Jump to content

2009 mazda 6 sesli komut çalışmıyor

ertugby
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sesli komutu ne kadar uğraştıysam da çalıştıramadım, yanlış yaptığım birşey mi var yoksa bozuk mu bilmiyorum. Nasıl çalıştığını bilenlerin yorumlarını bekliyorum. 

Bu arada herkese iyi bayramlar 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aux, bluetooth, 12v çıkışın (kol dayamanın içindeki değil, klima kontrol ünitesinin altındaki) durumu nedir? hepsi birden gittiyse sigorta ile alakalı olabilir. Sesli komut tuşu gibi şeyler için aküyü devre dışı bırakıp tekrar bağlamayı deneyebilirsiniz. Başıma gelmedi fakat yabancı forumlarda bu şekilde çözdüğünü ifade eden birisi var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, paarthurnax :

aux, bluetooth, 12v çıkışın (kol dayamanın içindeki değil, klima kontrol ünitesinin altındaki) durumu nedir? hepsi birden gittiyse sigorta ile alakalı olabilir. Sesli komut tuşu gibi şeyler için aküyü devre dışı bırakıp tekrar bağlamayı deneyebilirsiniz. Başıma gelmedi fakat yabancı forumlarda bu şekilde çözdüğünü ifade eden birisi var.

Aslında sesli komutu da bluetooth ayarlamak için kullanacaktım fakat o da çalışmadı, Bluetoothu nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum. Aux çalışıyor, çakmaklığı da deneyip bilgi veririm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bluetooth eşleştirmesi menüden olmadığı zaman genelde sesli komutu kullanın diyorlar fakat dediğim şekilde de deneyebilirsiniz. (Bizim araçta sesli komut çalışıyordu fakat sesli komut ile bluetooth eşleştirme işlemini başlatsam bile cihaz ile eşleşmiyordu)

Bluetooth menüsünde ilk olarak önceden eşleştirilmiş tüm cihazları silin, sonrasında ise telefonunuzun bluetooth menüsünü açın. (mümkünse güncel bir cihaz olsun) 

Bluetooth menüsünde pair device bölümüne gelin ve ilerleyin. Bu aşamada muhtemelen bekleyip geriye dönecek. Fakat ısrarla tekrar tekrar deneyin. Bazen telefonun bluetooth ekranında "Mazda" yazısı çıkacak. Yazıyı gördüğünüz an telefondan "Mazda" yazısına dokunarak eşleştirmeyi sağlayın. Bu iş olana kadar ısrarla tekrar tekrar deneyin.

Benim telefonum eski sayılabilecek bir model (iphone 7). Telefonun menüden bağlanmaya çalışınca olmuyordu fakat yeni bir cihaz ile ilk bağlantıyı sağlayınca telefon farketmeksizin bluetooth bağlantısını yapmaya başlamıştı. Araca binince otomatik bağlanıp müziği başlatma, araç içi telefon görüşmesi, park ettikten sonra telefonun aracın park yerini harita uygulamasında hafızasına alması (bunu her telefon herhangi bir otomobil teybine bağlanınca yapıyor) gibi şeyler çalışmaya başlamıştı. Tabi işin komik yanı bunlar biz aracı aldıktan yaklaşık 1.5 yıl sonra olması. 😂 O süreye kadar görselde görünen, yıllardır evde kullanmadığım cihazın kulaklık girişini çıkarıp kolçak gözündeki aux girişine kabloyla bağlayıp bluetooth müzik kullanmıştım. Eğer teybe bağlanamazsanız zaten günümüzde bu işi yapan bluetooth alıcılar mevcut.

tasarımcı erkeklik Bakın samsung hm 1500 - memory-khaki.com

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55 dakika önce, paarthurnax :

Bluetooth eşleştirmesi menüden olmadığı zaman genelde sesli komutu kullanın diyorlar fakat dediğim şekilde de deneyebilirsiniz. (Bizim araçta sesli komut çalışıyordu fakat sesli komut ile bluetooth eşleştirme işlemini başlatsam bile cihaz ile eşleşmiyordu)

