Jump to content

Şanzıman Yağı Hakkında Tecrübelerinizi Rica Ederim

TarikB
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba;

Aracımın bilgileri aşağıdaki gibidir.

2000 Model, Mazda 323 GLX 1.5 Sedan Otomatik Vites

GLX ibaresi arabanın üstünde var. Ruhsatta yok. Ruhsatta yazan;

2000 Model 323 Sedan 1.5 / AA Sedan / Araç Sınıfı M1

Bunları şunun için yazdım, araçla ilgili yağ bilgisi falan almaya çalıştığımda bir sürü bilgi çıkıyor karşıma. Bu arabayı tecrübe etmiş biri varsa şanzıman yağı hakkında bilgi almak istiyorum. Ben aracın 3. sahibiyim. İlk sahibini tanımıyorum ama 2. sahibinden şanzıman yağını değiştirmediğini öğrendim. 2. Sahibi de şanzıman yağını değiştirmemiş. Ben de değiştirmedim. Araç 155 bin km'de. Ben de 5 senedir biniyorum. 121 bin km de ben aldım. 

Kimse şanzıman yağını değiştirmedi, yağın tarihi de mi geçmedi? İnternette baktığımda 2000 model 323 1.5 Mazda için şanzıman yağı "ömür boyu kullanım" şeklinde bilgi buldum sizce doğru mu?

https://arababara.com/transmisyon-yag/mazda/323.html bu adreste bilgi buldum. Güvenilir mi bilmiyorum. Görseli ekledim.

Tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum.

1_953_790.jpg

Aynı 323 1.5 manuel için değişim km ve zamanı için bilgi vermiş ama otomatik için ömür boyu kullanım demiş. Normalde böyle bir şey olduğunu bilmiyordum ama 22 yaşında 155 bin km araçta şanzıman yağı değişmemiş halde nasıl gittiğini de anlamadım. Bu yüzden bu bilgilere inandım diyebiliriz. Sizce değişir mi, değiştiren ya da değiştirmeyen var mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende 2015  3. nesil 3 otomatik var, ben de 130 bin bakımında degişin dedim. çıkan yağ neredeyse pırıl pırıldı.  konulan yağla bir farkını görmedim. işlem sonrası arabada çekişte viteste herhangi bir fark da görmedim. hatta bana sorarsaniz vites geçişlerini daha cok hissetmeye basladim ama yuksek ihtimalle psikolojiktir.  diger yandan muhtemelen iyi ki deiştirmişimdir:) 

pek yardımcı olacak bilgiler degil ama deneyimim bu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aşağıdaki yağlardan biri ile değiştirebilirsiniz.

bunları bulamazsanız mobil atf 220 de olabilir. 

toplam 7litre alıyor ama siz 4 falan koyabilirsiniz en fazla.

özel makinayla  tam değişim yapmanıza gerek yok. 

temiz bir kaba boşaltın..  boşalan yağı ölçün..

dökülen yağ kadar yeni yağ ekleyin.  en basit ve pratik şekilde böyle yapabilirsiniz. 

828952-xfs-4l-gsp-m-atf-dexron-vi-eu_319x319pxpng.png

castrol_transmax_z.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...