Jump to content

3. Nesil Mazda3 Joystick sağ-sol kaydırma çalışmıyor

Vantablack
 Paylaş

Çözüme git Vantablack tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhabalar. Aranıza yaklaşık bir ay önce 2015 Mazda3 ile katıldım. Multimedia kontrol düğmesi sağa ve sola çekme hareketlerinde herhangi bir tepki vermiyor yan sayfaya geçmiyor fakat  çevirme ve tıklama işlemlerini yapıyor. Aracı aldığım kişi joystickin sağ ve sol hareketini ben bir yerden kapatmıştım dedi ama ben öyle bir özellik bulamadım. Forumlarda baktığıma göre bu sorunla karşılan henüz göremedim. Bugün Ankara'daki yetkili servise gidip aracı gösterdim. Reset yapmayı denediler ama yapamadılar sonrasında değişecek dediler ve 9500 e yakın bir fiyat söylediler. Açıkçası biraz üstünkörü bakıldı.  Sonrasında ben resetlemeyi(back+nav+mute) başardım fakat değişen herhangi bir şey olmadı. Joystickin hareketlerinde herhangi bir takılma zor dönme vs yok. Sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Aracı kullanırken değiştirmem gereken bir şey olduğunda her seferinde aracı durdurup dokunmatik kullanarak yapmam gerekiyor. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilecek biri varsa çok memnun olurum. Teşekkürler

2018-mazda-3-hatchback-command-control.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Çözüm

Merhabalar sorunum Ankara Herter Mazda tarafından itina ile çözüldü. Sorun joystick söktükten sonra anlaşıldı. Aracı satan kişinin dediği gibi bir şeyin söz konusu olmadığı içine kola benzeri bir sıvı dökülmesi sonucu plastik aksamda sert bir yüzeyden kaynaklı olduğu görüldü. Bunun üzerine joystick temizlendi ve sorun tamamen giderildi. Bunun yanı sıra 100.000 detaylı bakımı da yapıldı. Yapılan işçilik fazlasıyla içime sindi her şey şu an gayet güzel bir şekilde çalışıyor. Servis müdürü Asalet Bey'e ve Herterin ustalarına çok teşekkür ederim, gönül rahatlığıyla aracını emanet edebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorununuzun çözülmesine sevindim,geçmiş olsun diyelim.

Bu arada 100000 bakımı kapsamında yapılan işler ve maliyeti konusunda da bilgilendirme yapabilirseniz kendi adıma memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, 100000 bakımı kapsamında antifriz, fren hidroliği, şanzıman yağ-filtre, v kayış-gergi-rulman bunların haricinde klasik yağ bakımı da değişiyor diye hatırlıyorum. Benim aracımda bu yazdıklarımın haricinde de değişen parçalar olduğu için fiyatını tam net olarak hatırlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...