Jump to content

2. nesil mazda 3 yakıt sorunu

bishaunen
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracım 2011 otomatik vites mazda 3 impresive. Lpg var ve bakımları düzenli yapılıyor. Hatta son bakımını 2-3 ay önce yapmıştım. Flitre değişimi, yazılım güncelleme, lpg-benzin katkısı... Markası brc. İki ay önce arıza lambası yandı p0421 arıza kodu. Genelde lpg li araçlarda sensör sıkıntısı veriyor. Brc servisini aradığımda sıkıntı olmaz dediler. Zaten lpg fiyatları arttığı için aracı benzinde kullanmaya başladım ve o zamandan beri arıza lambası tekrar yanmadı ama yakıt tüketimi bana göre oldukça fazla geldi. bir depo benzinle 500 km ancak yapıyorum. Aracın 100 bin km'lik ağır bakımlarını serviste 4 ay önce yaptırdım. Motoru elektirikli araç kadar sessiz çalışıyor. Gidişinde de bir sıkıntı yok ama yakıt tüketimi oldukça fazla geldi. lpg de kullanırken 35 litreyle 280 km falan yapıyordum. Tahmini söylüyorum zira tamamen bitmeden hep yakıtı dolduruyorum genelde. Sizce sıkıntı ne olabilir. Birde Antalya'da mepaz dışında aracı götürebileceğim iyi usta var mı bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12.5 lt/100 km lpg ile normal, lpg ile benzindeki tüketime göre %20 fazla yakar. Benzinde kullansanız da 10.5 lt/100km yakacaktır. E zaten bu aracın şehiriçi verisi 9.6 lt/100 km. Ben de şehiriçi 13.5 lt lpg yakardım. Uzun yolda benzinle 600, taş çatlası 650 km gidebiliyordum 90 sabit gitmeme rağmen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.01.2022 at 13:17, bishaunen :

Aracım 2011 otomatik vites mazda 3 impresive. Lpg var ve bakımları düzenli yapılıyor. Hatta son bakımını 2-3 ay önce yapmıştım. Flitre değişimi, yazılım güncelleme, lpg-benzin katkısı... Markası brc. İki ay önce arıza lambası yandı p0421 arıza kodu. Genelde lpg li araçlarda sensör sıkıntısı veriyor. Brc servisini aradığımda sıkıntı olmaz dediler. Zaten lpg fiyatları arttığı için aracı benzinde kullanmaya başladım ve o zamandan beri arıza lambası tekrar yanmadı ama yakıt tüketimi bana göre oldukça fazla geldi. bir depo benzinle 500 km ancak yapıyorum. Aracın 100 bin km'lik ağır bakımlarını serviste 4 ay önce yaptırdım. Motoru elektirikli araç kadar sessiz çalışıyor. Gidişinde de bir sıkıntı yok ama yakıt tüketimi oldukça fazla geldi. lpg de kullanırken 35 litreyle 280 km falan yapıyordum. Tahmini söylüyorum zira tamamen bitmeden hep yakıtı dolduruyorum genelde. Sizce sıkıntı ne olabilir. Birde Antalya'da mepaz dışında aracı götürebileceğim iyi usta var mı bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

50 Litre yakıtlar 500 Km yol gidiyorsunuz dersek, 100.-Km'de 10 Litre yakıt sarf etmiş oluyorsunuz.

Klasik Atmosferik motorlu ve otomatik vites bir araç için normal yakıt sarfiyatı.

İşin özü sorun aracınızın yakıt sarfiyatında değil. 

Sorun aracınızın sarf ettiği yakıtın birim fiyatında!

Son zamlardan sonra trafikteki araç sayısı her geçen gün azalıyor. 

Trafik sorununu bu şekilde çözecekleri kimsenin aklına gelmezdi sanırım. :) 

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, İlhan :

İşin özü sorun aracınızın yakıt sarfiyatında değil. 

Sorun aracınızın sarf ettiği yakıtın birim fiyatında!

Kesinlikle katılıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.01.2022 at 16:22, AKayhan :

Kesinlikle katılıyorum.

Abi sadece bu söylediğim durum Mazda araçları için geçerli değil.

Piyasadaki yeni nesil tüm fosil yakıtlı araçlar için geçerli. Günümüzün tüm yeni nesil otomobilleri artık çok az yakıt sarf ediyor. Düşük emisyon ve yakıt sarfiyatı açısından yapılabilecek belki son hadde geldi otomobil firmaları. 

Ama ülkemizde her şeyde olduğu gibi yakıtında birim fiyatı aldı başını gidiyor.

Şimdi gelir seviyemiz, alım gücümüz ve yakıtın birim fiyatı olması gereken adaletli makul bir fiyat olsaydı bu başlık açılır mıydı ?

Bilmiyorum Allah sonumuzu hayır eğlesin diyeceğim ama...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...