Jump to content

Katlanır Ayna Arızası

effect
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Geçen gün sol aynamın tam kapanmadığını fark ettim. Açılırken açılıyor fakat katlanırken tam katlanmıyor yarım kalıyor. Aervise gittim 2 parçadan oluşan motor sisteminin değişmesi gerektiği söylendi. Araç 5. senesinde fakat kronik arıza olmadığı için garanti kapsamında OLMADIĞI söylendi. İşçilik dahil 1700 lira gibi bir masrafı var. Tavsiyeniz var mı ? belki basit bir arızadır bazılarında dişli gibi bir şey değişimi yapılarak düzeltildiğini gördüm, belki bu da öyledir. Çıkma olarak bu parçaları bulamaz mıyım acaba ? konu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan fikir bekliyorum teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, effect :

Geçen gün sol aynamın tam kapanmadığını fark ettim. Açılırken açılıyor fakat katlanırken tam katlanmıyor yarım kalıyor. Aervise gittim 2 parçadan oluşan motor sisteminin değişmesi gerektiği söylendi. Araç 5. senesinde fakat kronik arıza olmadığı için garanti kapsamında OLMADIĞI söylendi. İşçilik dahil 1700 lira gibi bir masrafı var. Tavsiyeniz var mı ? belki basit bir arızadır bazılarında dişli gibi bir şey değişimi yapılarak düzeltildiğini gördüm, belki bu da öyledir. Çıkma olarak bu parçaları bulamaz mıyım acaba ? konu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan fikir bekliyorum teşekkür ederim.

Benim araçta her iki aynada da bu sorun vardı, garantiden ikisinide değiştiler, kronik bir arıza olduğunuda söylemişlerdi. Yalnız benim araç mazda 3 

Sanırım Erzurum'da yaşıyorusunuz, kışın buzlu havalarda aynanın otomatik katlanma özelliğini kapatın o soğukta aynanın etrafındaki kar ya da içine giren su buz tutuyor açılıp kapanması zorlaşıyor ve aynanın motoru açılıp kapanmak için kendisini zorlayıp arızalanıyor. Bunu Erzurum peugeot bayii amcamın 5008 i için söylemişti, bana çok mantıklı geldi dikkat edin bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, AKayhan :

Katlama mekanizmasına her derde deva (!) WD40 sıkmayı denediniz mi?  Bazen bu basit sıvı işe yarayabiliyor.

Hayır denemedim. Teşekkür ederim.

21 saat önce, osmansen :

Benim araçta her iki aynada da bu sorun vardı, garantiden ikisinide değiştiler, kronik bir arıza olduğunuda söylemişlerdi. Yalnız benim araç mazda 3 

Sanırım Erzurum'da yaşıyorusunuz, kışın buzlu havalarda aynanın otomatik katlanma özelliğini kapatın o soğukta aynanın etrafındaki kar ya da içine giren su buz tutuyor açılıp kapanması zorlaşıyor ve aynanın motoru açılıp kapanmak için kendisini zorlayıp arızalanıyor. Bunu Erzurum peugeot bayii amcamın 5008 i için söylemişti, bana çok mantıklı geldi dikkat edin bence. 

Erzurum'da da bulundum bir kac sene, bayagi soğuk kış şartları altında kullandım, o zaman dediğiniz gibi katlamayi kullanmiyordum iptal ediyordum.  Fakat son iki senedir Karadeniz bölgesindeyim, olay daha yeni oldu hava sıcaklığı ortalama 8-13 derece, belki park halinde birisi zorlamıştır bilemiyorum. Ama Garanti kapsamina sokulmamasi canımı sıktı. Kronik ariza değil denildi :( yaptirmadim bende henüz. Belki bir elektronik ci mekanikci usta tamir eder basit bişey olabilir diye usta bulup göstereceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayna katlama kendiliğinden düzeldi, hic bir sey yapmadım. Ama diğerine göre daha yavas hareket ediyor, sanırım önceden de böyleydi. Motor tam olarak bozuk değil demekki, acaba problem ne, toz toprak mi var içinde , bir söküp temizletmekde fayda var galiba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...