Jump to content

mazda 323 elektronik sistemleri

0xHidir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar mazda 323 almayı düşünüyorum yakın zamanda ama öğrenci için bu araç nasıl olur acaba ? bakım masrafı yakıt tüketimi vs vs bir de elektronik sistemleri ne kadar var acaba abs asr tcr vs vs sahibindende bir kaç araçta var yazılmış bir kaç araçta yazılmamış... yani iki sorum var aslında;
1.) öğrenci arabası olur mu ?

2.)güvenli bir araç mıdır ?
dipnot=(elim anahtar tutar, ufak tefek işleri kendim yapabilirim yani.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle merhaba, bildiğim kadarıyla 323 lerde abs dışında donanım yok hatam varsa arkadaşlar düzeltir., ama konforludur satış sitelerinde olmayan özellikleri var gibi yazıyorlar onlara çok aldanmamak lazım bk mazda3 te hız sabitleme yok adamlar var yazıyor. öğrenci arabası olması konusunda, aracın geçmişi çok önemli nazik ve pimpirikli bir kullanıcıdan alırsanız üzmez, ama hor kullanılan bir araç sizi sanayiden çıkartmaz. Satıcı ile iletişim kurduğunuzda kaçıncı sahibi vs. gibi sorularla çözmeye çalışabilirsiniz. güvenlik konusuna gelince sonuçta model yılı olarak eski bir araba ne kadar güvenliyse o kadar güvenli, bir tofaştan güvenli olduğu kesin ama. Burada size düşen aracın şasisi ne durumda paslanmalar veya metal yorgunluğu var mı kontrolünün sağlanması. Hız merakınız varsa hiç bir araba güvenli değil, ama ben arabayı ulaşım aracı olarak görüyorum derseniz sakin kullanırım derseniz yeterince güvenli. Bakım masrafı çok uçuk olmaz benim yaptığım gibi malzemeleri internetten alıyorum bir ustaya değiştirtiyorum 400-500 tl gibi bir maliyete bakımı bitiriyorum, yakıt cimrisi araçlar değil, yeni kasalar az yakar ama benim kasa ve önceki kasa içiyor diyebilirim. Bunda bulunduğunuz şehrin coğrafi olarak konumuda önemli Dikmen'de sürekli rampa çıktığım için 100 km'de 12lt ortalama gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba.  Mazda marka olarak dünyada iyi bir itibara sahip olsa da maalesef ülkemizde gerçek değerini bulamıyor.  Mazda 323 eskinin iyi otomobillerinden ama otomotiv dünyası her on senede ciddi ilerlemeler kaydediyor.  Ikinci el bir araç için çok fazla araştırma yapmanız gerekir ki alacağınız riskleri minimize edin.  Örneğin, genel olarak bir aracın model senesi ne kadar yeniyse o kadar iyidir.  Bu nedenle araçların model senesini karşılaştırın.  Ayrıca, genel olarak bir aracın odometre km'si ne kadar düşükse o kadar iyidir.  TÜIK verilerine göre Türkiye'de otomobiller bir senede ortalama yuvarlak rakam 13,500 km yapıyor.  Bu rakamı baz alarak aday araçların odometre km'lerini karşılaştırın.  Araca bir de kendi gözünüzle detaylı olarak bakın.  Almayı ciddi düşündüğünüz araç(lar)ı bir servise götürüp baktırın.  Tabii bunun maliyeti size aittir.  Güvenlik çok önemli bir konu, bu konuda yukarıdaki yoruma katılıyorum.  Kesinlikle hızdan kaçınmanız gerekir.  Ne kadar hızlı giderseniz o kadar fazla güvenlik riski alırsınız.  Tabii ceza almanız da cabası.  Yollardaki hız limitlerine mutlaka uymanız gerekir.  Mazda 323 tabii ki öğrenci aracı olabilir.  Umarım şansınız yaver gider ve iyi bir araç bulursunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, doganayomer :

mazda3 te hız sabitleme

kaç model mazda 3 için konuşuyorsunuz hocam ? 2011 model mazda 3 ailemde var ve onda mevcut aslında ama ? 

Hız merakınız varsa

hız merakım var ama 323 ile değil :D

yakıt cimrisi araçlar değil,

haftada 1-2 gün toplu taşıma kullanırız artık ne yapalım :)

hepinize verilen bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar mazda 323 tercihimi daha öne çekiyorum o zaman. 

lantisler nasıl araçlar acaba ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, 0xHidir :

kaç model mazda 3 için konuşuyorsunuz hocam ? 2011 model mazda 3 ailemde var ve onda mevcut aslında ama ? 

hız merakım var ama 323 ile değil :D

haftada 1-2 gün toplu taşıma kullanırız artık ne yapalım :)

hepinize verilen bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar mazda 323 tercihimi daha öne çekiyorum o zaman. 

lantisler nasıl araçlar acaba ?

Hocam mesajımda da belirtmişim BK kasa mazda 3 yani ilk kasa, hali hazırda kullandığım araç.

Toplu taşımadan kaçmak için motosiklet aldım şimdi de benzin uçtu neye elimizi atsak cebimiz boşalıyor.

o zaman şimdiden hayırlı olsun güle güle binin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...