Jump to content

2010 model Mazda 6 vitesi D konumuna alınca titreşim yapması

akbuga
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese iyi günler. 2010 Model Mazda 6 aracımızı geçen hafta aldık. Düne kadar herhangi bir sorun yaşamadan binmekteydik. Dün akşam çarşıdan eve dönüş sırasında birden araçta büyük bir titreşim başladı. Lastiklere bir şey oldu zannedip inip baktım ama sorun göremedim. Daha sonra evin önüne geldiğimde P R N viteslerinde herhangi bir problem olmadığını gördüm. Sadece vitesi D konumuna aldığımda hem dururken hem hareket halinde titreme yapıyor. Yokuşlarda bu titreme daha da artıyor. Titreme başlamadan 5 dakika kadar önce ışıklarda N konumunda beklerken frene basmayı unutup direk D konumuna almıştım. Bundan kaynaklı olma ihtimali var mıdır acaba? Eğer bundan kaynaklanmaz ise sizce sorun neden olabilir? Eskişehir'de bir otomatik şanzıman ustasını aradım şanzıman kulaklarından olabilir dedi. Şanzıman kulakları koptuğu zaman D konumunda titreme yapar mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor ve/veya şanzıman kulaklarından olabilir, bir ihtimal aks kafası boşluğundan olur, ateşlemede bobinlerde vs bir sorun olabilir, şanzımana gelene kadar önce bunlara bakmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün araç sanayiye gitti. Sorun motor ve şanzıman kulaklarından kaynaklıymış. Kulaklara torna yaptırıp pul vs. ekleyerek değiştirmeden düzeltmişler. Umarım sağlıklı bir işlemdir. Toplam işçilik dahil 500 TL masraf olmuş. Şanzımanda bir problem yokmuş. Ayrıca aks kafalarının da değişmesi gerekiyormuş kötülemiş iyice. Onu da bugün sipariş geçip yaptıracağız. İleride başına gelen arkadaş olursa yardımcı olur umarım. Yardımınız için tekrardan teşekkür ediyor, iyi günler diliyorum.

akbuga tarafından düzenlendi
Sorun Çözüldü
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Aynı sorun bende de var. Benim ki daha çok titreme gibi değilde vuruntu gibi oluyor Maslak ta bu arabalardan anlayan iyi niyetli bir usta önerirmisiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...