Jump to content

Mazda 6 Sport Yakıt Tüketimi

maviay99
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamünaleyküm cümleten. 2011 6 kasa 2.0 sport aracımın yol bilgisayarı  tüketimi 14 litre gösteriyor. Hep şehir içi kısa mesafelerde kullandım ama yine de yüksek geldi. Lastiklerden kaynaklı olabilir mi veya başka bir sebebi. LPG yi ciddi ciddi düşünüyorum artık. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rakam yüksek ama bu rakamı ne zaman okuduğunuza bağlı.  Soğuk motoru ilk çalıştırdığınızda motor sıcaklığı normal çalışma sıcaklığına gelene kadar çok yakıt tüketir, bu aslında her motorda böyledir.  Motor normal çalışma sıcaklığına geldiğinde tüketim "normale" döner.  Bu nedenle otoparkta aracın yerini değiştirmek amacıyla soğuk motoru çalıştırıp 3 dakika sonra da kapatmak bence pek sağlıklı bir işlem değildir ve son derece gereksizdir.

Kısa mesafelerde araç fazla yakıt tüketir, bu da doğaldır.  Lastik havalarınızı her halükarda bir kontrol edin (güvenlik için) ama bu tüketimi bence çok fazla etkilemez.

Bence LPG'yi o kadar ciddiye almayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız da ilk nesil direkt enjeksiyon var sanıyorum, LPG olarak da normal sıralı sistem değil, epey pahalı DI sıvı kitler takılabiliyor. 18-20binli montaj rakamları teleffuz ediliyordu bunlar için. Eğer direkt enjeksiyon değilse LPG'yi bence de ciddi düşünün.

Yakıt tüketiminiz kısa mesafe için anormal değil. Bu yıllarda bir Avensis 1.8 valvematic çok yakmıyordu Cvt'si ve daha iyi motoru hasebiyle. Gerisi, Mondeo, Accord, Mazda 6 bu yıllardaki 2.0 tam otomatikleri hep böyle. Passat ülkedeki tek adamlığını biraz da bu modellerin verimsizliğine borçludur desek yalan olmaz. Türkiye'de benzinle günlük olarak binilebilmesi mümkün olmayan araçlar artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.04.2022 at 16:26, maviay99 :

Selamünaleyküm cümleten. 2011 6 kasa 2.0 sport aracımın yol bilgisayarı  tüketimi 14 litre gösteriyor. Hep şehir içi kısa mesafelerde kullandım ama yine de yüksek geldi. Lastiklerden kaynaklı olabilir mi veya başka bir sebebi. LPG yi ciddi ciddi düşünüyorum artık. 

Merhaba,

Aracınızın şehir içi fabrika yakıt verisi zaten 10.7.-Litre. Genelde de fabrika verisinin üstüne +2 litre koyuluyor. Bulunduğunuz şehir , zorlu geçen kış mevsimi vs 14 litreleri görmeniz çok normal beklenen değerler.

Lpgde de 16-17 litreleri görürsünüz. 

Not: Sahip olduğunuz Sport donanım Mazda 6'larda Lpg montajı bir dönem sıkıntılı idi. Bu güne kadar 1 kişiden cesaret edip Sport kasa motora lpg takan duydum. Forumda konu da açmıştı ama gerisini sonucu paylaşmamıştı diye hatırlıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

03.04.2022 at 21:37, Leanback :

Aracınız da ilk nesil direkt enjeksiyon var sanıyorum, LPG olarak da normal sıralı sistem değil, epey pahalı DI sıvı kitler takılabiliyor. 18-20binli montaj rakamları teleffuz ediliyordu bunlar için. Eğer direkt enjeksiyon değilse LPG'yi bence de ciddi düşünün.

Yakıt tüketiminiz kısa mesafe için anormal değil. Bu yıllarda bir Avensis 1.8 valvematic çok yakmıyordu Cvt'si ve daha iyi motoru hasebiyle. Gerisi, Mondeo, Accord, Mazda 6 bu yıllardaki 2.0 tam otomatikleri hep böyle. Passat ülkedeki tek adamlığını biraz da bu modellerin verimsizliğine borçludur desek yalan olmaz. Türkiye'de benzinle günlük olarak binilebilmesi mümkün olmayan araçlar artık.

Evet aracım DI ama üçel otogazın verdiği en pahalı fiyat 9700 TL. DI için LPG olmaz mı diyorsunuz önerebileceğiniz bi firma ya da sistem var mı 

05.04.2022 at 17:58, İlhan :

Merhaba,

Aracınızın şehir içi fabrika yakıt verisi zaten 10.7.-Litre. Genelde de fabrika verisinin üstüne +2 litre koyuluyor. Bulunduğunuz şehir , zorlu geçen kış mevsimi vs 14 litreleri görmeniz çok normal beklenen değerler.

Lpgde de 16-17 litreleri görürsünüz. 

Not: Sahip olduğunuz Sport donanım Mazda 6'larda Lpg montajı bir dönem sıkıntılı idi. Bu güne kadar 1 kişiden cesaret edip Sport kasa motora lpg takan duydum. Forumda konu da açmıştı ama gerisini sonucu paylaşmamıştı diye hatırlıyorum. 

