Jump to content

Vitese Geçmeme Sorunu.

awarahoon82
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle Selamlar Arkadaşlar.Aracım Çalışırken Hiçbir Vitese Geçmiyor.Stop Halinde Sorun Yok.Merkezlerdemi Yoksa Baskı Balatadamı Sorun Olabilir Acaba ? İyi Çalışmalar.

Not: Aracın Motorunu Temizletip Taktırdım.Balata Ters Takılmış Olabilirmi Acaba ? Balatanın Orta Göbeğinin Uzun Kısmı Şanzıman Tarafına Bakılı Takıldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunu Çözdüm Arkadaşlar Sorun Alt Merkezdeymiş Demekki Balatayı Doğru Takmışım Uzun Kısmı Şanzımana Gelecek Şekilde Doğrusu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim 323 HB arabamda da sadece geri vitese geçerken 2.denememde geçiyor 50bin km , belki daha fazladır baskı balata değişmiyor. Bir de kalkışlarda titriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.02.2022 at 17:36, mustafad :

benim 323 HB arabamda da sadece geri vitese geçerken 2.denememde geçiyor 50bin km , belki daha fazladır baskı balata değişmiyor. Bir de kalkışlarda titriyor.

2 Seferde Geçme Olayı Çoğu Arabada Var Sanırım.Benimde Bazen Geçmiyor.Kalkışlarda Titreme Olayını Balatadan Yapar.Ya Düzgün Oturtulmadı Fakat Zamanla Düzelir Diye Biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bende de benzer bir problem olmuştu hatay-ankara arası yol yaptım dönüşte uzun süre 5. viteste kullandım vites düşürmeye gelince 4 girmedi. sonra sadece üst viteslere geçti 1-3 ve 5. vites geldim memlekete şanzumandanmış açtırdım. 5. vites dişlisi dağılmış velhasıl getirttim vites dişlisini sıfır taktırdım. viteslere geçiyor ama çok sert ve zor geçiyor bazen 4-5 km yolu aynı  gidince diğer viteslere çok zor geçiyor debriyajı 5-10 kere pompalıyorum geriye alırken önce 4de sonra geriye alıyorum öyle daha rahat giriyor. baskı balata problemli olabilirmi. ayrıca debriyaj en dibine kadar basınca kavrıyor uzunoldu kusura bakmayın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.02.2022 at 16:20, alicanalagoz :

arkadaşlar bende de benzer bir problem olmuştu hatay-ankara arası yol yaptım dönüşte uzun süre 5. viteste kullandım vites düşürmeye gelince 4 girmedi. sonra sadece üst viteslere geçti 1-3 ve 5. vites geldim memlekete şanzumandanmış açtırdım. 5. vites dişlisi dağılmış velhasıl getirttim vites dişlisini sıfır taktırdım. viteslere geçiyor ama çok sert ve zor geçiyor bazen 4-5 km yolu aynı  gidince diğer viteslere çok zor geçiyor debriyajı 5-10 kere pompalıyorum geriye alırken önce 4de sonra geriye alıyorum öyle daha rahat giriyor. baskı balata problemli olabilirmi. ayrıca debriyaj en dibine kadar basınca kavrıyor uzunoldu kusura bakmayın

Aracı Çalıştırdığında 1 Vitese Normal Giriyorsa Baskı Ve Balatada Ve Ayrıca Merkezlerde Sıkıntı Yoktur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, alicanalagoz :

Bilgi için teşekkür ederim, ilk çalıştırdığımda vitese geçmiyor ama debriyajı 4-5 defa pompaladığımda problemsiz geçiyor.

Büyük İhtimalle Alt Merkez Sorunlu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...