Jump to content

Bu far arızası için ne yapabilirim?

Unreal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba herkese

Mazda 3 2017 sahibiyim. Bir süre önce sağ ön far yanmamamya başladı ve kısa süre içinde tamamen gitti, uzunu kısası gündüz farı hiç birşeyi yanmıyor. sağ taraf tamamen yok. Sis farı ile idare ediyorum.

Baktığımda içinin su aldığını da gördüm. 4.5 yılında şuanda. Uzatılmış garantisi devam ediyor. Bakırköydeki yetkili Mazda servisi olan Otomotivasyona götürdüm. İncelediklerinde araçta hasar var dediler. Daha önce bakınca farketmemiştim. Resimlerde göstermeye çalıştığım çatlağın olduğunu söylediler. Fakat dışardan en ufak bir çizik ya da darbe belirtisi yok.

Bir resimde görülen, bir de görülmeyen far camının en üstünde küçük bir çatlak var(okla gösterdiğim yerin altında kalıyor). Sanıyorum su da oradan sızarak giriyor içeri. Resmini çekip sanıyorum ki uzatılmış garantiyle ilgilenen firmaya gönderdiler. Sonuç olarak ret geldi. Hiç kazam darbem yok nasıl oldu hiç bir fikrim de yok. Dışardan hiç bir çizik bile yok ama nasıl olmuş o çatlaklar bilmiyorum.

Garanti kapsamında değişemeyeceğini söylediler. Farın tamamı değişmesi gerekir o da 4500tl civarı siz en iyisi autoking RS gibi yerlere sorun diye önerilerde bulundular.

Sizce ne yapmalıyım, nereye göstermeliyim? Gerçekten de far tamamen mi değişmeli sadece camı ve ampulleri değişemez mi? 

Bir de mini onarım ile yapılabilen bir şey midir sizce bu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

aaa (3).jpg

aaa (1).jpg

aaa (2).jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. Eğer sudan sebep kısa devre olduysa, değiştirmekten başka bir şansınız olduğunu sanmıyorum. Eğer sorun sadece su alıp buğu yapması olsaydı denilen şekilde çatlak giderilerek sorun çözülebilirdi. Çıkma far ya da kasko yolunu deneyebilirsiniz. Far ampülünüz led mi yoksa halojen mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

42 dakika önce, Tarahumara :

Geçmiş olsun. Eğer sudan sebep kısa devre olduysa, değiştirmekten başka bir şansınız olduğunu sanmıyorum. Eğer sorun sadece su alıp buğu yapması olsaydı denilen şekilde çatlak giderilerek sorun çözülebilirdi. Çıkma far ya da kasko yolunu deneyebilirsiniz. Far ampülünüz led mi yoksa halojen mi?

Tesekkur ederim hocam. Cikma bulabilir miyim acaba elektrikcilere mi sormak lazim. Farlar led. Adaptif led hatta farkeder mi bilmiyorum ama

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Auto king gibi bir yere danisin once. 

Cikma bulmaniz imkansiza yakin. Ola ki buldunuz 2.500 tl isterler. 

Sokup temizletmek, ctlak kismi yapistirmak vs. duzgun bir yerde yaptirilmali. 1500 isterler. İs duzgun olur mu olmaz mi allaha emanet. 

İmkaniniz varsa orjinal yada yan sanayi yeni far alin. Kafaniz rahat olur. 
Fiyat da bir golf, leonla kiyslayinca bedava gibi geldi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 6 nın orjinal farının tanesi 26.000 tl + kdv. Mazda 3 ün de bundan biraz az olsun hadi. Bence siz kasko yolunu deneyin mümkünse.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...