İnşaallah bizi duyarda yazar. Lastikte etkili olur mu 245-45-18 kışlık lastikler var üzerinde hem konfor hem yakıt için önerebileceğiniz bir ebat var mı

03.04.2022 at 16:09, Zealot :

2011  155hp mazda 6  çok yakar.    çok kullandım.  uzun yol kısa yol şehir içi şehir dışı.. hep yakar.  çok yakar.

Gerçekten öyleymiş aslan besliyoruz anladım 🙂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüketim çok normal. Eğer uzun yolda 120km hız bandında da 7-8lt yakıyorsa o da normal. Daha azı yok bu arabalarda. 

Km’de 2,6 lira ciddi rakamlar gerçekten. Ama bu arabaya lpg takmak da zor. Motor hassas

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@maviay99 Prins için duymuştum, farklı kitler daha ucuz olabilir. Ancak Lovato Sıvı kitler de 800 euro yazıyor, ciddi rakamlar.

DI için LPG olmaz demiyorum, takan takıyor ama uzun vadede pek hayırlı olacağını da sanmam.

Bence siz emme valfleriniz arkasına da bir kablo kamera ile baktırın, kurum durumu ne alemde. 11 yaşında direkt enjeksiyon arabanın illa ki bir kurum birikmesi olmuştur, bu da yakıt tüketimi ve performansınızı doğrudan etkiler. Ancak herşey yolunda olsa veya yoluna gelse bile bireysel araçlarda şehir içi 7-8lt'den fazla yakan araçlar israf artık bu ülkede. Günlük kullanımda tüketim üzüyorsa farklı bir otomobil düşünmek lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastik tabanlarını 225 olarak tercih edebilirsiniz. kısa mesafe (kontak aç, 200 metre yokuş in, 8 saat sonra aynı yokuşu geri çık) günlük sürüş ortalamasında bizim araç 15,7 litre gösteriyordu. Bir iki gün normal şehir trafiğine girince 12 küsüre indi ortalama. Tam anlamı ile dur kalk trafik + 60-70 kilometre hızlarında şehir içi cadde sürüşlerinde 11.7-11.8 litre ortalama görüyoruz (800-900 km ortalaması). 2 litre 155 beygirlik tork konvertörlü bir atmosferiğin, 6. nesil 1.4 litrelik bir ford fiesta ile aynı yakıtı tüketmesi bence verimlilik göstergesidir. Biraz da araçları zamanına göre yorumlamak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

07.04.2022 at 23:16, Leanback :

@maviay99 Prins için duymuştum, farklı kitler daha ucuz olabilir. Ancak Lovato Sıvı kitler de 800 euro yazıyor, ciddi rakamlar.

DI için LPG olmaz demiyorum, takan takıyor ama uzun vadede pek hayırlı olacağını da sanmam.

Bence siz emme valfleriniz arkasına da bir kablo kamera ile baktırın, kurum durumu ne alemde. 11 yaşında direkt enjeksiyon arabanın illa ki bir kurum birikmesi olmuştur, bu da yakıt tüketimi ve performansınızı doğrudan etkiler. Ancak herşey yolunda olsa veya yoluna gelse bile bireysel araçlarda şehir içi 7-8lt'den fazla yakan araçlar israf artık bu ülkede. Günlük kullanımda tüketim üzüyorsa farklı bir otomobil düşünmek lazım.

Evet sanırım Mazda maceramız kısa sürecek gibi bi sene önce ki fiyatlar olsa kurtarır ama yakıtın 20 lira olduğu yerde çok zor 

Bir saat önce, paarthurnax :

Lastik tabanlarını 225 olarak tercih edebilirsiniz. kısa mesafe (kontak aç, 200 metre yokuş in, 8 saat sonra aynı yokuşu geri çık) günlük sürüş ortalamasında bizim araç 15,7 litre gösteriyordu. Bir iki gün normal şehir trafiğine girince 12 küsüre indi ortalama. Tam anlamı ile dur kalk trafik + 60-70 kilometre hızlarında şehir içi cadde sürüşlerinde 11.7-11.8 litre ortalama görüyoruz (800-900 km ortalaması). 2 litre 155 beygirlik tork konvertörlü bir atmosferiğin, 6. nesil 1.4 litrelik bir ford fiesta ile aynı yakıtı tüketmesi bence verimlilik göstergesidir. Biraz da araçları zamanına göre yorumlamak lazım.

Cuma günü kendi ebatları olan yeni lastikleri aldım hem konfor çok fark etti hemde yakıt biraz düzeldi. Bende aldığım dan beri tamda dediğiniz gibi kullandım ondan çok yüksekti sanırım cumadan beri biraz şehir içine çıktım bi tık düştü bakalım daha da düşecek gibi

07.04.2022 at 23:16, Leanback :

Dediğiniz işlemi yaptırıcam bu yazda kullanırım piyasanın durumuna göre de yavaş yavaş elden çıkarabilirim zaten ikinci eli yavaş ama illa alıcısı çıkarda bu konfora güvene alışmışken hangi araba beni tatmin eder bilemedim. Egeanın boşunun 300 den başladığı ortamda nasıl olur bakıcaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...