bilgilendirmem olabilir: bende kapattım 15 gün önce. düğmeden kapattığınız zaman , tankın olduğu yerdeki elektiriği kesiyor diye biliyorum. kapalı iken motor ve elektirikle ilgili bir sorun oluşturcağını sanmıyorum. formumuzda bu konunun üstadları var bilgilendirme yaparsalar memnun oluruz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG yi sadece düğmeden kapattığınız zaman hiçbir sorun teşkil etmez.  asla da başınız ağrımaz. araca bir zararı da olmaz. 

Aracınızı lpg ile kullansanız da  zaten ciddi bir zarar da vermez..    çok da takılmayın lpg'ye

sübaplar benzinde de kullanılsa periyodik olarak değişmesi gereken parçalardır.  

Hele 'de sübapları değiştirirken  servisten orjinal magnezyum alaşımlı sübap almadıysanız,  ne marka olduğu farketmez çelik sübap takılmıştır.  artık çok uzun yıllar zarar görmez. 

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yinede arada gazla binin derim hiç sökmeyeceksiniz eğer ,  Ocak dan sonra lpg ile benzin farkı açılmaya başlar.

Regülatör su hortumlarına dikkat edin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bir dönem benzin haritası düzelsin diye düğmeden kapatıp kullandım. Hiçbir şey değişmedi. Benzinde kullanırken bile ltf stf orantısızdı. böyle bir depo benzin bitirdim. 

sonra akünün yanındaki lpg sigortasını gördüm. Onu sökünce benzinde ltf stf düzeldi. Azaldı normale döndü. Söktürmek masraflı. Hem fiziken hem ruhsatta. Sigorta sökülmesi yeterlidir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Renegade :

ne demek, açıklamasını yapabilirmisiniz.

Büyük rakamlarda geziniyordu. Düzeltiğinde tek haneli rakamlara inmişti. 

ayrıca belki hatırlayanlar olur, şanzımanda bazen ses oluyordu. Ne zaman lpg sigortasını söktüm, ses kesildi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26.11.2021 at 23:19, tansu87 :

Büyük rakamlarda geziniyordu. Düzeltiğinde tek haneli rakamlara inmişti. 

ayrıca belki hatırlayanlar olur, şanzımanda bazen ses oluyordu. Ne zaman lpg sigortasını söktüm, ses kesildi. 

Üstad bir sorum var lpg deyken otomatik vites geçişlerini hissettiriyordu, benzindeyken gayet rahat geçiyor bu ne ile alakalıdır. bir türlü mantığım almadı da teknik bir açıklaması var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29.11.2021 at 10:49, doganayomer :

Üstad bir sorum var lpg deyken otomatik vites geçişlerini hissettiriyordu, benzindeyken gayet rahat geçiyor bu ne ile alakalıdır. bir türlü mantığım almadı da teknik bir açıklaması var mıdır?

Kesin değil ama büyük ihtimalle voltaj ile alakalı. Lpg sistemden elektrik çekince şanzımandaki hareketli parçalarda bi aksama oluyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG'nin tüm bu sorunlarını gözönüne alınca her halükarda LPG'yi devre dışı bırakmak bence çok mantıklı görünüyor.  Benzinli araç orijinal tasarlandığı gibi benzinle çalışmalı.  🙂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...