Jump to content

2009 mazda 6 kısa far sorunu

ertugby
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle herkese merhaba, benzer bi sorun başka bir konu başlığında açılmış fakat aradan 8 yıl geçtiği için konuyu hortlatmamak için yeni başlık açtım (diğer konuda çözümü bulamadım). 

Geçen gün biten akümü değiştirdim ve önceden off konumunda iken sönen farlar şuan sadece "park ışıkları" konumunda iken sönüyor, kalan tüm opsiyonlarda (off ve auto dahil) asla sönmüyor. 

Kayseri mazda servisine gidip durumu anlattığımda araçta yazılımsal herhangi bir işlem yapmak için 400 lira istediler ve bununla birlikte sorunu çözebileceklerini garanti etmediler. Haliyle ben de kesin olmayan bi işlem için para ödemedim. 

Bilinen bir çözümü var mıdır bu sorunun? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akünün negatif kutup başını söküp kaput altındaki rölelere bakılması gerekebilir. (kapağında şemasının olması lazım) Fardan sorumlu rölede sıkıntı olunca bu sorun olabiliyor. Genelde akü değişiminden sonra ya da akü bittikten sonra araç şarj edilip tekrar çalıştırılınca olabiliyor.

Benzeri başımıza gelmişti. Fakat bizimki aracın beyni ile alakalıydı. Eğer röle/sigorta kontrolü veya değişimi sorunu çözmezse araç beynini kontrol ettirin. BCM (Gövde kontrol modülü) entegreleri arıza verince tuş aydınlatmaları, far ve silecek otomatiği gibi şeyler biraz sapıtabiliyor. Tamir edilebilen birşey. (bcm'yi yetkili serviste bir buçuk yıl önce 350 lira gibi bir fiyata tamir ettirmiştik.) Oto elektrikçiler beyindeki  voltaj kontrolü yaparak sorunun nerede olduğunu tespit edip onarım yapabilirler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...