Bluetooth menüsünde ilk olarak önceden eşleştirilmiş tüm cihazları silin, sonrasında ise telefonunuzun bluetooth menüsünü açın. (mümkünse güncel bir cihaz olsun) 

Bluetooth menüsünde pair device bölümüne gelin ve ilerleyin. Bu aşamada muhtemelen bekleyip geriye dönecek. Fakat ısrarla tekrar tekrar deneyin. Bazen telefonun bluetooth ekranında "Mazda" yazısı çıkacak. Yazıyı gördüğünüz an telefondan "Mazda" yazısına dokunarak eşleştirmeyi sağlayın. Bu iş olana kadar ısrarla tekrar tekrar deneyin.

Benim telefonum eski sayılabilecek bir model (iphone 7). Telefonun menüden bağlanmaya çalışınca olmuyordu fakat yeni bir cihaz ile ilk bağlantıyı sağlayınca telefon farketmeksizin bluetooth bağlantısını yapmaya başlamıştı. Araca binince otomatik bağlanıp müziği başlatma, araç içi telefon görüşmesi, park ettikten sonra telefonun aracın park yerini harita uygulamasında hafızasına alması (bunu her telefon herhangi bir otomobil teybine bağlanınca yapıyor) gibi şeyler çalışmaya başlamıştı. Tabi işin komik yanı bunlar biz aracı aldıktan yaklaşık 1.5 yıl sonra olması. 😂 O süreye kadar görselde görünen, yıllardır evde kullanmadığım cihazın kulaklık girişini çıkarıp kolçak gözündeki aux girişine kabloyla bağlayıp bluetooth müzik kullanmıştım. Eğer teybe bağlanamazsanız zaten günümüzde bu işi yapan bluetooth alıcılar mevcut.

tasarımcı erkeklik Bakın samsung hm 1500 - memory-khaki.com

Hocam çakmaklıkların her ikisinde de enerji var, aux çalışıyor fakat bluetooth u menüde bulamadım iki gündür arıyorum 😅 kullanım kılavuzum da yok maalesef. O yüzden sesli komutla yapayım dedim ama o da hiç çalışmıyor gibi.. Bluetooth menüsüne nasıl ulaşacapımı tarif edebilir misiniz rica etsem. 

Teşekkür ederim şimdiden 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağdaki navigasyon tekerleğine (üstinde "TUNE FILE" yazar) basıp ayarları açın. Daha sonra tekerleğe tekrar tekrar basarak menüler arasında geçiş yapın. "BT SETUP" yazısı gelince tekerleği sağa çevirerek alt menülere geçin. "PAIR DEVICE" yazısını görünce tekrar tuşa basın ve eşleştirmeyi deneyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, paarthurnax :

Sağdaki navigasyon tekerleğine (üstinde "TUNE FILE" yazar) basıp ayarları açın. Daha sonra tekerleğe tekrar tekrar basarak menüler arasında geçiş yapın. "BT SETUP" yazısı gelince tekerleği sağa çevirerek alt menülere geçin. "PAIR DEVICE" yazısını görünce tekrar tuşa basın ve eşleştirmeyi deneyin.

Teşekkür ederim hocam, aradım ama o menüde çıkmıyor.. Daha önce bağlantısı falan sökülmüş olabilir ya da bozulmuş olabilir. Bi multimedyacıya göstermeyi düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

586812146_EkranAlnts.thumb.JPG.97cab8023db65ae02fbc3b772db02643.JPG

yabancı bir forumda geçen bu ifadede, menüden bluetooth ile ilgili seçeneğin bütünü ile silindiği ve sorun ile ilgilenen servisin söz konusu sorunun bluetooth modülünün bağlantısının  kesilmesi ile alakalı olduğunu söylemişler. Modül bağlantısı tekrar sağlanınca sorunun çözüldüğünü söylüyor. (aynı sorunu daha sonra tekrar yaşamış)

2009 model mazda 6 servis kitapçığına göre bluetooth modülünün konumu:

1707095137_EkranAlnts.JPG.8db948195665114d367e9f9591a4a178.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@paarthurnaxhocam desteğiniz için teşekkür ederim.

