Jump to content

Mazda'nın Yeni Dizel Motoru 4.9 litre Tüketecekmiş?

lemalon
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda'nın 4.9 LT Yakıt Tüketen Dizel Motoru

Mazda yeni dizel motorunu tanıtmış.

Sizce bu değerler doğru mu? Belki uzun yolda düşük yakıt tüketimi sağlayabilir ama şehir içi 12-13 litre rahat yakar herhalde?

"Mazda’nın 4.9 LT Yakıt Tüketen 3.3 LT Dizel Motoru lanse edildi. Benzinli motorlarıyla yakıt verimliliğinde çığır açan Mazda şimdi de yeni dizel motoruyla verimlilik ve çevrecilik konusunda kendine yakışan gelişimle karşımıza çıktı. Mazda’nın yeni dizel motoru WLTP verilerine göre 100 km’de ortalama 4,9 litre yakıt tüketimi ve 127 g/km emisyon salınımı gerçekleştiriyor."

Kaynak: https://www.otokokpit.com/mazdanin-4-9-lt-yakit-tuketen-3-3-lt-dizel-motoru-tanitildi/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu değerler Mazda'nın iddiası değil WLTP değeri zaten, yani motor (hangi kasa üstünde bilmiyorum) Avrupa'da homologasyona girmiş, bu değeri elde etmişler. Diğer markaların veya motorların katalog tüketim değeri ne kadar doğru ise (sadece içten yanmalı ve 48v olanlar için) bu da o kadar doğru.

Motorun yüksek hacimli ve bol silindir olma sebebi zaten dayanılmaz emisyon kısıtları. Diğer markalar da sıfırdan dizel motor geliştirmek isteseler bu şekilde olmak zorunda, 3.0 dizel 160hp, 4.0 V8 dizel 250hp vb. Örneğin VW'nin Golf'teki tek yeni euro 7 hazır 2.0 dizel motoru 110hp. Kimse sıfırdan dizel geliştirmek istemediği için eski düşük hacimli güçlü dizelleri olduğunca modifiye edip, dezavantajlarını model gamlarındaki sıfır emisyon salan elektrikli araçlarla kapatıyorlar veya ödeyecekleri cezayı azaltıyorlar. 

Bu çağda sıfırdan dizel motor geliştirme müsrifliğine girmeye gerek varmıydı, hemde sırf Avrupa için, onu benim de aklım havsalam almıyor :D Tipik Mazda absürdlüğü ve/veya uçsuz bucaksız Toyota bütçesi diyelim. 

Ayrıca Mazda'nın 2.0 Sky-X mild hybrid motoru WLTP 4.5lt ortalama yakıyor Mazda 3 üstünde. Bizim 1.5 otomatik benzinlilerden minimum 1lt daha az yakıyor, fazlası da vardır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...