Jump to content

Mazda 323HB Egzoz -Manifold Sargı Araba İçi Sıcaklık Düşürme

mmrcn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba,

91 model Mazda 323 Hb aracımda uzun yolda vitesin bulunduğu bölge ve gaz pedalının olduğu bölgeden ısındığını farkettim. Gece yolculuklarında da bu ısı oluşuyor. İç kalorifer peteğini iptal ettim ondan olabilceğini düşünerek. Ama pek faydasını görmedim. Son çare olarak egzoz ve manifoldu özel sargı beziyle sarıp yalıtım yapmayı düşünüyorum. Sizin önerebileceğiniz başka bir yol veya bir uyarınız var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğiniz gibi içten yanmalı motorlar ciddi anlamda ısı üretirler.  Verimlerinin düşük olmasının nedenlerinden biri de budur.  Bunun bilinen en köklü çözümü A/C yani klima kullanmaktır.  Yalıtım tabii ki etkin bir yöntem olabilir.  Ancak, bence egzost ve manifoldu sarmak pek akıllıca olmayabilir çünkü bu bölgede çok yüksek ısılar oluşur ve sardığınız sargının tutuşma veya erime tehlikesi olabilir.  Bu riski almak yerine aracın içine yalıtım yapmak daha iyi olabilir.

Izocam markasıyla bilinen sarı renk cam yünü gibi bir malzeme işe yarayabilir.  Bu malzeme yüksek ısılara dayanır.  Öte yandan, styrofoam diye bilinen beyaz köpük de iyi bir izolasyon malzemesidir ama çok kolay tutuştuğundan bu amaçla kesinlikle kullanılmamalıdır.  Styrofoam daha çok soğuk bölgelerin izolasyonu için (buzdolabı gibi) kullanılır, sıcak yerlerde kullanılmaz.  Bir de, sarı Izocam tozunun solunmasının sağlığa zararlı olduğuna dair önemli uyarılar vardır, bence bunu da bir araştırın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...