Kayseri Mazda metiner yetkili servisi elektrikçim yok diye ilgilenmedi. Özel servislerin birinde soketleri kontrol etmek için hem multimedyayı hem bluetooth modulünü söktürdüm, bağlantılar dahil herşey orjinal ve usulünce takılı duruyordu, söküp taktık yine düzelmedi. Bikaç yere daha sordum yaparız diyen çıkmadı. Şimdi android takmayı düşünüyorum. 

İnternette bikaç model var mazda 6 uyumlu diye satılan ama soket bağlantıları farklı değilse alıp kendim takabilirim, nasıl söküldüğünü öğrendim nasıl olsa :) Öneriniz var mıdır yoksa böyle kullanayım mı?

Mutimedyacılar 6k istiyor android için ama internette 3.5k ya kadar var o yüzden kendim takabileceksem almak istiyorum. Bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kişisel tercihim orijinal ünite veya marka (pioneer, alpine, kenwood, sony) üniteler olurdu.

@Zealot teypler aux üzerinden direkt olarak boseye bağlandığı için uyum sorunu olmuyor tarzında birşey söylemişti sanırım. Android multimedyalar konusunda benim pek bilgim yok fakat ürünlerin neredeyse tamamı çinden toptan getirilip satılan ürünler. Çipsetleri hemen hemen aynıdır. 5-6 bin liraya burada normal donanımda bir android teyp bulunurken aliexpress üzerinden 360 kamera + şerit takip ve çarpışma uyarı sistemli ön kamera + bol ramli, carplay uyumlu ve qled ekranlı bir ünite sipariş verebiliyorsunuz. 

Örnek ürün(8 gb ramli 360 kameralı modeli seçince fiyat 6 bin lira oluyor : shorturl.at/atX04

Kendimiz montaj yapacağımız zaman bu tür ürünler mantıklı fakat toptan olarak almadığımız için ya da kargo sürelerinden dolayı olası bir sıkıntıda yedek parça ve satış sonrası hizmet olayları sıkıntılı ve uzun süreli olabiliyor. Gelişmiş bir ülkede hemen hemen bir günlük mesai ücreti ile alınan teyplere biz bir asgari aylık ücret ödeyeceğimiz için pek risk almaya gerek yok. Linkini attığım teyp 324 dolar.

Bunun dışında hali hazırda toptan alınıp yedek parça ve satış sonrası hizmet verilen multimedya üniteleri bunlar kadar kaliteli değil. Fakat gerekirse montaj ya da parça konusunda destek alabileceğiniz için bilindik bir esnaftan herhangi bir ünite alınabilir. Ya da sadece çerçeve alıp (7 veya 9 inç) bilindik markaların multimedya ürünlerini kullanabilirsiniz fakat minimum 8-9 bin liraya gelir. Bahsettiğim çin ürünleri kadar fonksiyonel değil fakat kesinlikle çok daha kaliteli ve garanti olduğunu düşünüyorum. En azından android auto ve carplay olduğu için her şekilde sizi tatmin edecektir. 

Örnek: Sony XAV-AX3005DB 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam teşekkür ederim tavsiye ettiğiniz ürünleri listeme aldım. @Zealot hocamın tavsiyesi üzerine android düşünmeye başladım açıkçası ama bosede verim alamayacaksam böyle kalabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bose 'nin  araç teybi ile alakası yok.

bose amfi sağ yolcu koltuğunun altında.

ister android  ünite takın,  ister aux'tan dinleyin,  ister cd çalın 

bose hep çalışır.

önde değişen şey sadece radyo / cd çalar   ve herhangi bir bose elementi içermiyor. basit bir  cd çalar teyp gibi düşünebilirsiniz.... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Zealot haklısınız hocam, anfinin ayrı olduğunu biliyorum ama endişem şu ki yeni taktıracağım cihazın power filtresi başarılı değilse aux çıkışında gürültüler oluşacak ve bose de haliyle gürültülü ses sinyalini yükseltecek. Yani kalitesiz bir cihaz kullanma durumunda motor sesini hoparlörden dinlemek mümkün olabilir. Ben bundan çekiniyorum. Bu noktada bir yorumunuz varmıdır acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...