Jump to content

Ilk marsda sarsintili ve gec alma

Holbenz61
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda b2500 2000 model  ilk mars basarken motor yerinden kopcak gibi sallaniyor ve hemen almiyor marsi uzun tutmak gerekiyor sebebi ne yardimci olurmusunuz 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sorun birden fazla nedenden kaynaklanabiliyor.  Örneğin, bujiler, buji kabloları, enjektörler, yeterli yakıt gelmemesi, tıkalı hava filitresi, gibi.  Ilk başta hangisinden kaynaklandığını bilmek hemen hemen olanaksız.  Teker teker sebepleri dikkatle deneyerek bulmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ilk defa dizel araba sahibi oldum  benzin olsa cozerdim   dusunuyorum yoksa  boylemi calisiyor. Bu araba hakkinda bilgide yok fazla. Bazen  tek seferde guzel calisiyor bazen  ilk marsa 4 5 saniye uzatiyor o anda baya sarsıntı  oluyor. Mazda b2500 hakinda  sitede yer acilsa keske  boyle yardimlasma amacli

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel motorlar benzinli motorlardan daha fazla ses ve titreşim üretirler.  Sizinki normal mi, bilemiyorum ama öyle bile olsa 4 - 5 saniyede çalışması bence hiç normal değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor soğuk iken sorun oluyor, sıcak motorda sorun yok o zaman.  Fiyatları hiç bilmiyorum.  Sizin oralarda yetkili Mazda servisi varsa ona bir danışabilirsiniz.  Zaten servis onarım yapmadan önce mutlaka bir fiyat tahmini yapar ve size bildirir.  Siz fiyatı onaylarsanız onarım yapar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor takozlarından da yapabilir.

Arac çalışmıyorken motor kaputunu açıp elinizle motoru ileri geri sallayın. Belirgin bir şekilde sallanıyorsa takozlara baktırmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...