Jump to content

BMW koltukları ısıtmak için abonelik ücreti alıyor

AKayhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Eskiden bir bilgisayar satın aldığınızda MS Office yani Word, Excel gibi programları da aldıysanız, bunları ömür boyu kullanırdınız.  Daha sonra Microsoft kimsenin aklına gelmeyen bir yenilik (!) yaptı ve Office programları için senelik abonelik ücreti almaya başladı.  Öyle ya, Microsoft için tek sefer ücret almak yerine her sene abonelik ücreti almak çok daha cazip idi.  Birçok şirket Office programları ile çalıştığı için mecburen bu abonelik ücretini ödemeye başladı.  Benim gibi bireysel kullanıcılar ise hemen ücretsiz MS Office alternatiflerine yöneldiler (örneğin, LibreOffice).

BMW de Microsoft'tan esinlenmiş olacak ki ön koltukları ısıtmak için Ingiltere, Almanya, Yeni Zelanda ve Güney Afrika gibi bazı ülkelerde aylık abonelik ücreti alıyor.  Reddit ve Twitter gibi bazı sosyal medya platformlarında bu tutum eleştirilse de BMW bu ek gelirden vazgeçeceğe pek benzemiyor.

https://www.wsj.com/articles/want-heated-seats-in-your-bmw-theres-a-monthly-fee-for-that-11657719715?st=xhi1fzcj6xt0zfp&reflink=desktopwebshare_permalink

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oyunlarda yıllarca ve hala nefret edilen micro transaction sistemi işte. Sana ürünü satarım ama deneyimini iyileştirmen için şunu şunu satın alman lazım. Şu eklentiyi al bu paketi al o zırhı silahı al, kendin bir bok yapma üç beş dolar at işte ben yaparım senin yerine :) Herşeyi farklı farklı, yazılımı donanımı araca özel üretip ona göre fiyatlar çekip segment yapmakla uğraşmak yerine, yap herşeyi tek tip, tek paket, uzaktan erişime açıp kapa, üstüne de sakalını al.

Gerçek otomobillerin çağı sona eriyor. Konu BMW iken bunun zaten eski BMW'lerin fiyatlarını uçmasından da anlaşılıyor, müthiş kıymetlenecek 2010 öncesi otomobiller. Artık bu gudubet "mobilite çözümlerinin" çağı başlıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu toyota da denedi. Uzaktan çalıştırma özelliğini yıllık abınelikle yapmak istedi. Aşırı tepki gelince geri adım atmışlardı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...